Διοργάνωση εργαστηρίου δημιουργικής Γραφής από την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης

Στιγμιότυπο από την πόλη της Μελβούρνης. Πηγή: Pixabay/ David Mark




Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής διοργανώνει η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, από τις 6 Φεβρουαρίου μέχρι τις 12 Μαρτίου, στο Ελληνικό Κέντρο.

Το Εργαστήριο διοργανώνεται σε συνεργασία με την ποιήτρια και συγγραφέα Δρ. Τίνα Γιαννούκου και διαιρείται σε 6 δίωρες συναντήσεις.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να διερευνήσουν τον συγγραφικό τους εαυτό, να ανακαλύψουν διαφορετικές φωνές και στυλ στη γραφή τους, να βρουν τρόπους να ξεμπλοκάρουν τα εκφραστικά τους μέσα και να γράψουν τις δικές τους προσωπικές ιστορίες.

Στο εργαστήριο θα δοθούν ασκήσεις δημιουργικής γραφής και λογοτεχνικά παραδείγματα, με τα οποία οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να ανακαλύψουν το προσωπικό τους ύφος, να εστιάσουν στα θέματα που τους απασχολούν και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και μια χρήσιμη εργαλειοθήκη ώστε να καταγράψουν τις δικές τους ιστορίες με λογοτεχνικό τρόπο.

Με μια πλούσια εμπειρία στη διδασκαλία της δημιουργικής γραφής και με τις δικές της επιτυχίες ως ποιήτρια, συγγραφέας, επιμελήτρια και παρουσιάστρια, η Δρ. Τίνα Γιαννούκου θα καθοδηγήσει τους συμμετέχοντες μέσω των βιωματικών τους ιστοριών να πειραματιστούν σε αφηγηματικές ή ποιητικές φόρμες.

Εκφράζοντας τον ενθουσιασμό της για το προσεχές Εργαστήριο, η Δρ. Γιαννούκου δηλώνει: “Σε μια ποικίλη λογοτεχνική κουλτούρα, όπου οι κυρίαρχες αφηγήσεις εξακολουθούν να υπερισχύουν, αυτό το εργαστήριο θα καθοδηγήσει τους συμμετέχοντες να διηγηθούν τις δικές τους ξεχωριστές ιστορίες.

Θα εξερευνήσει τον τρόπο μεταφοράς του βιώματος σε λέξεις. Το εργαστήριο αυτό δεν απευθύνεται μόνο σε συγγραφείς, αλλά στον καθένα και την καθεμία που αγαπά τη γραφή και την χρησιμοποιεί ως μέσο έκφρασης.

Είτε είστε ελπιδοφόρος συγγραφέας είτε απλά σας αρέσει να γράφετε, αυτό το εργαστήριο θα γίνει αρωγός για δημιουργική ανακάλυψη και έκφραση.”

Σημειώνεται ότι το Εργαστήριο θα διεξαχθεί στα αγγλικά, ενώ οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Οι εγγραφές είναι περιορισμένες.

Για εγγραφή και επιπλέον πληροφορίες επισκεφθείτε το: Writing the Personal: Telling Our Own Stories | Greek Community of Melbourne

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ηλίας Λαμπρόπουλος: Ο αιωνόβιος ομογενής από τη Μελβούρνη απολαμβάνει τη ζωή, το τάβλι, το μπουζούκι και ό,τι ελληνικό

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: