Απόβαση ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες: Με απουσίες η πρώτη ημέρα της συνεδρίασης* Guest star η Ακρίτα, καθώς άλλαξε γνώμη [photos, video]

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, φτάνει στις Σπέτσες Photo by Glomex




Στο σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες βρίσκονται από το απόγευμα της Παρασκευής τα δύο τρίτα (περίπου) της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ,για την διήμερη και ιδιαίτερη αυτή συνεδρίαση του σώματος.

Απόντες είναι οι Αλέξης Τσίπρας, η Έλενα Ακρίτα και Όλγα Γεροβασίλη, που έχουν διαμηνύσει ότι δεν θα παραβρεθούν (η δεύτερη θα είναι «δικαιολογημένα απούσα», όπως έλεγαν κομματικές πηγές), Νίνα Κασιμάτη, Ρένα Δούρου, Μαρίνα Κοντοτόλη, Αθηνά Λινού, Κώστας Μπάρκας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Γιώτα Πούλου, Παύλος Πολάκης.

Οι μεν κ. Μπάρκας και Ξανθόπουλος αναμένεται να μεταβούν αργότερα την Παρασκευή, η Μαρίνα Κοντοτόλη είναι άρρωστη με λοίμωξη, ενώ ο Παύλος Πολάκης αναμένεται να φτάσει στις Σπέτσες το βράδυ, λόγω χειρουργείου.

Η Αθηνά Λινού θα πάει στο νησί το Σάββατο.

Όσον αφορά πάντως στην Έλενα Ακρίτα, όπως η ίδια ενημέρωση με ανάρτησή της στο Facebook το απόγευμα της Παρασκευής, θα αποπλεύσει τελικά στις Σπέτσες, το Σάββατο, παίρνοντας μαζί και τις «ενστάσεις» της.

Ειδικότερα, έγραψε: «Θα πάω αύριο στις Σπέτσες. Θα ρίξω στο σακ βουαγιάζ τις ενστάσεις μου κι ένα δεύτερο πουλόβερ και θα πάω. Στην απόφαση αυτή συνέβαλε η συνάντηση μου με τον Πρόεδρο του κόμματος που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα.
Σε μια εποχή όπου ο ΣΥΡΙΖΑ βάλλεται άγρια από εχθρούς και πρώην φίλους, αποφάσισα να βάλω την κομματική μας συσπείρωση πάνω από όλα. Τα υπόλοιπα θα τα βρούμε.
Δεν θα τους περάσει. Όση επίθεση κι αν μάς κάνουν, δεν θα τους περάσει. Ενωμένοι μπορούμε».

 

Kατά την έναρξη της συνάντησης εργασίας της ΚΟ ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να πρότεινε την από κοινού διαμόρφωση αξόνων για ένα «Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Όνειρο», με στόχο την ανασυγκρότηση εκ βάθρων του κράτους, ώστε αυτό να καταστεί αποδοτικό και να λειτουργεί για όλους.




Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται για συνεδρίαση, αλλά για μια παραγωγική και δημιουργική συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ίσων, άνοιξε τις εργασίες της συνάντησης οι οποίες θα ολοκληρωθούν το βράδυ του Σαββάτου.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι το «Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Όνειρο», αφορά στην υγεία, στην κοινωνική πρόνοια, στην παιδεία, στην ασφάλεια, στη δημόσια διοίκηση, στη δικαιοσύνη με στόχο την ευημερία και την πρόοδο για όλους, για μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και πολιτιστικής δημιουργίας, για μια πατριωτική και υπερήφανη εξωτερική πολιτική.

Οι βουλευτές έφτασαν, πλιν των 11, έφτασαν νωρίτερα στο νησί φέροντας μαζί τους laptop και powerpoint αφού κάθε τομεάρχης παρουσιάζει τις προτεραιότητες του τομέα στον οποίο είναι επικεφαλής και τη δουλειά που έχει γίνει μέχρι σήμερα.




Συνολικά η εισήγηση δεν υπερβαίνει τα 10 λεπτά, ενώ ακολουθούν συζήτηση και ερωταποκρίσεις διάρκειας 20 λεπτών.

Εξαίρεση αποτελεί ο τομέας Οικονομικών, στον οποίο έχει προβλεφθεί χρόνος μέχρι 60 λεπτά, καθώς πρόκειται για ένα χαρτοφυλάκιο με πολλές και διαφορετικές θεματικές ενότητες.

Αργότερα το βράδυ ο Στ. Κασσελάκης θα παραθέσει στο σπίτι του γεύμα στα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η συνάντηση εργασίας θα συνεχιστεί το Σάββατο μέχρι αργά το βράδυ.

Στη συνέχεια ο κ. Κασσελάκης θα κάνει τραπέζι στους βουλευτές σε γνωστή ταβέρνα των Σπετσών και την Κυριακή προγραμματίζεται η επιστροφή τους στην Αθήνα.

Με πληροφορίες από Αυγή

 

Ελενα Ακρίτα: «Δεν μας παρατάς ρε Καρανίκα… ασαπέρα αγόρι μου» – Εν μέσω εντάσεων ξεκινά η σύναξη του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: