Γνωρίζοντας την πατρίδα: Πολιτιστικά προγράμματα στην Κύπρο για τους ομογενείς νέους από την Αυστραλία

Φωτογραφία από Dimitris Vetsikas από το Pixabay




Την ευκαιρία να συνδεθούν με την κληρονομιά τους, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για την πατρίδα τους, καθώς και να μάθουν ελληνικά, προσφέρει σε άτομα ηλικίας 18-30 ετών η ΝΕΠΟΜΑΚ (Νεολαία Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας), η οποία έχει ανοίξει επίσημα τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τα ετήσια επιδοτούμενα προγράμματά της στην Κύπρο.

Επιπλέον, η ΝΕΠΟΜΑΚ, διοργανώνει δύο διαφορετικά προγράμματα από την 1η έως την 22η Ιουλίου, για τα οποία μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν την αίτησή τους, μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου.

Τα εν λόγω προγράμματα, είναι σε μεγάλο βαθμό επιδοτούμενα, με το μεγαλύτερο μέρος του κόστους να καλύπτεται από τη ΝΕΠΟΜΑΚ με την υποστήριξη της Κυπριακής κυβέρνησης και του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου.

Όσοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα ηλικιακά κριτήρια (ανάλογα με το πρόγραμμα), να έχουν τουλάχιστον έναν παππού ή γιαγιά κυπριακής καταγωγής, και να είναι εγγεγραμμένοι ως μέλη στη ΝΕΠΟΜΑΚ, ενώ όσοι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν να γίνουν μέλη μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους στο nepomak.org/signup.

Το πρώτο από τα διαθέσιμα προγράμματα, είναι το NEPOMAK Discover Cyprus Program (NDCP), μια τριών εβδομάδων πρωτοβουλία κατά την οποία οι συμμετέχοντες θα μάθουν για την Κύπρο, παρακολουθώντας μαθήματα ελληνικής γλώσσας, επισκεπτόμενοι ιστορικά μνημεία και ανακαλύπτοντας την νυχτερινή ζωή που έχει να προσφέρει το νησί.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 18-22 ετών, με την Οργάνωση να καλύπτει το κόστος διαμονής, εκδρομών, διδάκτρων και μερικού ποσού των αεροπορικών εισιτηρίων.

Οι αιτήσεις πρέπει να ολοκληρωθούν πριν από την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου, μέσω του συνδέσμου https://nepomak.org/ndcp/

Το δεύτερο πρόγραμμα είναι το NEPOMAK Cyprus Culture Tour (NCCT), ένα δεκαήμερο ταξίδι όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν την Κύπρο μέσα από ξεναγήσεις και αυθεντικές εμπειρίες.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την κυπριακή κουζίνα, να εξερευνήσουν αρχαίους τόπους και να ανακαλύψουν τη φυσική ομορφιά του νησιού.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 23-30 ετών, και το κόστος διαμονής, των δραστηριοτήτων και των μετακινήσεων κατά τη διάρκεια της εκδρομής επιδοτείται από τον Οργανισμό.

Οι αιτήσεις πρέπει να ολοκληρωθούν πριν από την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου μέσω του ακόλουθου συνδέσμου: htps://nepomtak.org/ncct/

Περαιτέρω ενημερώσεις θα δημοσιεύονται από την οργάνωση στις διάφορες σελίδες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Instagram και Facebook: NEPOMAK.Aus.NZ).

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

H ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ αποχαιρέτησε τη Ραφαέλα, την Κρητικιά που πάλεψε με τον καρκίνο με χαμόγελο

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: