Σκοτάδι από το παλάτι για την επέμβαση στην Κέιτ Μίντλετον: Η κρυψίνοια του Μπάκιγχαμ και οι εκτιμήσεις των ειδικών [video]

File Photo Britain’s Catherine, Princess of Wales EPA/NEIL HALL




Αρκετά ερωτηματικά προκάλεσε η χθεσινή ανακοίνωση του βρετανικού παλατιού για την εγχείρηση στην οποία υπεβλήθη η Κέιτ Μίντλετον στην κοιλιακή χώρα.

Ο χρόνος νοσηλείας, 14 ημέρες, αλλά και ο χρόνος ανάρρωσης, τρεις μήνες, είναι ασυνήθιστα μεγάλοι, εξού και τα ερωτήματα που προκαλούνται για τη μυστηριώδη ασθένειά της. Το παλάτι ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για καρκίνο, αρνήθηκε ωστόσο να δώσει την οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον, καθώς δεν το επιθυμεί και η ίδια.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε με διαφορά 1,5 μόλις ώρας πριν ανακοινωθεί ότι ο βασιλιάς Κάρολος θα υποβληθεί επίσης στη δική του επέμβαση την επόμενη εβδομάδα. Ο βασιλικός συντάκτης της Mirror εξήγησε πώς η διάρκεια της μελλοντικής παραμονής της βασίλισσας στο νοσοκομείο δείχνει τη σοβαρότητα της επέμβασης.

Η γιατρός Ντέμπορα Λι, μιλώντας στην Express.co.uk χαρακτήρισε «πολύ μεγάλο» το διάστημα παραμονής της Πριγκίπισσας της Ουαλίας στο νοσοκομείο. Είπε: «Για χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά, οι περισσότεροι άνθρωποι μένουν στο νοσοκομείο για τέσσερις έως επτά ημέρες. Μετά τη λαπαροσκοπική επέμβαση [ένα είδος χειρουργικής επέμβασης με μικρή τομή], αυτό μειώνεται σε δύο έως τέσσερις ημέρες.

Σύμφωνα με την Sun, η προγραμματισμένη κοιλιακή χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε χθες το πρωί η Κέιτ Μίντλετον, μπορεί να αφορά οποιοδήποτε από τα ζωτικά ή αναπαραγωγικά όργανα, όπως το στομάχι, το έντερο ή η μήτρα.

Σύμφωνα με την γενικό γιατρό Δρ. Ζο Γουίλιαμς το πρόβλημα υγείας που η Μίντλετον κλήθηκε να αντιμετωπίσει χειουργικά: «Μπορεί να είναι κάτι που την ενοχλούσε σε όλη της τη ζωή και δεν έχει καταφέρει να το λύσει ή ένα θέμα που ήρθε στο φως πιο πρόσφατα. Ωστόσο, δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο είναι περισσότερο από ό,τι θα περιμέναμε κανονικά, αλλά δεν έχει μια φυσιολογική ζωή. Είναι η μέλλουσα βασίλισσα, οπότε οι γιατροί θα είναι προσεκτικοί».

«Όλοι ελπίζουμε ότι πρόκειται για κάτι μικρό και η χειρουργική επέμβαση είναι απλή, αλλά τα μέτρα προφύλαξης είναι σοφά. Με οτιδήποτε ιατρικό δεν μπορείς ποτέ να είσαι απόλυτα σίγουρος για το πώς θα πάνε τα πράγματα. Το πιο σημαντικό είναι να έχει αρκετό χρόνο ανάρρωσης και να μην είναι πολύ αγχωτικό για την ίδια και την οικογένειά της» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως η τελευταία δημόσια εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον ήταν την ημέρα των Χριστουγέννων, καθώς μαζί με την υπόλοιπη οικογένειά της παραβρέθηκαν στην χριστουγεννιάτικη λειτουργία στην εκκλησία της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής στο Σάντριγχαμ. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας έδειχνε χαλαρή και χαμογελαστή καθώς μιλούσε με τους πιστούς.

Σύμφωνα με την The Sun, εάν αναρρώσει σύμφωνα με το πρόγραμμα, τότε η πρώτη της βασιλική δέσμευση θα μπορούσε να είναι στην οικογενειακή τελετή το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ την Κυριακή του Πάσχα, στις 31 Μαρτίου.

Με πληροφορίες από Mirror, The Sun

Η δικαίωση της Λίλιαν από το Ελ Σαλβαδόρ: Ελεύθερη, μετά από 7 χρόνια, η 28χρονη που καταδικάστηκε σε 30 χρόνια για «φόνο» επειδή απέβαλε

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: