Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου (video): Η τραγωδία της Κύπρου… Από πρόβλημα εισβολής και κατοχής το Κυπριακό αντιμετωπίζεται ως μία δικοινοτική διαφορά…

Ο ανταποκριτής της Hellas Journal και του Omega Κύπρου στο Λευκό Οίκο Μιχάλης Ιγνατίου με τον παρουσιαστή ειδήσεων Μιχάλη Παυλίδη. Φωτογραφία από το κανάλι Omega




Όπως ήδη γνωρίζεις το Συμβούλιο Ασφαλείας υιοθέτησε στις 5 το απόγευμα ώρα Κύπρου το ψήφισμα για την ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) στην Κύπρο.

Η ανανέωση που υποστηρίχθηκε απ’ όλους τους αντιπροσώπους των μελών του εκτελεστικού οργάνου των Ηνωμένων Εθνών, έγινε ομόφωνα. Η θητεία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ανανεώθηκε για ακόμη ένα χρόνο, μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2025.

Η διαδικασία ήταν συνοπτική και έκανε εντύπωση ότι συμμετείχαν τα κράτη μέλη δια των μονίμων αντιπροσώπων τους.

Έτσι ξεκίνησε την ανταπόκριση του στο κανάλι Omega της Κύπρου, ο Μιχάλης Ιγνατίου, ανταποκριτής της Hellas Journal στο Λευκό Οίκο ,το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Μετέδωσε και τα εξής από την έδρα του ΟΗΕ:

Η ανανέωση έγινε ενώ τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Λευκωσία όπου η νέα απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες ξεκίνησε τις επαφές της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κατοχικό ηγέτη και άλλους παράγοντες που έχουν σχέση με το Κυπριακό.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας στηρίζει την αποστολή της κ. Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, η οποία έλαβε εντολή να δει το Κυπριακό με μία ανεξάρτητη δική της ματιά. Διότι εάν ακολουθήσει την πεπατημένη των Ηνωμένων Εθνών και ιδιαίτερα τις θέσεις που επέβαλε ο Κόλιν Στιούαρτ στη Γραμματεία του Διεθνούς Οργανισμού η αποστολή της θα αποτύχει.

Όπως δήλωσε η ίδια σε όσους συνάντησε στη Νέα Υόρκη, πριν αναχωρήσει για τη Λευκωσία, θέλει να έχει δική της γνώμη όταν θα φτάσει το τέλος της αποστολής της και θα δώσει το πόρισμα της στον Γενικό Γραμματέα.

Είναι γεγονός ότι το Κυπριακό εδώ και πολλά χρόνια εκτροχιάστηκε, και δεν ευθύνονται μόνο οι κατά καιρούς αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών. Ευθύνονται πρωτίστως όσοι κυβέρνησαν τον τόπο.

Επειδή σήμερα είχαμε τη ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας διπλωμάτες στην έδρα του Διεθνούς Οργανισμού θυμήθηκαν από που άρχισαν τα ψηφίσματα και που κατέληξαν. Από πρόβλημα εισβολής και κατοχής το Κυπριακό αντιμετωπίζεται ως μία δικοινοτική διαφορά. Όπως ακριβώς θέλουν οι Τούρκοι.

Κάτι νέο, που βγήκε από αυτό το ψήφισμα, ήταν η απομάκρυνση της Ρωσίας από το φιλοκυπριακό μέτωπο. Δεν έκανε καμία ζημιά, αλλά νομίζω ότι έδειξε πως η Λευκωσία δεν μπορεί να περιμένει τίποτα από τη Μόσχα.

Κατά τα άλλα, η Κύπρος πέτυχε μερικές καλές αλλαγές στο ψήφισμα, όπως είναι η αναφορά στη νέα απεσταλμένη του γενικού γραμματέα στην Κύπρο, αλλά και το σημείο όπου το Σ.Α. εκφράζει εκφράζει ιδιαίτερη ανησυχία για την επαναλαμβανόμενη τάση παραβιάσεων της βόρειας γραμμής καταπαύσεως του πυρός και της αμφισβήτησης του καθεστώτος της νεκρής ζώνης από τις τουρκικές δυνάμεις.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Όχι, η Τουρκία ΔΕΝ αγοράζει τα μαχητικά F-35: Πρέπει πρώτα να εξαφανιστεί από το έδαφος της το ρωσικό σύστημα S-400… Και ένα υστερόγραφο για το γκριζάρισμα των Ιμίων (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: