Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στα περί πρότασης «υπουργοποίησης» Κασσελάκη με τη ΝΔ το 2019* «Προϊόν επιστημονικής φαντασίας» λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

FILE PHOTO: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. ΑΠΕ – ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΑΠΕ – ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές




Μπορεί ο άμεσα εμπλεκόμενος, Αντώνης Διαματάρης, να διέψευσε δύο φορές μέσα σε λίγες ώρες τόσο την αναφορά της εφημερίδας Documento όσο και των πηγών ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ίδιος μεσολάβησε το 2019 προτείνοντας υπουργείο στον Στέφανο Κασσελάκη στην τότε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο το επιτελείο του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει και ρίχνει λάδι στη φωτιά.

«Όσες ύβρεις και χαρακτηρισμούς κι αν εκτοξεύσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η αλήθεια είναι επίμονη και δεν μπορεί να κρυφτεί», ανέφεραν το βράδυ της Παρασκευής πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

«Επειδή τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα», συνεχίζουν, «θα μας απαντήσουν επιτέλους αν ο κ. Μητσοτάκης είχε ζητήσει ή όχι προσωπικά τη βοήθεια του κ. Κασσελάκη για οικογενειακά του ζητήματα, εκφράζοντάς του επανειλημμένως την εκτίμησή του; Ενημερώθηκε τελικά ο κ. Μαρινάκης ποιο ήταν το Υπουργείο που προτάθηκε στον κ. Κασσελάκη πριν από τις εκλογές του 2019;».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «είναι ενδιαφέρον ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά σε δημοσιογραφική ερώτηση ότι ‘δεν έχει υπάρξει ποτέ προγραμματισμένη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Στέφανο Κασσελάκη’. Επιμένει σε αυτό;». Προσθέτουν ότι «είναι προφανές ότι η πρωινή γραμμή περί ‘fake news’ έχει πάει περίπατο, όπως είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Μητσοτάκης βάζει τον κ. Μαρινάκη να κάνει πολύ βρόμικη δουλειά, παραμονή των Θεοφανείων».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε τα της «υπουργοποίησης» Κασσελάκη «προϊόν επιστημονικής φαντασίας» και «διαρροή μειωμένης ηθικής».

«Όχι απλώς είναι κάτι το οποίο είναι παραποιημένο, αλλοιωμένο – δεν είναι αυτό που λέμε παραποίηση της αλήθειας – είναι προϊόν επιστημονικής φαντασίας αυτό το οποίο ισχυρίζεται ο κ. Κασσελάκης» τόνισε σε συνέντευξή του στην εκπομπή live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης για τον ισχυρισμό του κ. Καπνισάκη περί υπουργοποίησης του Στέφανου Κασσελάκη το 2019.

«Να σας πω την αλήθεια, προφανώς πρέπει να είμαστε σίγουροι γι’ αυτό που λέμε όταν εκπροσωπούμε όχι μόνο τον εαυτό μας, πολύ περισσότερο τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. Αλλά, ξέρετε, είναι φοβερό αυτό που προσπαθεί να κάνει ο κ. Κασσελάκης, που ξεφεύγει της επιστημονικής φαντασίας, ξεφεύγει της αλαζονείας, ξεφεύγει της οποιασδήποτε παραβίασης της κοινής λογικής, πάει σε ένα άλλο επίπεδο. Γιατί; Βγάζει μια δεύτερη διαρροή, όπου εκεί αυτή η διαρροή εμπεριέχει και στοιχεία – θα έλεγα – μειωμένης ηθικής και κώδικα τιμής, γιατί χρησιμοποιεί αόριστα, ατεκμηρίωτα ακόμα και πράγματα που έχουν να κάνουν για οικογενειακούς λόγους σε ένα non-paper- έτσι στον αέρα- μόνο και μόνο για να δημιουργήσει εντυπώσεις και παραποιεί την ίδια τη διάψευση του κ. Διαματάρη. Αν διαβάσει κανείς τη διάψευση Διαματάρη, που έχει δημοσιευθεί και στο προφίλ του και στον ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ με ξεκάθαρο τρόπο διαψεύδει συνολικά τον ισχυρισμό Κασσελάκη και ο κ. Κασσελάκης λέει ότι τον διαψεύδει εν μέρει. Και ξανάρχεται ο κ. Διαματάρης με δεύτερη διάψευση και λέει ότι όλα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Κασσελάκης είναι ψευδή.

Δεν υπήρξε καμία επαφή μεταξύ τους» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο Αντώνης Διαματάρης, πρώην υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα αποδήμου ελληνισμού και εκδότης της ομογενειακής εφημερίδας Εθνικός Κήρυκας διέψευσε με ανάρτησή του στο διαδίκτυο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento που υποστηρίζει ότι οι ίδιος είχε προτείνει τον Στέφανο Κασσελάκη, εκ μέρους του Κυριάκου Μητσοτάκη, να αναλάβει υπουργικό θώκο στην κυβέρνηση της ΝΔ, μετά τις εκλογές του 2019.

Στην ανάρτησή του ο κ. Διαματάρης αναφέρει: «Τo δημοσίευμα της εφημερίδας Documento (έκδοση 6ης-7ης Ιανουαρίου 2024) ότι δήθεν εγώ πρότεινα στον κ. Στέφανο Κασσελάκη εκ μέρους του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη θέση υπουργού μετά τις εκλογές του 2019 και εκείνος αρνήθηκε είναι απολύτως ψευδές. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας».

Στη συνέχεια επανήλθε με νέα διάψευση γράφοντας: «Στερείται σοβαρότητας ο ισχυρισμός του ΣΥΡΙΖΑ ότι πρότεινα …υπουργείο στον κ. Κασσελάκη “με δική μου πρωτοβουλία και χωρίς την έγκριση του κ. Μητσοτάκη”».

ΠΑΣΟΚ: Ιλαροτραγωδία οι συνομιλίες για μια καρέκλα εξουσίας

«Μόνο θυμηδία προκαλεί η ιλαροτραγωδία που παρακολουθούμε να εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ», σχολίασε το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ μέσω του Γραφείου Τύπου του κόμματος για την αντιπαράθεση της ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το αν υπήρχε πρόταση στον Στέφανο Κασσελάκη να μπει στη κυβέρνηση το 2019.

«Άραγε για ποιον λόγο ο στενότερος συνεργάτης του κ. Κασσελάκη ένιωσε σήμερα … αίφνης την ανάγκη να υπογραμμίσει τους στενούς δεσμούς του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Μητσοτάκη;

«Αποκαλύψεις» που στη συνέχεια συνοδεύτηκαν από υπονοούμενα για «παροχή βοήθειας επί οικογενειακών θεμάτων» εκ μέρους του κ. Κασσελάκη προς τον πρωθυπουργό.

Αναζητούνται απαντήσεις για να μην υπάρχουν σκιές», επισημαίνει στο σχόλιο του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τονίζει: «Οι πολίτες επιζητούν μια στιβαρή αντιπολίτευση, που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να αλλάξει η χώρα κυβέρνηση, και δεν θα συνομιλεί με τον κ. Μητσοτάκη για μια καρέκλα εξουσίας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, X/AHDiamataris

 

Τα μυστήρια της «υπουργοποίησης» Κασσελάκη με τη ΝΔ το 2019: Διαψεύδει δημοσίευμα του Documento ο Αντώνης Διαματάρης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: