Ενώ η Μόσχα διπλασίασε την παραγωγή πυρομαχικών για συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας: Τρεις τραυματίες σε επιδρομή ρωσικών drones στη Χαρκίβ της Ουκρανίας

File Photo A handout picture made available by the National Police shows Ukrainian rescuers working on the site of an overnight drone attack on an administrative building in Kyiv region, Ukraine, 30 January 2024. EPA, NATIONAL POLICE OF UKRAINE HANDOUT




Ρωσικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα μιας κατεύθυνσης έπληξαν πολιτικούς στόχους στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας χθες Τρίτη, τραυματίζοντας ελαφρά τρεις ανθρώπους, προκαλώντας πυρκαγιά, ζημιές σε πολυκατοικίες και υποδομές, ανέφεραν αξιωματούχοι στη Χαρκίβ.

Ο δήμαρχος Ιχόρ Τερέχοφ έκανε λόγο για καταστροφή αυτοκινήτων, θραύση παραθύρων σε δυο πολυκατοικίες και πυρκαγιά σε μια.

Ο περιφερειάρχης Όλεχ Σινεχούμποφ ανέφερε μέσω Telegram πως υπέστησαν ζημιές πολιτικές υποδομές σε δυο συνοικίες της Χαρκίβ. Διευκρίνισε πως στην επιδρομή χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον έξι drones-καμικάζι. Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά και τους προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες επιτόπου, συμπλήρωσε.

  • Η Ρωσία λέει πως διπλασίασε την παραγωγή πυρομαχικών για συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας

Η Ρωσία διπλασίασε την παραγωγή πυραύλων προοριζόμενων για τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας που διαθέτει, δήλωσε χθες Τρίτη ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σαϊγκού, επιθεωρώντας εργοστάσια του τομέα της αμυντικής βιομηχανίας στην πόλη Εκατερίνεμπουργκ, στα Ουράλια, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του.

Ο υπουργός χαιρέτισε ακόμη την αύξηση της παραγωγής συστημάτων εκτόξευσης των συστημάτων S-300 και Buk. Αναμένεται να τεθούν σε υπηρεσία εντός 2024, πρόσθεσε ο κ. Σαϊγκού, αποφεύγοντας να αποκαλύψει συγκεκριμένους αριθμούς.

«Έχει υπάρξει μεγάλη αύξηση στον όγκο της παραγωγής. Υπερδιπλασιάσαμε την παραγωγή των πυραύλων που χρειαζόμαστε για την αντιαεροπορική άμυνα. Όμως υπάρχουν ζητήματα κλειδιά που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Έχουμε το ζήτημα των κινητήρων και το ζήτημα της επιτάχυνσης της παραγωγής συστημάτων εκτόξευσης», ανέφερε, σύμφωνα με βίντεο που μεταφόρτωσαν οι υπηρεσίες του στην πλατφόρμα Telegram.

Το τελευταίο διάστημα, τα συστήματα ολοκληρωμένης αντιαεροπορικής άμυνας της Ρωσίας μοιάζουν να μην είναι πάντα σε θέση να αποτρέψουν ουκρανικές επιθέσεις με drones, για παράδειγμα αυτές εναντίον τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ) στη Βαλτική ή αυτή εναντίον διυλιστηρίου στη Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax ο κ. Σαϊγκού επιθεώρησε επίσης εργοστάσιο που παράγει συστήματα έναντι των οποίων η Ουκρανία δυσκολεύεται να αμυνθεί, όπως ο πύραυλος εδάφους-εδάφους Ισκαντέρ και ο πύραυλος κρουζ Καλίμπρ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-dpa-Reuters
Μόσχα, Russian Federation
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Κίεβο, Ukraine

Το Ισραήλ δεν κρύβεται: Ο υπουργός Εξωτερικών ομολογεί ότι θα διατηρήσει τον έλεγχο της ασφάλειας στη Λωρίδα της Γάζας «για χρόνια»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: