Καμιά συσκευή δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη μύτη ενός σκύλου: Μιλά ο εκπαιδευτής του ανιχνευτή Echo που βρήκε το πτώμα του Μπάμπη σε βάλτο στο Μεσολόγγι [videos]

O ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος – ανιχνευτής πτωμάτων, Echo, ο οποίος βρήκε το πτώμα του 31χρονου Μπάμπη σε έλος στο Μοσολόγγι. photo: anubisk9team




«Τεχνολογικά, δεν έχει φτιαχτεί καμία συσκευή μέχρι τώρα που να μπορεί να αντικαταστήσει τη μύτη ενός ζώου και ειδικά ενός εκπαιδευμένου σκύλου» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ευάγγελος Αλεξανδρής, ο εκπαιδευτής του Echo, του σκύλου που κατάφερε να εντοπίσει χθες σε βάλτο στο Μεσολόγγι το πτώμα του 31χρονου Μπάμπη, τα ίχνη του οποίου αγνοούνταν από τις 5 Ιανουαρίου.

   Όπως εξήγησε ο κ. Αλεξανδρής, μετά από αίτημα των συγγενών προς την εισαγγελία Μεσολογγίου, διορίστηκε ο ίδιος ορκωτός πραγματογνώμονας ως επικεφαλής της ομάδας «Anubis Coldcase K9» για να συμμετέχει με εκπαιδευμένα σκυλιά στην έρευνα.

  • Τελικά χθες, νωρίς το απόγευμα, εντοπίστηκε το πτώμα από τον σκύλο ανίχνευσης νεκρών αγνοούμενων ανθρώπων και ανθρωπίνων υπολειμμάτων Echo.

Η σκηνή ασφαλίστηκε, η περιοχή αποκλείστηκε και στο σημείο όπου επιχειρούσε η ομάδα κλήθηκε ο αρμόδιος υπάλληλος της ΕΛ.ΑΣ ώστε να διαφυλάξει την οριοθετημένη σκηνή μέχρι να έρθουν τα αρμόδια όργανα που διεξάγουν την προανάκριση και την κύρια ανάκριση.

  •    «Με την καθοδήγηση των αστυνομικών αρχών, περιορίσαμε την περιοχή ερευνών και ξεκινήσαμε το περασμένο Σάββατο με συνολικά 3 σκύλους- ανιχνευτές. Το πεδίο δεν ήταν ούτε εύκολο, ούτε δύσκολο, μόνο την πρώτη μέρα είχε πολύ δυνατό αέρα που δυσκόλευε τη δουλειά μας. Τελικά, χθες, ο Echo εντόπισε το πτώμα μετά από δύο ημέρες ερευνών. Στάθηκε στο σημείο και μου έδωσε κινησιολογική και ηχητική ειδοποίηση» λέει ο κ. Αλεξανδρής.
O ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος – ανιχνευτής πτωμάτων, Echo, ο οποίος βρήκε το πτώμα του 31χρονου Μπάμπη σε έλος στο Μοσολόγγι. photo: anubisk9team/ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ο Echo, που είναι βελγικός ποιμενικός, ανήκει στην ομάδα των συνολικά 11 εκπαιδευμένων σκύλων ανίχνευσης που διαθέτει η «Αnubis Coldcase K9 Team» και έχει συμμετάσχει και σε άλλες επιχειρήσεις.

Μάλιστα, η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρία, με σχετική της ανακοίνωση, εξέφρασε την πρόθεσή της να βραβεύσει τον συγκεκριμένο σκύλο ανιχνευτή και τον επικεφαλής εκπαιδευτή του.

Όμως ο κ. Αλεξανδρής, απαντώντας σε ερώτηση για το πώς κρίνει την πρόθεση της Φιλοζωικής, είναι κατηγορηματικός: «Το βραβείο ανήκει στην οικογένεια του θύματος που έκανε τόση υπομονή. Εμείς κάναμε απλώς τη δουλειά μας…»

 

 




 




 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Tα ένοχα μυστικά του βάλτου του Μεσολογγίου: Αναζητούν την καραμπίνα που «χτύπησε» πισώπλατα τον Μπάμπη… Ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος έδωσε τέλος στο άγριο θρίλερ (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: