Θα νικήσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν ή ο Ζελένσκι; Οι “ψεκασμένοι” του Τραμπ εναντίον της βοήθειας στην Ουκρανία (video): Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου στο δελτίο ειδήσεων του Action24

Ο ανταποκριτής της Hellas Journal, του Action24 και του Omega Channel στο Λευκό Οίκο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μιχάλης Ιγνατίου με τον παρουσιαστή του δελτίου ειδήσεων, Βασίλη Τσεκούρα. Φωτογραφία Hellas Journal via Action24




Από χθες, όταν και επισκέφθηκε και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), βρίσκεται στην Ουάσιγκτον ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε μία ύστατη προσπάθεια να πείσει τους Αμερικανούς νομοθέτες να συνεχίσουν τη βοήθεια στη χώρα του.

Ο Μιχάλης Ιγνατίου, διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ της ιστοσελίδας μας Hellas Journal, στην ανταπόκριση του στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού Action24 και του Omega Channel της Κύπρου, αναφέρθηκε στην ανταπόκριση του για τις επαφές του που ξεκίνησε από χθες ο Ουκρανός πρέοδρος.

Μετέδωσε σχετικά:

Από το πρωί συνεχίζει τις επαφές με βουλευτές και γερουσιαστές, αλλά το πρόβλημα με τους Ρεπουμπλικάνους είναι σοβαρό, καθώς αρκετοί εξ αυτών δεν θέλουν να δοθεί άλλη οικονομική και στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, και για ιδεολογικούς λόγους.

Μερικοί φαίνεται ότι ελκύονται από τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αλλά το θέμα που τίθεται είναι αν θα συνεχίσει να παίζει το ρόλο της υπερδύναμης η Αμερική ή θα εγκαταλείψει την Ουκρανία και θα δώσει μία μεγάλη νίκη στη Ρωσία.

Αυτό είναι το βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν και των Δημοκρατικών, έναντι των όποιων επιχειρημάτων των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Κογκρέσο. Διότι αυτοί δημιουργούν τα προβλήματα.

Ο κ. Ζελένσκι είχε ήδη συναντήσεις με στελέχη της Βουλής και της Γερουσίας και το απόγευμα τοπική ώρα θα επισκεφθεί τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο. Και όλα αυτά ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το πακέτο των 60 και πλέον δισεκατομμυρίων δολαρίων που ζητά για την Ουκρανία ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Ζελένσκι συναντήθηκε χθες με αξιωματούχους του Πενταγώνου, και αναφέρθηκε στα εμπόδια που θέτουν οι Ρεπουμπλικάνοι.

«Αν κάποιος εμπνέεται από τα άλυτα ζητήματα στο Καπιτώλιο, αυτός είναι μόνο ο (Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ) Πούτιν και η άρρωστη κλίκα του», τους είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες τους κέρδισε καθώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας συνεχίζει να υποστηρίζει την Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ασκεί αφόρητες πιέσεις στους αντιπάλους του στο Κογκρέσο και ελπίζει ότι θα τους πείσει τις επόμενες τρεις μέρες, πριν κλείσει το Κογκρέσο για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, να ψηφίσουν τη βοήθεια προς την Ουκρανία αλλά και στο Ισραήλ.

Τον εκβιάζουν ζητώντας αλλαγές στη μεταναστευτική πολιτική. Πολιτικοί παρατηρητές πιστεύουν ότι θα μπορούσαν μα αμοιβαίες υποχωρήσεις να κλείσουν και τα δύο θέματα.

Ο επικεφαλής της Γερουσίας Τζακ Σούμερ προειδοποίησε ότι χωρίς νέα οικονομική βοήθεια στο Κίεβο, ο Πούτιν «θα περάσει μέσα από την Ουκρανία και θα διασχίσει την Ευρώπη».

  • Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters (μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ) από την Ουάσινγκτον:

Μια αποχαρακτηρισμένη έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών εκτιμά ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει κοστίσει στη Ρωσία 315.000 νεκρούς και τραυματίες στρατιώτες, δηλαδή σχεδόν το 90% του στρατιωτικού προσωπικού που διέθετε η χώρα όταν ξεκίνησε η σύγκρουση, δήλωσε σήμερα πηγή που γνωρίζει τις πληροφορίες.

Η έκθεση εκτιμά επίσης ότι οι απώλειες της Μόσχας σε στρατιωτικό προσωπικό και τεθωρακισμένα οχήματα σε σχέση με τον στρατό της Ουκρανίας, έχουν πάει πίσω τον στρατιωτικό εκσυγχρονισμό της Ρωσίας κατά 18 χρόνια, δήλωσε η πηγή.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Η φράση «από λύκος έγινε αρνάκι» είναι η ψεύτικη εικόνα και ομοίωση του νέου(;) Ερντογάν: Αλλά πόσο θα κρατήσει το θέατρο που παίζει με τόσο κακό τρόπο ο νεοσουλτάνος; (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: