H αποκαθήλωση μιας influencer: Σαρωτική εισαγγελική έρευνα για απάτη σε βάρος της Κιάρα Φεράνι* Ολα ξεκίνησαν από ένα… κέικ [video]

File Photo Chiara Ferragni arrives for the screening of ‘Stillwater’ during the 74th annual Cannes Film Festival, in Cannes, France, 08 July 2021. EPA/SEBASTIEN NOGIER




Διευρύνεται, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η εισαγγελική έρευνα που αφορά την επαγγελματική δράση της ινφλουένσερ Κιάρα Φεράνι.

Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, εκτός από την πώληση του παραδοσιακού γλυκού Παντόρο, η εισαγγελία του Μιλάνου ερευνά τώρα και άλλες δύο υποθέσεις: την πώληση πασχαλινών αυγών για τη στήριξη φιλανθρωπικής εκστρατείας και τη διάθεση μέσω διαδικτύου μιας κούκλας που έμοιαζε ακριβώς στη γνωστή Ιταλίδα ινφλουένσερ. Οι έρευνες αφορούν ενδεχόμενη διάπραξη απάτης.

Ο Ιταλικός τύπος προσθέτει ότι θα πρέπει να εξακριβωθεί αν έτυχαν σεβασμού οι δεσμεύσεις της εταιρίας που έχει δημιουργήσει η Φεράνι, και πόσα ακριβώς χρήματα δόθηκαν για τη στήριξη φιλανθρωπικών πρωτοβουλιών.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρία της Κιάρα Φεράνι υπογράμμισε ότι σεβάστηκε όλα όσα είχαν ανακοινωθεί μέσω Instagram, και ότι με τις πωλήσεις της κούκλας Trudi στηρίχθηκε η δράση συνδέσμου που καταπολεμά το μπούλινγκ.

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές Ιανουαρίου η ιταλική δικαιοσύνη ξεκίνησε έρευνα για απάτη σε βάρος της ινφλουένσερ και της Αλεσάντρα Μπαλόκο, ιδιοκτήτριας εταιρίας που παράγει το γνωστό παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων, «παντόρο».

Φεράνι και Μπαλόκο διατηρούν οικονομική συνεργασία, στο πλαίσιο της οποίας, πριν από ένα χρόνο, έγινε αναφορά σε φιλανθρωπική πρωτοβουλία για την αγορά διαγνωστικών μηχανημάτων για παιδιατρικό νοσοκομείο του Τορίνο.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, όμως, η δωρεά στο νοσοκομείο φέρεται να έγινε από την εταιρία πριν ξεκινήσουν οι πωλήσεις του παντόρο, ενώ η τιμή του γλυκού, λόγω και της «διαφήμισης» της ινφλουένσερ, τριπλασιάστηκε. Η δημόσια ιταλική υπηρεσία κατά των τραστ έχει ήδη επιβάλει χρηματικό πρόστιμο τόσο στη Φεράνι όσο και στη συγκεκριμένη εταιρία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρώμη, Ιταλία

Τι τις ήθελε τις φιλανθρωπίες; Έρευνα για απάτη σε βάρος της διάσημης influencer Κιάρα Φεράνι ενώ τεράστιοι χορηγοί, ακόμη και η Coca Cola την εγκαταλείπουν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: