Επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Το πόρισμα της Αρχής κατά της Διαφθοράς στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Σαββάτου

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Το πόρισμα της Αρχής κατά της Διαφθοράς για τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα και η αντιπαράθεση με τον Γενικό Ελεγκτή, είναι μερικά από τα κύρια θέματα που εμφανίζονται στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων σήμερα Σάββατο.

Επίσης προβάλλονται οι συζητήσεις για το ΓεΣΥ και η αντιπαράθεση οργανωμένων ασθενών και Υπουργού Οικονομικών, η ανθρωπιστική βοήθεια εθελοντών γιατρών Κύπρου προς τη Γάζα, η αύξηση 4% στις συντάξεις, οι θεατρικές επιχορηγήσεις και τα λιμενικά τέλη

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ο Οδυσσέας επιμένει στη σύγκρουση» ότι συνεχίζεται η αντιπαράθεση Γενικού Ελεγκτή με τη Νομική Υπηρεσία, παρά το ξεκάθαρο πόρισμα της αρχής κατά της διαφθοράς ότι δεν υπάρχει θέμα για τον Σάββα Αγγελίδη.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Ελένη Θεοχάρους και η Medochemie έστειλαν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, μέσω Ερυθράς Ημισελήνου, σημειώνοντας ότι είναι η «μοναδική ιατρική βοήθεια που έστειλε η Κύπρος μέχρι στιγμής». Αλλού γράφει ότι παραπλανά ο Υπουργός Εργασίας, κάνοντας λόγο για ανακρίβειες στα περί αύξησης 4% στις συντάξεις των Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ο «Πολίτης» στο κύριο θέμα με τίτλο «Σκέψεις Νομικής να στείλει στο Ανώτατο τον Οδυσσέα» γράφει για έντονο απόηχο και προεκτάσεις από το πόρισμα της έρευνας της Αρχής κατά της Διαφθοράς.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι Υπουργός Οικονομικών και οργανωμένοι ασθενείς βρίσκονται «στα χαρακώματα» ενώ σημειώνει ότι ο Υπουργός εκφράζει στήριξη στο ΓεΣΥ. Αλλού γράφει ότι «καίνε» την αγορά τα νέα λιμενικά τέλη και ότι ζητείται παρέμβαση από τον Υπουργό Μεταφορών.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο θέμα με τίτλο «Νέο πόλεμο θεσμών έφερε το πόρισμα» γράφει ότι το πόρισμα της Αρχής κατά της Διαφθοράς για καταγγελίες εις βάρος του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, δείχνει απαλλαγή Σάββα Αγγελίδη και εισηγείται δίωξη Μιχάλη Κατσουνωτού για παρακώλυση.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι πόλεις της Κύπρου ετοιμάζονται για υποδοχή του 2024 στις πλατείες. Αλλού γράφει για χαμηλές προσδοκίες και κατά το 2024 για εξελίξεις στο Κυπριακό.

Η «Χαραυγή» στο κύριο θέμα με τίτλο «Θεσμικά ελλείμματα ανέδειξε το πόρισμα της Αρχής κατά της Διαφθοράς» γράφει ότι συνιστά «εμπόδιο» το ανέλεγκτο των εξουσιών του Γενικού Εισαγγελέα.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι επιχορηγήσεις θεατρικών οργανισμών μέσω του σχεδίου Θυμέλη, οδηγούν θέατρα σε κλείσιμο και καλλιτέχνες στην ανεργία. Αλλού γράφει ότι η δήλωση του Υπουργού Οικονομικών για «αρρωστημένη φαντασία» ξεσήκωσε τους ασθενείς.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα “Cyprus Mail” στο κύριο θέμα της με τίτλο «Καθαρός από τις κατηγορίες για διαφθορά ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας» γράφει ότι παρά τις διαπιστώσεις του πορίσματος της Αρχής κατά της Διαφθοράς, η Ελεγκτική Υπηρεσία επιμένει ότι τα ευρήματα υποδεικνύουν σύγκρουση συμφέροντος.

Σε άλλο θέμα γράφει για το αυτοκίνητο που άνοιξε πυρ στη Λευκωσία κοντά στις Κεντρικές Φυλακές το πρωί της Παρασκευής. Αλλού γράφει ότι το πρώτο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κύπρο για τη Γάζα, που οργανώθηκε από Εθελοντές Γιατρούς, αναμένεται στην Αίγυπτο.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Εύα Γιαννούκου
Λευκωσία, Κύπρος

Ο ομογενής και πρώην ποδοσφαιριστής του Παγκύπριου, Ντίνος Ιορδάνους επενδύει στο ΑΠΟΕΛ: Θα αγοράσει το 50% του γηπέδου της κυπριακής ομάδας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: