Η πατριαρχία σκοτώνει στο Πακιστάν: Πατέρας σκότωσε το γιό του γιατί δεν υποστήριζε το ίδιο κόμμα στις επικείμενες εκλογές

FILE PHOTO Electoral posters and banners of the Pakistan Peoples Party (PPP) are seen installed ahead of the general elections, in Karachi, Pakistan, EPA/REHAN KHAN




Ένας πατέρας σκότωσε τον γιο του που δεν υποστήριζε το ίδιο πολιτικό κόμμα με αυτόν, κοντά στην Πεσαβάρ στο βορειοδυτικό Πακιστάν, λίγες εβδομάδες πριν από τις γενικές εκλογές στη χώρα, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία την Τρίτη 23 Ιανουαρίου.

Ο γιος, που επέστρεψε πρόσφατα από το Κατάρ όπου εργαζόταν, ήθελε να επιδείξει τη σημαία του Πακιστάν Tehreek-e-Insaf (PTI), του κόμματος του πρώην πρωθυπουργού Imran Khan, στην πρόσοψη του οικογενειακού σπιτιού στην επαρχία Khyber Pakhtunkhwa.

«Ο πατέρας του απαγόρευσε να επιδείξει τη σημαία του PTI μπροστά από το σπίτι, αλλά ο γιος αρνήθηκε να την αφαιρέσει και να εγκαταλείψει το PTI», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας Naseer Farid. «Η λογομαχία κλιμακώθηκε και, σε μια κρίση οργής, ο πατέρας πυροβόλησε τον 31χρονο γιο του πριν φύγει από το σπίτι», πρόσθεσε. Ο γιος πέθανε καθ΄οδόν για το νοσοκομείο.

Ο Imran Khan δεν είναι επιλέξιμος

Η αστυνομία αναζητά τον πατέρα, ο οποίος είναι υποστηρικτής του Εθνικού Κόμματος Awami, ενός εθνικιστικού κόμματος των Παστούν. Οι εκλογές της 8ης Φεβρουαρίου αναμένεται να διεξαχθούν χωρίς τον Imran Khan, ο οποίος εκδιώχθηκε από την εξουσία με πρόταση δυσπιστίας τον Απρίλιο του 2022. Αν και παραμένει ο πιο δημοφιλής πολιτικός της χώρας, είναι φυλακισμένος από τον Αύγουστο, πρέπει να αντιμετωπίσει μια σειρά από κατηγορίες και κρίθηκε μη εκλέξιμος για πέντε χρόνια.

Οι προεκλογικές εκστρατείες στο Πακιστάν χαρακτηρίζονται γενικά από επεισόδια βίας. Πολλοί υποψήφιοι και ψηφοφόροι έχουν γίνει στο παρελθόν στόχος ένοπλων επιθέσεων και βομβιστικών επιθέσεων από ισλαμιστές αντάρτες.

Με πληροφορίες από lefigaro.fr
Ελλάδα Αθήνα 

Ξηλώνουν το ιδιωτικό δίκτυο internet των ναρκωβαρόνων στις φυλακές του Ισημερινού: Έχουν συλληφθεί ήδη 2.800 συμμορίτες σε 3 ημέρες [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: