Αποφασισμένοι οι ευρωπαίοι ηγέτες να παρέχουν «έγκαιρη, τακτική και διαρκή στρατιωτική βοήθεια» στην Ουκρανία-Ο Ορμπαν καιροφυλακτεί με βέτο

FILE PHOTO People look at shelling crater on the stadium of Kyiv National Taras Shevchenko University that was damaged in a missile strrike in Kyiv (Kiev), Ukraine, EPA, OLEG PETRASYUK




Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα επαναλάβουν ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν να παρέχουν «έγκαιρη, τακτική και διαρκή στρατιωτική βοήθεια» στην Ουκρανία κατά την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής της Πέμπτης, σύμφωνα με το σχέδιο του τελικού ανακοινωθέντος.

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επαναλαμβάνει ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για την επιτάχυνση της παράδοσης πυρομαχικών και πυραύλων», αναφέρεται επίσης στο κείμενο.

Το σχέδιο του τελικού ανακοινωθέντος αφήνει ανοικτό το θέμα της χορήγησης ενός ακόμη πακέτου ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ στο ταμείο European Peace Facility, που χρησιμοποιείται για την χρηματοδότηση της προμήθειας όπλων προς το Κίεβο.

Η παράγραφος που αφορά το πακέτο των 5 δισεκατομμυρίων βρίσκεται στο κείμενο σε αγκύλες, πράγμα που σημαίνει ότι το θέμα τελεί υπό διαπραγμάτευση.

Το βασικό θέμα στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής θα είναι η προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας για το πακέτο της βοήθειας ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, το οποίο έχει μπλοκάρει η Ουγγαρία κατά την σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου.

Mε πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΚ
Ελλάδα Αθήνα 

Και ο Ορμπαν φοβέρα θέλει: «Ανοιχτή» σε χρηματοδότηση του Κιέβου από την ΕΕ η Βουδαπέστη μετά τα δημοσιεύματα για ευρωπαϊκά «αντίποινα» στην Ουγγαρία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: