Η Ν.Δ. προκαλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Κασσελάκης είναι Έλληνας του εξωτερικού, αναμένουμε με ενδιαφέρον τη στάση του, δήλωσε στη Βουλή ο Παπαθανάσης

FILE PHOTO: Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, παραχωρεί συνέντευξη Τύπου με θέμα: “Η σημασία της αξιοποίησης των ευρωπαϊκών πόρων για την ελληνική οικονομία και την κοινωνία”., Αθήνα, Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




«Επιχειρείται μετά από πάνω από πενήντα χρόνια μια αναδιάρθρωση στον τρόπο που οι Έλληνες πολίτες ασκούν το δικαίωμα της ψήφου, ξεπερνώντας πρακτικά εμπόδια τέτοια που μέχρι σήμερα τους οδηγούσαν ακόμη και στον αποκλεισμό από την εκλογική διαδικασία».

Τα παραπάνω ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ Αθανάσιος Παπαθανάσης κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου.

«Πολλοί συμπατριώτες μας αποθαρρύνονταν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, λόγω της απαιτούμενης οικονομικής δαπάνης και χρονοτριβής για τη μετάβαση στις κάλπες και εν τέλει επέλεγαν να μην ψηφίσουν. Εδώ είναι που η αξία του εν λόγω νομοσχεδίου γίνεται εμφανής, ειδικά όσον αφορά την επιστολική ψήφο», είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

Πρόσθεσε πως το νομοσχέδιο έχει βαθύτερο ηθικό και εθνικό χαρακτήρα, γιατί διευκολύνει τους Έλληνες ψηφοφόρους στην ψήφο τους, όπου κι αν βρίσκονται.

«Το γεγονός αυτό αντιπροσωπεύει μια ουσιώδη μεταρρύθμιση και είναι σημαντικό ότι πολλά κόμματα αντιμετώπισαν θετικά το νομοσχέδιο στο στάδιο της διαβούλευσης και της επεξεργασίας στις Επιτροπές και μάλιστα δήλωσαν ότι είναι θετικοί επί της αρχής», είπε ο κ. Παπαθανάσης και απευθύνθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρός σας ο κ. Κασσελάκης είναι Έλληνας του εξωτερικού και αναμένουμε με ενδιαφέρον τη στάση του, όπως και τη στάση του ΠΑΣΟΚ. Γιατί όχι και στις εθνικές εκλογές; Ποιο είναι το πραξικόπημα;

Η δυνατότητα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού; Εδώ θα αποδείξετε αν πραγματικά πιστεύετε αυτή τη μεταρρύθμιση ή εάν συμπεριφέρεστε υποκριτικά και λαϊκίστικα με τους απόδημους Έλληνες. Όταν έρχεστε σε επαφή μαζί τους, τους λέτε άλλα. Τώρα έρχεται η ώρα της κρίσεως. Θα κρυφτείτε; Τι φοβάστε; Όταν συναινείτε στην ψήφο για τις ευρωεκλογές είναι δικαίωμα, ενώ στις εθνικές εξαφανίζεται;».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Οι ομογενείς να εκλέγουν δικούς τους υποψηφίους σε ειδικές εκλογικές περιφέρειες του εξωτερικού, εισηγήθηκε ο Ευάγγελος Αποστολάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: