Τον «χρηματοδότη» της Χαμάς εξουδετέρωσαν οι Ισραηλινοί στη Γάζα: Βρήκαν και το μεγαλύτερο τούνελ των τρομοκρατών [videos]

FILE PHOTO: Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού Daniel Hagari μέσα στο συγκρότημα τούνελ κάτω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα περιγράφει τις διαδρομές των τρομοκρατών της Χαμάς. Screen shot από το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ισραηλινός Στρατός. Στιγμιότυπο από βίντεο που δημοσιοποίησε ο IDF via YouTube




Tην ανακάλυψη του μεγαλύτερου τούνελ της Χαμάς ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, “ξεναγώντας” μάλιστα τους δημοσιογράφους στο σημείο, ενώ δημοσιοποίησε και βίντεο στο οποίο φαίνεται ότι πράγματι πρόκειται για την μεγαολύτερη σήραγγα των τρομοκρατών που έχει αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα στη Γάζα.

Παράλληλα, οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις, IDF, ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν τον Subhi Ferwana, ο οποίος βοήθησε στη μεταφορά δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων προς όφελος της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς. Ο “χρηματοδότης” σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή των IDF στη Γάζα.

Σε μια επιχείρηση στην πόλη Ράφα, ένα πολεμικό αεροσκάφος του Ισραηλινού Στρατού υπό την καθοδήγηση της Shin Bet (Ισραηλινή Υπηρεσία Ασφαλείας) και της Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών εξουδετέρωσε τον χρηματοδότη της Χαμάς.

Σύμφωνα με την δήλωση των IDF, ο Ferwana και ο αδελφός του μετέφεραν μεγάλα ποσά στη Χαμάς, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τη μισθοδοσία των τρομοκρατών  και τη συγκέντρωση στρατιωτικού εξοπλισμού, μεταξύ άλλων. Το έκαναν αυτό διοχετεύοντας τα χρήματα μέσω της εταιρείας τους, Hamsat.

“Η ικανότητα της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς να πολεμήσει εξαρτάται από τα κεφάλαια που της μεταφέρονται “. αναφέρει η δήλωση των IDF. “Χωρίς αυτά, η ικανότητά τους είναι σημαντικά μειωμένη.”

Η Χαμάς χρησιμοποιεί αυτούς τους χρηματοδότες για να αποκτήσει κεφάλαια από όλο τον κόσμο μέσω του ξεπλύματος χρήματος, αποφεύγοντας έτσι τη χρήση διεθνών τραπεζικών συστημάτων που παρακολουθούνται στενά, σύμφωνα πάντα με τις IDF.

 

Το τούνελ της Χαμάς

Oι ισραηλινές δυνάμεις ανέφεραν ότι το τούνελ που ανακαλύφθηκε κοντά στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ έχει μήκος τεσσάρων χιλιομέτρων, είναι τόσο φαρδύ ώστε να κυκλοφορούν άνετα οχήματαμέσα σε αυτό, είναι πλήρως ηλεκτρονικά εξοπλισμένο, φέρει συστήματα εξαερισμού και επικοινωνιών και βρίσκεται πενήντα μέτρα κάτω από την γη.

Δεν περνά στο Ισραήλ, αλλά τελειώνει 400 μέτρα πριν από το κλειστό σήμερα πέρασμα Ερέζ στα βόρεια σύνορα Ισραήλ-Γάζας. Από το πέρασμα Ερέζ έγινε η εισβολή των τρομοκρατών κατά τη διάρκεια των φονικών επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου.

Πλάνα που μοιράστηκε ο Ισραηλινός Στρατός και φέρεται να κινηματογραφήθηκαν  από τη Χαμάς για να δείξει την κατασκευή της σήραγγας δείχνει ένα μεγάλο όχημα να μπαίνει στη σήραγγα και έναν αυτοσχέδιο σιδηρόδρομο μέσα σε αυτό.

 

 

 

 

Με πληροφορίες από BBC/SkyNews/The Jerusalem Post

 

Για την αντιμετώπιση των επιθέσεων των Χούθι εναντίον εμπορικών πλοίων: Η Ουάσιγκτον ανακοινώνει τη δημιουργία συμμαχίας που θα δρα στην Ερυθρά Θάλασσα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: