Οι ΗΠΑ εντείνουν την εποπτεία της Boeing μετά την αποκόλληση του παραθύρου κατά τη διάρκεια πτήσης

File Photo by Pexels /Alex Azabache: https://www.pexels.com/photo/selective-focus-photo-of-airplane-window-3254753/




Να εντείνει την εποπτεία της Boeing ανακοίνωσε ότι προτίθεται η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA), μετά την αποκόλληση παραθύρου αεροσκάφους Boeing 737 MAX 9 κατά τη διάρκεια πτήσης, ενώ ο επικεφαλής της υπηρεσίας Μάικ Γουίτακερ βλέπει και «άλλα προβλήματα κατασκευής» στη μεγαλύτερη αμερικανική κατασκευάστρια αεροσκαφών.

Η FAA ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή ότι θα διενεργήσει νέο έλεγχο στη γραμμή παραγωγής για τα Boeing 737 MAX 9 και των προμηθευτών της και ενδέχεται να πραγματοποιήσει περαιτέρω ελέγχους ανάλογα με τα αποτελέσματα.

Ο οργανισμός εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να μετατοπίσει πρόσθετες αρμοδιότητες της FAA που ανατέθηκαν στην Boeing σε ανεξάρτητη οντότητα, αναφέρει το BBC.

Ο Γουίτακερ είπε στο CNBC ότι το νέο μοντέλο MAX 9 της Alaska Airline που αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει έκτακτη προσγείωση είχε «σημαντικά προβλήματα» και αναφέρθηκε στο ιστορικό κατασκευαστικών προβλημάτων της Boeing.

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα με την κατασκευή, υπήρχαν προβλήματα στο παρελθόν. Αλλά αυτά συνεχίζονται και το αεροσκάφος ήταν τριών μηνών» υπογράμμισε ο Γουίτακερ για το αεροπλάνο της Alaska Airlines. «Πιστεύουμε ότι υπάρχουν και άλλα προβλήματα παραγωγής» προσγείωσε.

Η Alaska Airlines και η United Airlines ακύρωσαν εκατοντάδες πτήσεις το Σάββατο. Η FAA το Σάββατο καθήλωσε στο έδαφος 171 αεράσκαφη MAX 9.

Με πληροφορίες από BBC

Σκηνικό διευρυμένης ανάφλεξης: Οι Χούθι χτύπησαν ρωσικό τάνκερ θεωρώντας το εσφαλμένα Βρετανικό * Δεν θα διστάσουμε για περαιτέρω δράση, λένε οι ΗΠΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: