Η φράση «από λύκος έγινε αρνάκι» είναι η ψεύτικη εικόνα και ομοίωση του νέου(;) Ερντογάν: Αλλά πόσο θα κρατήσει το θέατρο που παίζει με τόσο κακό τρόπο ο νεοσουλτάνος; (video)

FILE PHOTO: epa11015335 Greece’s President Katerina Sakellaropoulou (C-R) posing for a photograph with Turkish President Recep Tayyip Erdogan (C-L), during a welcome ceremony at the Presidential Mansion in Athens, Greece, 07 December 2023. EPA, THEODORE MANOLOPOULOS, HELLENIC PRESIDENCY HANDOUT




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Hellas Journal, Ουάσιγκτον

Ποια μύγα τσίμπησε τον Ταγίπ Ερντογάν, τον …“άγιο” αυτόν άνθρωπο; Ο οποίος θεωρεί τους Έλληνες αδέλφια του, όπως δήλωσε μέσα σε πελάγη …ευτυχίας, την Πέμπτη στην Αθήνα!!!

Όσοι θυμούνται τους μύδρους που εκτόξευσε εναντίον του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη, να …ξεχάσουν ότι άκουσαν τα αυτιά τους!!! Μα βρίζει ο καλός αυτός ηγέτης; Ούτε κατά διάνοια!!! Πέρα από τα αστεία. Σίγουρα θυμάται ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως σιγουρότατα θυμάται και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου. Ο οποίος μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριου αντάλλασσε όμορφα λόγια με τον Ερντογάν.

Είναι αδέλφια του, λοιπόν του Τούρκοι προέδρου οι Έλληνες. Και όπως υποσχέθηκε θα μετατρέψει το Αιγαίο σε θάλασσα ειρήνης!!! Όσο τον βολεύει.

  • Οι Ελληνοκύπριοι, φυσικά, είναι ασήμαντοι για τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας. Δεν είναι αδέλφια του. Είναι μόνο ένα (μικρό) εμπόδιο στα σχέδια του για άλωση όλης της Κύπρου, μία εξέλιξη που θα αναδείξει την κατοχική χώρα ως την πρώτη και αδιαφιλονίκητη περιφερειακή υπερδύναμη στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Γι’ αυτό άλλωστε επιμένει στο νέο παραμυθι των “δύο κρατών”, άσχετα αν μπροστά στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, δεν είπε τις δύο αυτές λέξεις, αλλά μίλησε για τις “πραγματικότητες” στο νησί. Ξέχασε να πει ότι οι δήθεν “πραγματικότητες” στις οποίες αναφέρθηκε, επιβλήθηκαν με την ισχύ των δυνάμεων κατοχής της παραβατικής Τουρκίας, μίας χώρας 80 και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων.

Επισκέφθηκε, λοιπόν, την Αθήνα και έπαιξε το ρόλο του “αρνιού”, διότι αυτό τον συμφέρει τούτη τη στιγμή. Θέλει να δείχνει στην Αμερική και ειδικά στο Κογκρέσο ότι οι σχέσεις του με την Ελλάδα δεν είναι πια εμπόδιο για την πώληση των αμερικανικών μαχητικών F-16. Θέλει να αποδείξει στους Ευρωπαίους ότι άλλαξε, και από λύκος έγινε ένας καλός σύμμαχος για να αρπάξει τα δισεκατομμύρια, που του προσφέρουν δυστυχώς απλόχερα οι διεφθαρμένες Βρυξέλλες.

Ξεχνά κάτι, που αναγκάστηκε να του το θυμίσει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας στην κατ’ ιδία συνάντησή τους. Ότι η Κύπρος είναι ανεξάρτητη χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Που σημαίνει ότι διαθέτει βέτο. Διότι δεν επιτρέπεται να συνεχίζει την επιθετικότητά του στο νησί και να περιμένει ότι, αυτή τη φορά, η Λευκωσία (και η Αθήνα) θα σιωπήσουν.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να κάνει τα κουμάντα του ανεξάρτητα από τις όποιες αποφάσεις της Αθήνας. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης πρέπει κάποια στιγμή να βγάλει το βέτο από την τσέπη του και να το καταθέσει στο τραπέζι. Διότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν έχουν σπονδυλική στήλη απέναντι στον Ερντογάν.

  • Αναφέρω και την Αθήνα, διότι στην τετ-α-τετ συνάντηση, όπως πληροφορήθηκα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ξεκάθαρος: Πως δεν θα αφεθεί μόνη της η Κύπρος στην περίπτωση συνέχισης της τουρκικής προκλητικότητας και παραβατικότητας. Τα μασκαραλίκια στη νεκρή ζώνη, που αποτελεί έδαφος της Κυπριακής Δημορατίας πρέπει να σταματήσουν.

Ο Ερντογάν, σε αντίθεση με το Βερολίνο, στην Αθήνα παρουσιάστηκε ως ο πιο …γλυκός ξένος ηγέτης του κόσμου όλου. Απόρησα -και πολλοί άλλοι μαζί μου- πως άντεξε τόσες ώρες και δεν έδειξε τον γνωστό εαυτό του. Το ξέσπασμα του το άφησε στην Άγκυρα. Πριν αναχωρήσει για την Αθήνα.

Ήταν τόσο θερμός απέναντι στους Έλληνες οικοδεσπότες, και τόσο …καλός, που ένας φίλος που γνωρίζει τα πέριξ του Μαξίμου, ισχυρίστηκε ότι πρέπει να ήταν …”χαπακωμένος”!!! Δεν εξηγείται διαφορετικά η συμπεριφορά του.

Από ουσία η επίσκεψη του νεοσουλτάνου στην ελληνική πρωτεύουσα -όπου πήγε με κουστωδία δεκάδων συνεργατών του- ήταν καλή. Το να κερδίζεις ηρεμία στο Αιγαίο δεν είναι λίγο πράγμα. Ας είμαστε ειλικρινείς, κρατώντας τις ενστάσεις μας για το “casus belli”, που η Τουρκία διατηρεί ως μόνιμη απειλή. Κρατώντας τις ενστάσεις μας για την ειλικρίνεια του Ερντογάν. Δεν είναι και είναι ψεύτικη η δήθεν ξαφνική αγάπη του για την Ελλάδα.

Εϊναι ένας κακός άνθρωπος στον οποίο ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν πρέπει -και δεν του έχει- καμία εμπιστοσύνη. Οι ύβρεις εναντίον του είναι νωπές. Είχε κάνει έκκληση στους Έλληνες πολίτες να μην τον ψηφίσουν. Εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό, αλλά ο νεοσουλτάνος δεν τον αναγνώριζε!

Εγώ λέω μακάρι να συνεχιστεί αυτό το νέο καθεστώς της ηρεμίας για πάντα. Μακάρι να σταματήσει μια δια παντός η Τουρκία τις προκλήσεις στο Αιγαίο, να σταματήσει να απειλεί την ελληνική εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία. Να γίνει, δηλαδή, ο Ερντογάν ένας κανονικός άνθρωπος. Θα γίνει; Αμφιβάλλω…

Διότι σήμερα, ούτε η Τουρκία, ούτε αυτός διαθέτουν την παραμικρή λογική. Η Ελλάδα δεν είναι η μικρή Κύπρος. Μπορεί να αντισταθεί, αλλά και να νικήσει. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι πιο ισχυρές από τις δικές του στον αέρα και τη θάλασσα. Και όσο περνούν τα χρόνια, η κατάσταση θα είναι ακόμα καλύτερη για την Ελλάδα και ακόμα πιο δυσάρεστη για την Τουρκία, ιδιαίτερα εάν δεν αποκτήσει τα πολυπόθητα F-16.

Πιστεύω ότι ο Ερντογάν έχει καταλάβει πως η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων δεν θα επιτευχθεί ποτέ, χωρίς τη λύση του Κυπριακού. Και όταν ομιλούμε για λύση, δεν εννοούμε μία διευθέτηση που θα παραδώσει το νησί στη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας. Δεν υπάρχει περίπτωση η πλειοψηφία των Ελλήνων στη Μητέρα Πατρίδα και στο νησί να αποδεχθούν κακό και δυσάρεστο συμβιβασμό.

  • Θα συμφωνήσω με τον Πρόεδρο της Κύπρου ότι το καλό κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις εξυπηρετεί και τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπό τον όρο ότι η Τουρκία δεν θα προκαλεί τον κ. Μητσοτάκη στο νησί. Διότι πιστεύω ακράδαντα ότι ο νεοσουλτάνος, στην Κύπρο θα “τεστάρει” τις αντοχές του Πρωθυπουργού, όχι στο Αιγαίο, αλλά στη Μεγαλόνησο.

Στο ελληνικό Πέλαγος δεν τον συμφέρει πια να δημιουργεί προβλήματα διότι προκαλείται “συναγερμός” στις διεφθαρμένες Βρυξέλλες και στην όχι τόσο “φιλότουρκη πια, Ουάσιγκτον. Αλλά στην Κύπρο, που την θεωρεί τσιφλίκι του, θα συνεχίσει να υλοποιεί το αρχικό σχέδιο για πλήρη τουρκοποίηση και, τώρα, για απόλυτη ισλαμοποίηση του νησιού.

Μόλις χθες ο συνάδελφος Κώστας Βενιζέλος αποκάλυψε ότι:

Η κατοχική δύναμη προχωρεί, βήμα με βήμα, στην κατασκευή της ναυτικής βάσης στο κατεχόμενο Μπογάζι, υλοποιώντας ένα γεωπολιτικό σχεδιασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η περιοχή που θα γίνει η βάση έχει περιφραχθεί ενώ έγιναν και βυθομετρήσεις στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από το χώρο, που θα αναγερθούν οι εγκαταστάσεις. Πρόκειται για τα πρώτα βήματα που καταγράφονται ενόψει της υλοποίησης του σχεδίου, που έχει εκπονηθεί από το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό.

Το εθνικό μέτωπο της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να παραμείνει ισχυρό για να υπάρξουν οφέλη και για τις δύο χώρες. Οι Ελίτ της Αθήνας και της Λευκωσίας πρέπει να έχουν δυσαρεστηθεί από τις εξελίξεις, ακριβώς επειδή στην εξίσωση παραμένει η δίκαιη επίλυση του Κυπριακού και όχι η παράδοση της Κύπρου στην Τουρκία.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Όχι, δεν μου άρεσαν οι υποκλίσεις του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, μπροστά στον νεοσουλτάνο της Τουρκίας. Δεν μου άρεσαν ΚΑΘΟΛΟΥ, μα ΚΑΘΟΛΟΥ. Ήταν λάθος του και στέλνουν λάθος μηνύματα κυρίως στον ελληνικό λαό και στην Κύπρο. Πρέπει να απολογηθεί και να σταματήσει να δικαιολογεί τις πράξεις του.

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ένα απαίσιο λιβελογράφημα με αφορμή το κείμενο για τους πλούσιους ομογενείς: Ας το επαναλάβουμε… Ο Χένρι Κίσινγκερ είναι ο σφαγέας του Ελληνισμού, όχι μόνο της Κύπρου…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: