H Κύπρος δεν έχει καμία σχέση με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Βρετανίας κατά των Χούθι, επαναλαμβάνει το Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κύπρου, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης. Φωτό: ΓΤΠ ΡΙΟ




Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει καμία σχέση ή εμπλοκή με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Βρετανίας κατά των Χούθι, τόνισε εκ νέου σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι οι επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας αλλά και διεθνώς από τις επιθέσεις των Χούθι είναι εμφανείς.

Κατά τη σημερινή ενημέρωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου προς τα ΜΜΕ, στο Προεδρικό Μέγαρο, και ερωτηθείς για τις επιπτώσεις στην κυπριακή οικονομία από την κατάσταση σε σχέση με τις επιθέσεις των Χούθι, είπε ότι «οι επιπτώσεις στην οικονομία – όχι μόνο στην Κύπρο – μέσα από την ανασφάλεια που επικρατεί λόγω των επιθέσεων των Χούθι είναι εμφανείς».

Όπως ανέφερε, σε επίπεδο ΕΕ, στις 22 Ιανουαρίου, θα συζητηθεί το θέμα, με συμμετοχή και του Υπουργού Εξωτερικών και εκεί θα τεθεί το ζήτημα και της ασφάλειας και των οικονομικών επιπτώσεων.

Σε ερώτηση αν η Κυπριακή Δημοκρατία γνώριζε για τα βρετανικά χτυπήματα κατά των Χούθι πριν αυτά γίνουν, ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο εντός του πλαισίου που καθορίζεται από τη Συνθήκη Εγκαθίδρυσης σε σχέση με τη χρήση των Βρετανικών Βάσεων.

«Αυτό που οφείλουμε να υπογραμμίσουμε για άλλη μια φορά είναι ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει καμία σχέση ή εμπλοκή με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις», είπε και πρόσθεσε ότι «είναι σχετική, άλλωστε, και η επικοινωνία που είχε ο Υπουργός Εξωτερικών με τον Βρετανό ομόλογό του».

Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Ερωτηθείς πού βρίσκεται το θέμα με τη δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι εξακολουθεί να βρίσκεται στις διπλωματικές επαφές που έχει η Κυβέρνηση με τα κράτη που εξέφρασαν την επιθυμία να συνδράμουν. «Αντιλαμβάνεστε, όμως», σημείωσε, «ότι αυτή η περαιτέρω εξέλιξη και ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας εξαρτάται και από εξωγενείς παράγοντες».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Στη Βιέννη ο ΥΠΕΞ της Κύπρου: Ξεκινά η Προεδρία του Φόρουμ του ΟΑΣΕ για Συνεργασία στην Ασφάλεια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: