Άνω-κάτω ο ΔΗΣΥ, μεγάλη η κρίση για την πρόεδρο Ανίτα: Μαλλιά κουβάρια για την τελική διαμόρφωση του καταλόγου των υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές

Η πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου στην κυπριακή Βουλή. Φωτογραφία via ΔΗΣΥ, @DISY1976




Μαλλιά κουβάρια στο ΔΗΣΥ ενόψει της τελικής διαμόρφωσης των υποψηφίων τους κόμματος για τις δημοτικές εκλογές. Πονοκέφαλος για Αννίτα Δημητρίου αποτελούν τα πρωτοκαλασσάτα στελέχη στις τοπικές επιτροπές, τα οποία αμφισβητούν τις επιλογές της ηγεσίας και εμφανίζονται έτοιμα να κατέλθουν ως υποψήφιοι ακόμη και χωρίς την στήριξη του κόμματος.

Ο Δημήτρης Χατζηιωσήφ μετέδωσε στο Omega της Κύπρου ότι ένα από αυτά τα στελέχη είναι ο Μάριος Τσέλεπος ο οποίος αρνείται να συμμετάσχει στις εσωκομματικές εκλογές για τη θέση του Περιφειάρχη Πάφου απέναντι από τον Κωστάκη Κωνσταντίνου τον οποίο χαρακτηρίζει αποστάτη εξαιτίας της επιλογής του να στηρίξει τον Νίκο Χριστοδουλίδη στις προεδρικές εκλογές.

Την ίδια στιγμή, αφήνει ξεκάθαρες αιχμές για τον αναπληρωτή πρόεδρο Ευθύμιο Δίπαλρο σε σχέση με τους λόγους που η ηγεσία επιθυμεί να αξιοποιήσει τον Κωστάκη Κωνσταντίνου.

Ο Μάριος Τσέλεπος, μέλος Τοπικής Επιτροπής του ΔΗΣΥ Πάφου δήλωσε, «ρωτήστε τον κ. Δίπλαρο τι μου είπε. Δεν μπορέσαμε να υπουργοποιήσουμε κάποιον από την οικογένεια του κ. Κωνσταντίνου».

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος ΔΗΣΥ, Ευθύμιος Δίπλαρος δήλωσε ότι «ουδέν αναληθέστερο. Και διερωτώμαι αν αυτό είναι είτε συναδελφική σχέση και φιλία η οποία έχουμε μαζί μας ως στελέχη. Από εκεί και πέρα κάτι τέτοιο δεν ισχύει».

Αυστηρή επιστολή στον Μάριο Τσέλεπο έστειλε ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Μάριος Πελεκάνος, όπου τον προειδοποιεί για λήψη μέτρων εναντίον του και ενδεχόμενη παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας, όπως ήταν η απόφαση του Πολιτικού Γραφείου για όσα μέλη του κόμματος ακολουθήσουν ενέργειες αντίθετες με όσα συλλογικά έχουν αποφασιστεί.

Ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ σε επιστολή του προς τον Τσέλεπο αναφέρει «είμαι βέβαιος, ότι αντιλαμβάνεστε, πως η ηγεσία του κόμματος οφείλει να είναι δίκαιη και ίση έναντι όλων. Ο ΔΗΣΥ δεν μπορεί ούτε να εκβιάζεται αλλά ούτε και να μένει εγκλωβισμένος σε αποφάσεις που δεν λήφθηκαν στο παρελθόν».

Με την ηγεσία του κόμματος να δηλώνει πως οποιοδήποτε μέλος του ΔΗΣΥ έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει οποιοδήποτε αξίωμα μέσω των δημοκρατικών διαδικασιών που προνοεί το καταστατικό.

Δυστοκία φαίνεται να παρουσιάζεται και στην Επαρχία Αμμοχώστου όπου αποφασίστηκε όπως οι εσωκομματικές εκλογές μετατεθούν για τις 10 Φεβρουαρίου με στόχο την εξεύρεση συναινέσεων και αποφυγή εκλογών.

Μέχρι στιγμής κάλπες αναμένεται να στηθούν το ερχόμενο Σάββατο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα για τον Δήμαρχο Δυτικής Λεμεσού, τους αντιδημάρχους Λεμεσού, Ύψωνα και Λάρνακας, καθώς και σε άλλες επαρχίες για την επιλογή των δημοτικών συμβούλων.

Τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών θα επικυρωθούν από το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος, το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει στις 29 Ιανουαρίου.

Δεν μας επιτρέπεται να αφήσουμε ούτε και μία στιγμή να πάει χαμένη στο Κυπριακό: Μήνυμα της Πρόεδρου της Βουλής Αννίτας Δημητρίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: