Η Γερμανία ετοιμάζεται για πόλεμο ΝΑΤΟ – Ρωσίας το 2025: Εγγραφα που διέρρευσαν δημοσιεύει η Bild * Απίστευτες λεπτομέρειες ενός εφιαλτικού σεναρίου

FILE PHOTO: Επίσκεψη του υπουργού Άμυνας της Γερμανίας, Μπόρις Πιστόριους, σε στρατιωτική βάση. EPA/FRIEDEMANN VOGEL




Η Γερμανία προετοιμάζεται για πόλεμο μεταξύ των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και της Ρωσίαςπου θα μπορούσε να ξεκινήσει το 2025, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild, επικαλούμενη απόρρητα έγγραφα που διέρρευσαν από το γερμανικό Υπουργείο Άμυνας.

Τα μυστικά έγγραφα από το γερμανικό υπουργείο Άμυνας αποκαλύπτουν βήμα προς βήμα έναν οδηγό για το πώς η Ρωσία θα κλιμακώσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον του ΝΑΤΟ, σε μόλις 18 μήνες.

Η σύγκρουση ανάμεσα στη Συμμαχία με τη Ρωσία τοποθετείται στο καλοκαίρι του 2025, σύμφωνα με την Bild.

Τα σχέδια που διέρρευσαν και δημοσιεύθηκαν από τη γερμανική εφημερίδα Bild, αποκαλύπτουν λεπτομερώς την πορεία προς τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, με τον Πούτιν να χρησιμοποιεί τη Λευκορωσία ως σημείο εισβολής – όπως έκανε τον Φεβρουάριο του 2022 για τον πόλεμό του στην Ουκρανία.

Η δημοσιοποίηση των συγκεκριμένων εγγράφων έρχεται λίγες μέρες αφότου ο υπουργός Πολιτικής Άμυνας της Σουηδίας προειδοποίησε ότι η χώρα του θα μπορούσε σύντομα να αντιμετωπίσει την προοπτική του πολέμου και προέτρεψε τους πολίτες να ενταχθούν σε εθελοντικές αμυντικές οργανώσεις προετοιμάζοντας μια ρωσική επίθεση.

Και οι ηγέτες άμυνας της Γερμανίας παίρνουν επίσης στα σοβαρά την απειλή από τη Μόσχα  , με την Bundeswehr να προετοιμάζεται για μια υβριδική ρωσική επίθεση στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ μέχρι το καλοκαίρι του 2025.

  • Το μυστικό έγγραφο «Alliance Defense 2025» περιγράφει λεπτομερώς πώς η Ρωσία θα κινητοποιήσει άλλους 200.000 στρατιώτες στη Ρωσία πριν ξεκινήσει μια εαρινή επίθεση εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων την άνοιξη του τρέχοντος έτους.

Μέχρι τον Ιούνιο, εν μέσω της φθίνουσας υποστήριξης και των όπλων της Δύσης, η Ρωσία θα πετύχαινε στο πεδίο της μάχης και θα έκανε σημαντικές προόδους μέσω της Ουκρανίας, σύμφωνα με τα έγγραφα που διέρρευσαν.

  • Εκμεταλλευόμενος αυτή την επιτυχία, ο Πούτιν θα εξαπέλυσε τον Ιούλιο επιθέσεις στον κυβερνοχώρο στη Βαλτική, ταυτόχρονα με την υποκίνηση βίας στην Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία, υποστηρίζοντας ότι στοχοποιούνται εθνικές ρωσικές μειονότητες.

Αυτή η τακτική έχει ήδη χρησιμοποιηθεί από τους υποστηρικτές του Πούτιν φιλορώσους αυτονομιστές για να δικαιολογήσουν την επίθεσή τους στην Ουκρανία το 2014 και ξανά το 2022, όταν η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της σε πλήρη κλίμακα.

Θα σημειωθούν συγκρούσεις στην Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία ως αποτέλεσμα της παρέμβασης της Ρωσίας και ο Πούτιν θα το χρησιμοποιούσε ως δικαιολογία για να ξεκινήσει μια μεγάλης κλίμακας άσκηση με 50.000 Ρώσους στρατιώτες που θα σταλούν στη Λευκορωσία και τη δυτική Ρωσία μέχρι τον Σεπτέμβριο.

  • Ένα μήνα αργότερα, ο Πούτιν θα πήγαινε ένα βήμα παραπέρα και θα μετέφερε στρατεύματα και πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στην Πολωνία και τη Λιθουανία.

Ο κύριος στόχος του Πούτιν θα είναι να επιτεθεί σε μια στενή λωρίδα γης που είναι γνωστή ως Suwalki Gap [Χάσμα Σουβάλκι]. Η Πολωνία και η Λιθουανία έχουν πολεμήσει για τον έλεγχο της περιοχής, αλλά σήμερα είναι μέρος της Πολωνίας και είναι το μόνο χερσαίο σύνορο μεταξύ της ηπειρωτικής Ευρώπης και των κρατών της Βαλτικής.

Ακόμη και μια μικρή επίθεση στην περιοχή – που βρίσκεται ανάμεσα στην Πολωνία, τη Λιθουανία και το Καλίνινγκραντ – θα μπορούσε να προκαλέσει τεράστια προβλήματα στο ΝΑΤΟ και ενδεχομένως να οδηγήσει σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι φόβοι για εισβολή στη Βαλτική έχουν αυξηθεί από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία και αν ο Πούτιν το επιχειρούσε, το μπλοκάρισμα του Χάσματος Σουβάλκι θα ήταν πιθανότατα η πρώτη του κίνηση, όπως περιγράφεται στα μυστικά έγγραφα που διέρρευσαν.

Αν και χιλιάδες στρατιώτες του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των βρετανών στρατιωτών, αναπτύσσονται επί του παρόντος στη Βαλτική, προορίζονται μόνο ως δύναμη συγκράτησης σε οποιαδήποτε δύναμη εισβολής μέχρι να φτάσει ο κύριος στρατός του ΝΑΤΟ.

  • Σύμφωνα με το σενάριο της καταστροφής, το ΝΑΤΟ θα συγκαλέσει μια ειδική συνεδρίαση τον Ιανουάριο του 2025, στην οποία η Πολωνία και τα κράτη της Βαλτικής θα αναφέρουν μια αυξανόμενη ρωσική απειλή και θα ζητήσουν βοήθεια.

Αλλά η Ρωσία μέχρι τον Μάρτιο του 2025, θα μετακινούσε ακόμη περισσότερα στρατεύματα προς τη Βαλτική και τη Λευκορωσία.

Μέχρι το τέλος του μήνα, ο Πούτιν θα είχε συγκεντρώσει 70.000 στρατιώτες ως μέρος δύο τμημάτων αρμάτων μάχης, του μηχανοποιημένου τμήματος πεζικού και ενός αρχηγείου τμήματος.

Δύο μήνες αργότερα, τον Μάιο του 2025, το ΝΑΤΟ θα συνεδρίαζε ξανά για να συζητήσει την αυξανόμενη ρωσική απειλή για την ασφάλειά του και να αποφασίσει για «μέτρα για αξιόπιστη αποτροπή» σε μια προσπάθεια να σταματήσει οποιαδήποτε ρωσική επίθεση στο χάσμα Σοιυβάλκι από την κατεύθυνση της Λευκορωσίας και του Καλίνινγκραντ.

Σε μια άγνωστη ημερομηνία που ονομάζεται «Ημέρα Χ», το ΝΑΤΟ θα αναπτύξει 300.000 στρατιώτες – συμπεριλαμβανομένων 30.000 από τη Γερμανία – στην ανατολική πλευρά για να αμυνθεί από μια επικείμενη ρωσική επίθεση, σύμφωνα με τα έγγραφα που διέρρευσαν.

  • Δεν είναι σαφές από τα έγγραφα εάν η Ρωσία θα αποτραπεί από την ανάπτυξη των δυνάμεων του ΝΑΤΟ καθώς το σενάριο τελειώνει 30 ημέρες μετά την Ημέρα Χ.

Ένας εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας είπε στην Bild ότι δεν θα ήθελε να σχολιάσει το συγκεκριμένο σενάριο άμυνας του ΝΑΤΟ, αλλά είπε:

«Βασικά, μπορώ να σας πω ότι η εξέταση διαφορετικών σεναρίων, ακόμα κι αν είναι εξαιρετικά απίθανα, είναι μέρος της καθημερινής στρατιωτικής δουλειάς».

 

Με πληροφορίες από The Daily Mail

 

Τα κορίτσια που ήταν «τα μάτια του Ισραήλ» στα σύνορα: Προειδοποίησαν για την επίθεση της Χαμάς, αγνοήθηκαν και τώρα «απειλούν» να ρίξουν τον Νετανιάχου [video, photos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: