Οι NYT «ξεψαχνίζουν» τα τουρκικά κοστούμια των $3.500 που φορά ο δήμαρχος της πόλης Eric Adams τον οποίο ερευνά για χρηματισμό το FBI: Πώς βγαίνει με τον μισθό του, ρωτάνε [εικόνες, video]

File Photo epa11055895 New York City Mayor Eric Adams speaks during a press conference about a review on crime in 2023 at the New York Police Department Headquarters in New York, USA, 03 January 2024. According to the data, the overall crime declined across New York City in 2023. EPA/SARAH YENESEL




Εκτενές ρεπορτάζ για την τουρκική γκαρνταρόμπα του δημάρχου της Νέας Υόρκης Eric Adams φιλοξενούν οι New York Times.

Στο δημοσίευμα της Sarah Maslin Nir με τίτλο Inside the Mayor’s Closet μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι ένα επίσημο κοστούμι τριών τεμαχίων μπορεί εύκολα να κοστίσει 5.000 δολάρια και οι φήμες για τη σχέση του δημάρχου με έναν Τούρκο ράφτη -την ώρα που η εκστρατεία του είναι στόχος έρευνας του F.B.I. για το αν συνωμότησε με την κυβέρνηση της Τουρκίας για να δεχτεί παράνομα ξένες συνεισφορές- έχουν προκαλέσει ερωτήματα.

  • Ορισμένα κοστούμια που φοράει ο δήμαρχος είναι από το Taji Gentlemen’s Clothier, ένα κατάστημα στη λεωφόρο Madison που διευθύνει ο Tacettin Seker, ο οποίος έμαθε την τέχνη του στην πατρίδα του, την Τουρκία.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν

Όταν ο δήμαρχος Έρικ Άνταμς βγαίνει από την επίσημη λιμουζίνα του, τον ακολουθεί μια… γεύση από ποπλίνα σαμπρέι και γκαμπαρντίνα: Ορισμένα από τα ρούχα της συλλογής του δημάρχου της Νέας Υόρκης με εντυπωσιακά πουκάμισα, προσαρμοσμένα κοστούμια και προσαρμοσμένες γραβάτες συχνά ταξιδεύει μαζί του στο πίσω κάθισμα του μαύρου Chevrolet Suburban του.

Ωστόσο, αυτό που περιέχει η ντουλάπα του δεν έχει εξεταστεί σε μεγάλο βαθμό, ακόμη και όταν ορισμένοι αμφισβήτησαν το πώς διατηρεί μια συλλογή από προσαρμοσμένα κοστούμια με το μισθό ενός δημάρχου ή γκρίνιαζαν ότι ο κύριος Άνταμς, όταν ντύνεται, το παίζει διασημότητα και όχι ένας δημόσιος υπάλληλος. «Επτά φορές την ημέρα αλλάζει ρούχα», είπε ο χιουμορίστας Φραν Λεμπόβιτς σε ένα podcast με τον Μπιλ Μάχερ. «Φτιάχνει τα ρούχα του! Ο δήμαρχος δεν βγάζει αρκετά χρήματα για να αγοράσει αυτά τα ρούχα. Ήταν στη δημόσια υπηρεσία όλη του τη ζωή, δεν θα έπρεπε να μπορεί να αγοράσει αυτά τα ρούχα». Είναι όμως αυτή η εστίαση στην εμφάνιση του κυρίου Άνταμς απλώς μια κουτσομπολίστικη συζήτηση;

Είναι οι εικασίες για την πηγή της κομψής γκαρνταρόμπας του απλώς μια φήμη που γεννήθηκε από τρομερά νούμερα δημοσκοπήσεων και την εμπλοκή του σε μια ομοσπονδιακή έρευνα σχετικά με τη συγκέντρωση κεφαλαίων της εκστρατείας του; Ή μήπως, όπως έχει προτείνει ο ίδιος ο δήμαρχος, δεν είναι τίποτα άλλο από μια ρατσιστικά κωδικοποιημένη επίθεση; Είτε έτσι είτε αλλιώς, υπάρχουν τόσα πολλά που μπορεί κανείς να μάθει από έναν δήμαρχο που έχει αντισταθεί σε οποιαδήποτε πρόταση διαφάνειας σχετικά με πράγματα όπως ποιος ακριβώς πληρώνει για τα γεύματα στα αγαπημένα του νυχτερινά στέκια.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mayor Eric Adams (@nycmayor)

Οι υποστηρικτές του λένε ότι ο δήμαρχος ενσαρκώνει μια κομψή πόλη. Ένα άρθρο της New York Daily News επαίνεσε την αίσθηση της μόδας του δημάρχου ως καλή για την πόλη που ανακάμπτει: «Έχουμε επιτέλους έναν ηγέτη που ντύνεται όπως αρχίζει να νιώθει η πόλη». Τι ακριβώς φοράει όμως; Κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 30 ημερών, οι New York Times ανέλυσαν εικόνες του κ. Άνταμς από τον επίσημο λογαριασμό του, με δημόσια δημοσιευμένες φωτογραφίες.

Για να κατανοήσουμε το εύρος της ντουλάπας του δήμαρχου, καταγράψαμε κάθε γραβάτα, πουκάμισο, σακάκι και κοστούμι και με τη βοήθεια ειδικών στην ανδρική ένδυση, τα οργανώσαμε ανά ποικιλία, περίσταση και στυλ.

Αυτή η ομολογουμένως αντιεπιστημονική έρευνα βασίστηκε στη τροφοδοσία φωτογραφιών του δημάρχου από τις 5 Νοεμβρίου έως τις 5 Δεκεμβρίου 2023, καθώς παρευρέθηκε σε περισσότερες από δύο δωδεκάδες δημόσιες εκδηλώσεις.

  • Κατά την περίοδο της παρατήρησης, ο κ. Άνταμς φορούσε 19 διαφορετικές γραβάτες και όχι λιγότερα από 10 διαφορετικά κοστούμια ή μπουφάν. Η αγαπημένη του εμφάνιση, κατά συχνότητα, φαίνεται να είναι ένα μπλε ναυτικό αθλητικό παλτό με λευκές ρίγες εναλλασσόμενου πάχους, το οποίο φορούσε στο 20% των εμφανίσεών του.

Προτιμά τα καθαρά λευκά πουκάμισα, που φοριούνται στο 70% των περιπτώσεων. Ούτε μία φορά κατά τη διάρκεια του μήνα της παρατήρησης δεν φάνηκε να φοράει την ίδια γραβάτα δύο φορές. Σχεδόν από την άφιξη του δημάρχου στο Gracie Mansion -φόρεσε ένα ναυτικό κοστούμι και μπλε πουκάμισο με λευκό γιακά σε αντίθεση την ημέρα που ορκίστηκε- προέκυψαν εικασίες σχετικά με το πόσο μεγάλο… πρόβλημα δημιουργεί η γκαρνταρόμπα του στον μισθό του των 258.000 δολαρίων.

Στην καλύτερη περίπτωση, ένα προσαρμοσμένο κοστούμι μπορεί να κατασκευαστεί για λίγο λιγότερο από χίλια δολάρια. Αλλά ένα επίσημο κοστούμι τριών τεμαχίων θα μπορούσε εύκολα να κοστίσει 5.000 δολάρια και οι φήμες για τη σχέση του δημάρχου με έναν Τούρκο ράφτη -σε μια εποχή που η εκστρατεία του είναι στόχος F.B.I. να διερευνήσει εάν συνωμότησε με την κυβέρνηση της Τουρκίας για να δεχτεί παράνομα ξένες συνεισφορές- προκαλούν ερωτήσεις.

Αλλά για έναν ειδικό, η ανάλυση, όσο περιορισμένη κι αν είναι, δημιούργησε μια πιο νηφάλια εικόνα. «Η γκαρνταρόμπα του, αν και εντυπωσιακή, δεν είναι ασυνήθιστα μεγάλη για ένα 63χρονο δημόσιο πρόσωπο που προφανώς του αρέσουν τα ρούχα», είπε ο Έρικ Μάσγκρεϊβ, συγγραφέας του «Sharp Suits: A Celebration of Men’s Tailoring».

Ο κ. Musgrave ήταν μία από τους πολλούς αυθεντίες της μόδας που εξέτασαν την επαγγελματική ενδυμασία του κ. Άνταμς κατά τη διάρκεια της περιόδου των 30 ημερών κατόπιν αιτήματος των The Times. Ο κ. Musgrave -ο οποίος είπε ο ίδιος ότι έχει 125 γραβάτες και 85 μαντήλια τσέπης- σημείωσε την τάση του δημάρχου για ένα κλασικό στυλ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mayor Eric Adams (@nycmayor)

Αλλά οι μικρές λεπτομέρειες -όπως η συνήθεια του δημάρχου να στερεώνει το κολάρο στα πουκάμισά του με ειδικές καρφίτσες (όπως έκανε στις 20, 28 Νοεμβρίου και 5 Δεκεμβρίου) – έστειλαν ένα διαφορετικό μήνυμα στον Alan Flusser, τον συγγραφέα του «Ντύνοντας τον άντρα»: «Πρόκειται για έναν άντρα που έχει εμμονή με τα ρούχα», είπε ο κ. Flusser. «Αν ο δήμαρχος έδινε προσοχή στις λεπτομέρειες της διοίκησης της πόλης όπως στις λεπτομέρειες του ντυσίματος του, η πόλη θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση».

«Ο δήμαρχος Άνταμς ντύνεται πάντα για την εκδήλωση ή τις περιστάσεις: αν αυτό σημαίνει ότι φοράει μπλουζάκι πόλο, κοστούμι, αντιανεμικό ή άλλο ρούχο που ταιριάζει στην περίσταση», είπε ο Φάμπιεν Λέβι, εκπρόσωπος του δημάρχου, σε ένα email. «Ο δήμαρχος Άνταμς μεγάλωσε και παραμένει πιστός στις γαλάζιες ρίζες του, ανεξάρτητα από το χρώμα του γιακά στο πουκάμισό του αύριο».

Βασισμένοι γενικότερα στις φωτογραφίες του δημάρχου κατά τη διάρκεια της διοίκησής του, οι Times εντόπισαν τουλάχιστον 24 διαφορετικά κοστούμια ή σακάκια κοστουμιών στη συλλογή του. Κυμαίνονται από ένα λουλουδάτο νούμερο που διατίθεται στη Walmart έως ένα προσαρμοσμένο κοστούμι τριών τεμαχίων από μια μάρκα με έδρα το Μανχάταν που ονομάζεται BMC για το οποίο ο Μπράντον Μέρφι, ο σχεδιαστής, αρνήθηκε να πει την τιμή του ή αν ο δήμαρχος είχε πληρώσει, επικαλούμενος το απόρρητο των πελατών.

Ο κ. Levy, εκπρόσωπος του δημάρχου, αρνήθηκε να παράσχει τον αριθμό των κοστουμιών, των σακακιών, των γραβατών και των μαντηλιών τσέπης στη συλλογή του δημάρχου. Σημείωσε ότι από τότε που υιοθέτησε μια χορτοφαγική διατροφή, ο κ. Άνταμς έχει χάσει αρκετά κιλά, απαιτώντας νέα ρούχα.

Μαζί με μια χούφτα προσαρμοσμένα κομμάτια, ο δήμαρχος φορά κοστούμια από τις DKNY, Cole Haan, John Varvatos και Suit Supply, προσαρμοσμένα από ράφτες για να ταιριάζουν στη σωματική του διάπλαση.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mayor Eric Adams (@nycmayor)

Ο Michael Mohan, ο ιδιοκτήτης του Mohan’s Custom Tailors, έφτιαξε τρία από τα κοστούμια του δημάρχου, είπε, πλήρως προσαρμοσμένα νούμερα που κοστίζουν πολύ λιγότερο από το μέσο κατά παραγγελία κοστούμι, στα 1.100 $ το ένα.

Αρκετά από τα κοστούμια του κυρίου Άνταμς δεν κυκλοφορούν, είπε ο κ. Μάσγκρειβς, ειδικός σε ανδρικά ρούχα. Το ενδεικτικό σημάδι, είπε, ήταν η απουσία «μιας στενής εφαρμογής γύρω από το πίσω μέρος του λαιμού και μιας λείας γραμμής στους ώμους».

  • Μερικά προσαρμοσμένα κομμάτια που φορούσε ο δήμαρχος είναι από το Taji Gentlemen’s Clothier, ένα κατάστημα στη Madison Avenue που διευθύνεται από τον Tacettin Seker, ο οποίος έμαθε την τέχνη του στην πατρίδα του, την Τουρκία.

Ο κ. Seker αρνήθηκε να μιλήσει συγκεκριμένα για τον πελάτη του, αλλά είπε ότι τα αθλητικά παλτό κοστίζουν περίπου 2.800 δολάρια και ένα κοστούμι ξεκινά από περίπου 3.500 δολάρια. Ο κ. Seker μπορεί να κάνει έως και 30 μετρήσεις για ένα προσαρμοσμένο κοστούμι, είπε, και προμηθεύεται τα υλικά του μέσω ετήσιων ταξιδιών στο Μιλάνο.

Ο κ. Seker προσφέρει καθοδήγηση στους πελάτες, αλλά είπε ότι οποιεσδήποτε λεπτομέρειες —όπως μια πολύχρωμη μεταξωτή επένδυση ή η ραφή με κουμπότρυπα αντίθεσης που εμφανίζεται σε μερικά από τα κοστούμια του κυρίου Άνταμ— είναι το γούστο του δημάρχου. «Ο δήμαρχος Άνταμς πάντα ντύνεται για την εκδήλωση ή τις περιστάσεις», είπε ο κ. Λέβι, εκπρόσωπος του δημάρχου, σε ένα email. «Το θέμα», πρόσθεσε, «είναι να στείλουμε ένα μήνυμα».

Πηγή NYT 

Κλειστά χαρτιά από τον Τραμπ για τον αντιπρόεδρο που θα επιλέξει: Βολές κατά της Ευρώπης για το θέμα του ΝΑΤΟ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: