Τραγωδία στην Πράγα: Ένοπλη επίθεση με πολλούς νεκρούς και δεκάδες τραυματίες στο Πανεπιστήμιο Καρόλου * Νεκρός ο δράστης [photos, videos]

An armed Police officer patrols near to the scene of a shooting at Charles University in central Prague. EPA/MARTIN DIVISEK




Πανικός προκλήθηκε αργά σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο της Πράγας όταν έγινε γνωστή ένοπλη επίθεση στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, στο κέντρο της τσεχικής πρωτεύουσας – επίθεση που σύμφωνα με την αστυνομία άφησε πίσω της πολλούς νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, ενώ ο δράστης “εξουδετερώθηκε”.

Η τσεχική αστυνομία ανακοίνωσε στο Twitter, ότι λίγο μετά τις 15:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας) κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της για ένα περιστατικό που συνέβη σε εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Πλατεία Γιαν Πάλαχ της τσεχικής πρωτεύουσας. Αργότερα, ανακοινώθηκε ότι αστυνομικές δυνάμεις εξουδετέρωσαν τον δράστη.

Σε εικόνες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνονται φοιτητές να έχουν καταφύγει στις στέγες του πανεπιστημίου, και να κρέμονται πραγματικά από τα κιγκλιδώματα.

  • «Όλο το κτίριο εκκενώνεται αυτήν τη στιγμή και υπάρχουν πολυάριθμοι νεκροί και δεκάδες τραυματίες στο σημείο», ανέφερε η αστυνομία.

Ο υπουργός Εσωτερικών Βιτ Ρακούσαν δήλωσε στη κρατική τηλεόραση ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί η παρουσία κανενός άλλου ενόπλου δράστη και κάλεσε τους ανθρώπους να ακολουθήσουν τις οδηγίες της αστυνομίας.

Ένα email προς το προσωπικό της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Καρόλου ανέφερε ότι ένας ένοπλος δράστης βρισκόταν σε ένα από τα κτίριά του Πανεπιστημίου. Η διοίκηση του Πανεπιστημίου καλούσε το προσωπικό να «μην μετακινηθεί». «Μην πάτε πουθενά, αν είστε στα γραφεία, κλειδώστε τα και τοποθετήστε έπιπλα μπροστά στην πόρτα, σβήστε τα φώτα», ανέφερε το email.

Η αστυνομία απέκλεισε το σημείο και ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους.

 

 

Με πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Πράγα, Czech Republic

Προκαλεί βαριά ο Φιντάν για το Κυπριακό: Δεν είναι δυνατή έναρξη διαπραγματεύσεων χωρίς «ισότιμη αναγνώριση» λέει

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: