Η ενημέρωση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και η απογραφή των εργαζομένων δεσπόζουν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, η απογραφή των εργαζομένων, η πειθαρχική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη εναντίον των εργοληπτικών εταιρειών και στελεχών που είχαν εμπλακεί στο σκάνδαλο με τις μίζες του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου, προβάλλονται σήμερα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων .

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Με αστοχίες η πρώτη πράξη του γνωμοδοτικού συμβουλίου» γράφει στο κύριο της θέμα ότι μέλος του ΔΣ της ΔΕΦΑ εργάζεται σε εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες στην κινέζικη εταιρεία CPP που διαχειρίζεται την κατασκευή του τερματικού LNG στο Βασιλικό.

Αλλού αναφέρει ότι στο 10% έφθασε η θετικότητα COVID-19 στην Κύπρο. Γράφει επίσης ότι η υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Ειρήνη Πική, γνώριζε για τις διαρροές αλλά όχι για τους κρατικούς server.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Δικάζουν από το 2016 τους εργολάβους που μοίραζαν μίζες» διερωτάται πότε θα ολοκληρωθεί η πειθαρχική που βρίσκεται σε εξέλιξη ενώπιον του συμβουλίου εναντίον των εργοληπτικών εταιρειών και στελεχών τους που είχαν εμπλακεί στο σκάνδαλο με τις μίζες του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου.

Αλλού αναφέρει ότι η παιδοκόμος που ερευνάται από το ΤΑΕ Λευκωσίας για την κακοποίηση τεσσάρων βρεφών δηλώνει αθώα και καταγγέλλει λειτουργούς των Υπηρεσιών Κοινωνικής Μέριμνας.

Γράφει επίσης ότι είναι περιορισμένοι οι έλεγχοι για την ορθοστασία στην εργασία και κάνει λόγο για καταγγελίες για παραβίαση των προβλεπόμενων διαλειμμάτων.

Ο «Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Έρχεται απογραφή των εργαζομένων» γράφει στο κύριο του θέμα ότι εντός του πρώτου εξαμήνου του 2024 προωθείται απογραφή όλων των εργαζομένων στο σύστημα «Εργάνη» με τη νέα βάση δεδομένων θα βοηθηθεί παρακολούθηση της αγοράς και η προώθηση των νέων πολιτικών.

Γράφει επίσης ότι ορισμένα νοικοκυριά συντηρούνται από τα έτοιμα για πέντε συνεχόμενους μήνες σηκώνοντας από τις τράπεζες 392,4 εκατομμύρια ευρώ. Αλλού γράφει ότι εμφανή είναι τα σημάδια του μαρασμού της γειτονίας του Αη Γιάννη Λάρνακας.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Ενημέρωση για τα πάντα αναμένουν τα κόμματα στο σημερινό Εθνικό Συμβούλιο» γράφει στο κύριο της θέμα ότι αναιρώντας τον εαυτό του, ο ΠτΔ άλλαξε γνώμη και μαζεύει σήμερα τα κόμματα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αλλού αναφέρει ότι εάν υπάρξει το ενδεχόμενο επανέναρξης διαπραγματεύσεων αυτό δεν θα είναι μέσα στο 2024, αφού οι θέσεις των δύο πλευρών απέχουν παρασάγγας μεταξύ τους. Προβάλλει επίσης τη δραματική έκκληση της UNICEF για αποστολή φαρμάκων για τα παιδιά της Γάζας τα οποία πεθαίνουν αβοήθητα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ-Αιμιλία Χριστοφή
Λευκωσία, Κύπρος

Η στρατηγική και τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό μετά τον διορισμό νέας απεσταλμένης του ΟΗΕ: Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: