Ξεκίνησε η επιδείνωση του καιρού και στην Αττική: Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης οι ισχυρές καταιγίδες

File Photo Σταγόνες βροχής πάνω σε τζάμι. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ




Έχει αρχίσει να πλήττει και την Αθήνα η κακοκαιρία-εξπρές, η οποία τις επόμενες ώρες θα επηρεάσει αρκετές περιοχές της χώρας.

Η βροχή στην πρωτεύουσα ξεκίνησε λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ.

Οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν και την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου και θα επηρεάσουν τη νότια Κρήτη τις πρώτες πρωινές ώρες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (κυρίως περιοχή Σάμου-Ικαρίας) και τις Ανατολικές Κυκλάδες μέχρι το μεσημέρι, ενώ στα Δωδεκάνησα τα φαινόμενα θα επιμείνουν μέχρι το απόγευμα.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες έως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το πρωί θα γίνουν βόρειοι 2 έως 4 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και στα δυτικά 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -3 έως 6 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη 1 έως 13, στη Θεσσαλία από 5 έως 14, στην Ήπειρο από 2 έως 14, στη Στερεά από 4 έως 15, στην Πελοπόννησο από 6 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 14, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 11 έως 17, στις Κυκλάδες από 10 έως 16, στα Δωδεκάνησα από 14 έως 18 και στην Κρήτη από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα 5 έως 7 μποφόρ όμως από το πρωί και από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στα νότια 4 έως 6 μποφόρ όμως από τις πρώτες πρωινές ώρες θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Παρά την κακοκαιρία, τα προγνωστικά στοιχεία για ήπιο καιρό χωρίς προβλήματα σε στεριά και θάλασσα έως τα Χριστούγεννα παραμένουν ευοίωνα.

Νεκροψία για τον 8χρονο που κατέληξε στο «Παίδων» από στρεπτόκοκκο: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: