Η ντετέκτιβ που κυνηγάει βιαστές στο «Law & Order» αποκαλύπτει: Με βίασαν στα 30 μου, ήταν κάποιος που τον θεωρούσα φίλο μου [video]

FILE PHOTO: US actor Mariska Hargitay hugs US actor and musician Ice-T during a ceremony honoring Ice-T with a Hollywood Walk of Fame star in Los Angeles, California, USA. EPA, ALLISON DINNER




Η πρωταγωνίστρια της σειράς «Law & Order: Special Victims Unit» Μαρίσκα Χαργκιτάι (Mariska Hargitay) μοιράστηκε μια πολύ προσωπική και τραυματική εμπειρία της με ένα κείμενο που έγραψε και δημοσιεύτηκε στο People.

Η ηθοποιός αποκάλυψε ότι βιάστηκε στα 30 της από έναν άνδρα που θεωρούσε φίλο της. Για 25 χρόνια, υποδύεται την Ολίβια Μπένσον στη σειρά «Νόμος και Τάξη», μια αστυνομικό που έχει αφιερώσει την καριέρα της στο να βοηθάει θύματα ειδικών εγκλημάτων όπως αυτό που βίωσε στην προσωπική της ζωή.

Η Χαργκιτάι λέει ότι συχνά θύματα μοιράζονται μαζί της πώς τους βοήθησε, αλλά στην πραγματικότητα, έχουν κάνει το ίδιο για εκείνη.

«Δεν ήταν καθόλου σεξουαλικό. Ήταν κυριαρχία και έλεγχος. Υπερβολικός έλεγχος. Ήταν φίλος. Μετά δεν ήταν. Δοκίμασα όλους τους τρόπους που ήξερα για να ξεφύγω από αυτό. Προσπάθησα να αστειευτώ, να γίνω γοητευτική, να βάλω ένα όριο, να χρησιμοποιήσω τη λογική, να πω όχι», έγραψε αρχικά η ηθοποιός σχετικά με την τραυματική της εμπειρία για να συνεχίσει:

«Με άρπαξε από τα χέρια και με κράτησε κάτω. Είχα τρομοκρατηθεί. Δεν ήθελα όλο αυτό να μετατραπεί σε βία. Τώρα ξέρω ότι ήταν ήδη σεξουαλική βία, αλλά φοβόμουν ότι θα με χτυπούσε. Είχα παγώσει, είναι μια συνηθισμένη αντίδραση όταν δεν υπάρχει τρόπος να ξεφύγεις. Προσπάθησα να βγω από το σώμα μου».

Η Hargitay λέει ότι προσπάθησε να «θάψει» στο πίσω μέρος του μυαλού της τον βιασμό που υπέστη, ώστε να μπορέσει να ξεπεράσει το τραύμα.

«Δεν συνέβη ποτέ. Τώρα τιμώ αυτό το κομμάτι. Έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω για να επιβιώσω». Αποκάλυψε ότι είπε ακόμη και στον σύζυγό της, Peter Hermann, ότι «δεν ήταν βιασμός» επειδή γνώριζε τον δράστη.

Στη συνέχεια, όπως εξηγεί στο κείμενό της στο People, «τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν μέσα μου και συζητούσα το θέμα με τους πιο κοντινούς μου ανθρώπους. Ήταν οι πρώτοι που το αποκάλεσαν βιασμό. Ήταν ευγενικοί και προσεκτικοί, αλλά το ότι το ονόμασαν βιασμό ήταν σημαντικό».

Ο ρόλος της στο Law & Order: SVU

Η Hargitay υποδύεται την ντετέκτιβ Olivia Benson στο Law & Order: SVU, και μάλιστα στον ρόλο της προσπαθεί να βοηθήσει θύματα σεξουαλικής και ενδοοικογενειακής βίας να επουλώσουν τα τραύματά τους.

Κατά τη διάρκεια της συμμετοχής της στο SVU, ίδρυσε το Joyful Heart, ένα ίδρυμα που βοηθά τα θύματα σεξουαλικής επίθεσης, ενδοοικογενειακής βίας και παιδικής κακοποίησης. Λέει ότι μέσω του ιδρύματος βρήκε τη θεραπεία που χρειαζόταν.

Πηγή: people.com

Η ίδια το γνωρίζει; H Τέιλορ Σουίφτ «κράχτης» για τις Ευρωεκλογές; Η Ευρωπαϊκή Ένωση πέφτει στα πόδια της για να προσελκύσει τους νέους ψηφοφόρους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: