Τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά οι Έλληνες παίζουν τυχερά παιχνίδια: Κανένας λαός, με εξαίρεση τους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ, δεν έχει τέτοιο πάθος για τον τζόγο!

Κόσμος διασκεδάζει στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, την παραμονή των Χριστουγέννων, την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΙΚΟΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ




Την ώρα που παγκοσμίως ο μέσος όρος των ανθρώπων δαπανά περίπου 0,5% του κατά κεφαλήν εισοδήματος σε τυχερά παιχνίδια, στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό είναι τριπλάσιο, αναφέρει ο ανταποκριτής του RND, (Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας) στην Αθήνα, Gerd Höhler.

Σημειώνει ότι τις ημέρες των εορτών αυτός ο πυρετός για τα τυχερά παιχνίδια φτάνει στο αποκορύφωμά του, λόγω και μιας ευρέως διαδεδομένης πεποίθησης ότι η τύχη συνοδεύει τον νικητή για το επόμενο έτος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, οι Έλληνες δαπάνησαν τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους 22,7 δισ. ευρώ για τυχερά παιχνίδια, ποσό κατά 28,2% υψηλότερο σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ο ανταποκριτής επισημαίνει ότι ενώ οι Γερμανοί πέρυσι δαπάνησαν κατά κεφαλήν 600 ευρώ σε τυχερά παιχνίδια, στην Ελλάδα το ποσό αυτό ανέρχεται στα 3.500 ευρώ.

Το ότι οι Έλληνες έχουν τέτοιο πάθος για τον τζόγο θα μπορούσε να σχετίζεται και με την παραοικονομία, αναφέρει το δημοσίευμα και επισημαίνει ότι η παραοικονομία στην Ελλάδα υπολογίζεται σε ποσοστό έως και 30% του ΑΕΠ.

Από το πάθος των Ελλήνων για τα τυχερά παιχνίδια επωφελείται και ο ΟΠΑΠ, και μάλιστα η αξία της μετοχής του στο Χρηματιστήριο έχει αυξηθεί κατά 55% μέσα σε τρία χρόνια, σημειώνει, μεταξύ άλλων, η ανταπόκριση.

Τίτλος: «Στην Ελλάδα εξαπλώνεται σημαντικά ο πυρετός με τα τυχερά παιχνίδια»
Υπότιτλος: «Τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά οι Έλληνες παίζουν τυχερά παιχνίδια. Κανένας λαός, με εξαίρεση τους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ, δεν έχει τέτοιο πάθος για τον τζόγο όπως οι Έλληνες. Γιατί όποιος κερδίσει, έχει καλή τύχη για όλο το νέο έτος, σύμφωνα με μια ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση.»

ΠΗΓΗ: RND, Gerd Höhler – (Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας)

Στην γειτονιά των αγγέλων ο αγαπημένος τραγουδιστής Βασίλης Καρράς: Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: