Τουρίστες αναποδογύρισαν γόνδολα στη Βενετία: Έβγαζαν σέλφι και δεν άκουγαν τις οδηγίες του γονδολιέρη [video]

Στιγμιότυπο από το βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Screenshot via Guardian video




Στα θολά νερά ενός βενετσιάνικου καναλιού βούτηξαν Κινέζοι τουρίστες που δεν άκουσαν τις οδηγίες του γονδολιέρη τους να παραμείνουν καθισμένοι στη γόνδολα που τους μετέφερε.

Καθώς οι τουρίστες έκαναν βαρκάδα στα κανάλια της ιταλικής πόλης, η γόνδολά τους ανατράπηκε την ώρα που προσπαθούσαν να βγάλουν σέλφι.

Στο βίντεο που κάνει τον γύρο του κόσμου, φαίνονται οι Κινέζοι τουρίστες να είναι μέσα στο κανάλι της Βενετίας και να προσπαθούν να γυρίσουν την αναποδογυρισμένη γόνδολα ενώ μια άλλη έχει έρθει κοντά τους και προσπαθούν να τη σκαρφαλώσουν.

Σύμφωνα με τον Guardian, οι Κινέζοι τουρίστες έβγαζαν σέλφι και φωτογραφίες με τα διάσημα αξιοθέατα της γέφυρας και παράκουσαν τις οδηγίες να μην κουνιούνται μέχρι που τελικά η γόνδολα αναποδογύρισε κάτω από μια γέφυρα κοντά στην πλατεία του Αγίου Μάρκου.

Παρά το γεγονός ότι έγιναν μούσκεμα και… viral, οι τουρίστες είναι καλά στην υγεία τους και δεν αντιμετώπισαν κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

Το 2020, η ένωση γονδολιέρων της Βενετίας μείωσε τη χωρητικότητα των σκαφών τους, κατηγορώντας την αυξημένη επιβάρυνση των «υπέρβαρων» τουριστών.

Το όριο σε μια γόνδολα da nolo, που προσφέρει την κλασική περιήγηση στα κανάλια της πόλης, μειώθηκε από έξι σε πέντε άτομα, ενώ σε μια γόνδολα da parada, σκάφη που χρησιμοποιούνται κυρίως για να διασχίσουν το Μεγάλο Κανάλι, ο αριθμός μειώθηκε από 14 σε 12.

«Είναι αλήθεια ότι σε σύγκριση με πριν από 10 ή 15 χρόνια, οι τουρίστες ζυγίζουν λίγο περισσότερο», είχε δηλώσει τότε στον Guardian ο Αντρέα Μπάλμπι, πρόεδρος της ένωσης γονδολιέρων της Βενετίας.

Το 2022, ένας Αμερικανός τουρίστας υπέστη ελαφρά τραύματα αφού έπεσε στον κρατήρα του Βεζούβιου καθώς προσπαθούσε να ανασύρει το τηλέφωνό του, το οποίο του γλίστρησε από το χέρι ενώ έβγαζε μια σέλφι.

Με πληροφορίες από Guardian

Πως θεραπεύτηκε η Αντζελίνα Τζολί από το διαζύγιο με τον Μπραντ Πιτ: Αποκηρύσσει το «άρρωστο Χόλιγουντ» και προτιμά το ησυχαστήριο της Καμπότζης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: