Οι 50 αποχρώσεις της φήμης: Ο Τζέιμι Ντόρναν αποκαλύπτει ότι, μετά τις κακές κριτικές που εισέπραξε για την ταινία που τον έκανε διάσημο, κατέφυγε σε αγροτικό κρησφύγετο

File Photo US actor Jamie Dornan attends the 27th Critics Choice Awards at the Fairmont Century Plaza Hotel in Los Angeles, California, USA, 13 March 2022. EPA/DAVID SWANSON




Η διαχείριση της ξαφνικής διασημότητας δεν είναι για όλους το ίδιο εύκολη. Αυτό αποδεικνύει ο ηθοποιός και πρωταγωνιστής μιας από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες της προηγούμενης δεκαετίας, της ταινίας «Πενήντα αποχρώσεις του Γκρι», Τζέιμι Ντόρναν.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Ντόρναν κατέφυγε σε ένα αγροτικό καταφύγιο όταν οι κριτικοί ασχολήθηκαν με την ερμηνεία του στην ταινία αυτή. Ένα άδειο σπίτι – που προσφέρθηκε ως καταφύγιο από τον σκηνοθέτη του, Sam Taylor-Johnson, και την σύζυγό του– του επέτρεψε να αποφύγει τη «γελοιοποίηση», όπως τη χαρακτηρίζει, που ακολούθησε την κυκλοφορία της ταινίας το 2015.

«Κρυβόμουν», παραδέχεται σε μια πολύ συναισθηματική συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του BBC.

Ο σταρ των τηλεοπτικών επιτυχιών The Tourist και The Fall δήλωσε ότι αυτός και η σύζυγός του, ερμηνεύτρια και μουσικός Αμέλια Γουόρνερ, μαζί με το πρώτο τους μωρό, κρύφτηκαν εκεί μέχρι να καταλαγιάσουν οι αντιδράσεις. «Ήταν αμέσως μετά από εγκωμιαστικές κριτικές και υποψηφιότητες για βραβεία… και μετά έπεσα στην γελοιοποίηση, σχεδόν», λέει ο Ντόρναν.

Η τεράστια εισπρακτική επιτυχία της ταινίας βοήθησε έκτοτε αρκετά για να αμβλύνει το πλήγμα, παραδέχεται ο 41χρονος ηθοποιός, ωστόσο οι κακές κριτικές δεν ξεπεράστηκαν εύκολα.

Μετά την τόση κερδοφορία της ταινίας, (πάνω από 1 δισεκατομμύριο λίρες), τα sequel της ταινίας ήταν απλώς θέμα χρόνου, και ο ηθοποιός παραδέχεται τώρα ότι ήταν περίεργη η αίσθηση να γυρίζει τις συνέχειες της ταινίας γνωρίζοντας ότι θα ακολουθήσει η «καταδίκη» των κριτικών.

«Ακόμα και τώρα, όταν έχω πολύ καλές κριτικές για κάποια δουλειά, δεν υπάρχουν πολλές που να μην αναφέρουν το Fifty Shades. Πολλές κριτικές είναι όπως: «Είναι υπέροχος, αλλά για να μην ξεχνάμε, ιδού πότε δεν ήταν υπέροχος», λέει σχεδόν με απόγνωση.

Ο Βορειοϊρλανδός ηθοποιός δήλωσε ότι δεν μετανιώνει που πήρε τον ρόλο του Christian Grey και εξηγεί ότι μπορεί να σκληραγωγήθηκε νωρίς από τον θάνατο της μητέρας του, Λόρνα, όταν ήταν 16 ετών, αλλά και το τραύμα της απώλειας τεσσάρων στενών φίλων του σε τροχαίο δυστύχημα αμέσως μετά.

Παλεύοντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του, ο σταρ, ο οποίος υποδύεται τον Πα στην ταινία του Κένεθ Μπράνα, Belfast, θυμάται πώς ο πατέρας του, Τζιμ, διάσημος μαιευτήρας που πέθανε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, του ανακοίνωσε την είδηση ότι η μητέρα του ήταν σοβαρά άρρωστη, μέσα στο αυτοκίνητο ενώ γυρνούσαν από έναν αγώνα ράγκμπι και πώς οι αδερφές του τον βοήθησαν να το ξεπεράσει. «Μερικές φορές νιώθω ένοχος που το λέω αυτό, αλλά υπάρχουν πολλά που δεν θυμάμαι γι’ αυτήν».

Με πληροφορίες από Guardian

Γιατί τα Όσκαρ σνόμπαραν την Barbie; Οι αντιδράσεις, οι υπόνοιες για σεξισμό και η συγγνώμη του Όλιβερ Στόουν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: