Αδειάζει άγρια τον Πολάκη ο ΣΥΡΙΖΑ: Για την επίθεσή του στον σκιτσογράφο Ηλία Μακρή * «Επουδενί μας εκφράζουν τέτοιες αντιδράσεις»

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης με τον βουλευτή του κόμματος Παύλο Πολάκη, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, στην αίθουσα γερουσίας της Βουλής, Αθήνα, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Με ασυνήθιστα σκληρή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την επίθεση του Παύλου Πολάκη στον σκιτσογράφο της εφημερίδας “Καθημερινή” απ’ αφομή ένα σκίτσο του με υπονοούμενα για την θέση του «αψύ» Χανιώτη πολιτικού στον προεδρικό κύκλο του κόμματος της αντιπολίτευσης και την πρόσφατη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας στις Σπέτσες…

«Επουδενί εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τέτοιες αντιδράσεις ακόμη κι αν έρχονται ως απάντηση σε προσβλητικέςαναφορές ή περιγραφές του Τύπου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κουνουνδούρου, με αφορμή την επίθεση του Παύλου Πολάκη στον σκιτσογράφο της «Καθημερινής» Ηλία Μακρή, μετά από σκίτσο που αφορούσε τον βουλευτή.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσθέτει:

«Σε κάθε περίπτωση, όμως, πάει πολύ να κουνά το δάκτυλο η κυβέρνηση, της οποίας ο αρχηγός είχε αποκαλέσει από το βήμα της Βουλής ως “εγκληματική οργάνωση” δημοσιογράφους που ερευνούσαν τα σκάνδαλα της, που αποδεδειγμένα παρακολουθούσε δημοσιογράφους με κοινό κέντρο ΕΥΠ-Predator και που έχει καταστήσει υπόλογη την Ελλάδα στην Ευρώπη για τις διώξεις σε βάρος των λειτουργών του Τύπου».

 

Το σκίτσο και η αντίδραση Πολάκη

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Παύλος Πολάκης είχε προβεί σε επίθεση με βαριές εκφράσεις κατά του σκιτσογράφου της “Καθημερινής”, με αφορμή σκίτσο που αφορούσε το πρόσωπό του και δημοσιεύτηκε στο φύλο της εφημερίδας το περασμένο Σάββατο.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην ανάρτησή του χρησιμοποιεί βαριές εκφράσεις και ύβρεις κατά του σκιτσογράφου ενώ επισυνάπτει και φωτογραφία του κ. Μακρή.

Το κείμενο της ανάρτησης Πολάκη

«Εκτός από τα σιχάματα της «δημοσιογραφίας» υπάρχουν και τα βοθρολύματα της «γελοιογραφίας». Μάλλον ζητάει αύξηση και δείχνει χαρακτήρα εναντίον μου αυτό το βδέλυγμα ! Ηλιας Μακρης γελοιογράφος ,λέει,της «σοβαρής» Καθημερινής! Τραβα στο Μακελειό λυξονταρμα ,εκει θα έχεις πέραση ! ΥΓ1:Δεν δημοσιεύω τα σκίτσα σου ,μόνο τη φάτσα σου που καταλαβαίνει κανείς πολλά…… Θα σου ταχυδρομήσω δυο διευρα για τις δυο « Γελοιογραφίες» σου που μου έστειλαν και με αφορούν… Τόσο αξίζει η τέχνη σου … Τωρα που ασχολήθηκα ίσως σου δώσουν κι αύξηση ΥΓ2:Βάζω και μια ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη που μάλλον γράφτηκε για σένα και το μεροκάματο σου..(φωτο 3)»

 

Tο επίμαχο σκίτσο του Ηλία Μακρή στην “Καθημερινή” που προκάλεσε την οργή Πολάκη. photo via kathimerini

 

Ο σκιτσογράφος εμφανίζει τον Παύλο Πολάκη ως σκύλο να συνομιλεί με το κατοικίδιο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, τον Φάρλι, προτρέοντάς τον να επισκεφθούν μαζί “τα γλυπτά ζωάκια της Ναταλίας Μελά”.

Πρόκειται για το έργο “Περίπατος” της σπουδαίας γλύπτριας που φιλοξενείται στο Παλιό Λιμάνι των Σπετσών, στην περιοχή του Φάρου. 11 αγάλματα ζώων, ταύροι, κατσίκια, τράγοι, μια γοργόνα, μια κουκουβάγια κουβεντιάζουν με τη γη, τη θάλασσα και τους διαβάτες. Ο «Περίπατος» των Σπετσών ήταν η αγαπημένη διαδρομή της Ναταλίας Μελά που έφυγε από την ζωή το 2019.

 

Κυβερνητική αντίδραση

Ανακοίνωση για την επίθεση Πολάκη σε βάρος του σκιτσογράφου Ηλία Μακρή στην οποία κάνει λόγο για «προγραφές» εκ μέρους του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδώσει νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Μαρινάκης κάνει λόγο για «κατάπτυση πρακτική» και στηλιτεύει την απουσία αντίδρασης καταδίκης από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του, Στέφανο Κασσελάκη.

Όλη η ανακοίνωση Μαρινάκη για τον Παύλο Πολάκη

Ακολουθώντας τη συνήθη πρακτική του, ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ προέβη, για μια ακόμα φορά, σε προγραφές, αυτή τη φορά σε βάρος του σκιτσογράφου Ηλία Μακρή, επειδή ενοχλήθηκε από το σκίτσο του.

Η επαναλαμβανόμενη κατάπτυστη πρακτική της στοχοποίησης και των προγραφών δεν προκαλεί, δυστυχώς, καμία έκπληξη για τον εν λόγω Βουλευτή.

Το γεγονός, όμως, ότι δεν υπάρχει καμία επίπτωση για εκείνον, ή έστω κάποια αντίδραση καταδίκης από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αρχηγό του, υποδηλώνει την ανοχή του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε αυτές τις πρακτικές, η οποία, τελικά, μεταφράζεται σε πλήρη συνενοχή.

 

Η Ν.Δ. προκαλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Κασσελάκης είναι Έλληνας του εξωτερικού, αναμένουμε με ενδιαφέρον τη στάση του, δήλωσε στη Βουλή ο Παπαθανάσης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: