Στο κατώφλι νέων συλλήψεων για τα επεισόδια στου Ρέντη: Πώς «δένει» η κατηγορία για εγκληματική οργάνωση

FILE PHOTO ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ Ο 18ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΝΑΥΤΙΚΗ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ




Με σταθερά γρήγορο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των αρχηγών των συνδέσμων οπαδών που οργάνωσαν την επίθεση στου Ρέντη, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του αστυνομικού, ο οποίος συμπλήρωσε σήμερα 9 ημέρες μάχης στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Πλέον οι αξιωματικοί της διεύθυνσης αντιμετώπισης βίας στους αθλητικούς χώρους θέλουν να στοιχειοθετήσουν την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Κεντρικό ρόλο στη συλλογή στοιχείων αποτελεί η συγκέντρωση μαρτυριών από τα «πιτσιρίκια», δηλαδή τους μικρότερους σε ηλικία που στρατεύονται στα ραντεβού για επεισόδια. Ως δεύτερο βήμα καταγράφεται η σάρωση στα στίγματα των κινητών, στην προσπάθεια να εντοπίσουν από πού ξεκίνησαν οι χούλιγκαν και πού κατέληξαν, ενώ κομβικό ρόλο αναμένεται να παίξουν τα αποτελέσματα DNA και αποτυπωμάτων από ρόπαλα, σουγιάδες, ρούχα και άλλα πειστήρια που έχουν συγκεντρωθεί.




Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, αμέσως μετά τις γιορτές αναμένεται να υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις, με την ολοκλήρωση της δικογραφίας και την απόδοση κατηγοριών σε δεκάδες άτομα.

 

Ο ρόλος του μάνατζερ και του ανήλικου αδελφού του συλληφθέντα

Ταυτόχρονα, στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν τόσο ο 26χρονος, που φέρεται να είναι μάνατζερ γνωστού τράπερ, όσο και ο 16χρονος αδερφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί για τον τραυματισμό του αστυνομικού.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρεθεί στοιχεία που συνδέουν τόσο τον 16χρονο όσο και τον 26χρονο με την επίθεση στις αστυνομικές δυνάμεις. Για τον 16χρονο βρέθηκαν αποτυπώματα και DNA του σε εκτοξευτήρα φωτοβολίδας, ενώ στα χέρια του 26χρονου, αλλά και στο γκρι ζιβάγκο που φέρεται να φορούσε, εντοπίστηκαν ίχνη πυρίτιδας.

Η έρευνα, ωστόσο, συνεχίζεται, καθώς υπάρχουν πολλά «ορφανά» DNA και αποτυπώματα, που δεν εντοπίστηκαν κατά την προσαγωγή των 424 ατόμων από το γήπεδο, το βράδυ των επεισοδίων.

Ειδικά κλιμάκια σαρώνουν τα στίγματα των κινητών τηλεφώνων, ώστε να φανεί ποια ώρα και πού βρισκόταν ο καθένας, ενώ γίνεται έρευνα και στα ρούχα του 26χρονου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις από αστυνομικές πηγές, το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται σημαντικός αριθμός συλλήψεων.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ

Πειθαρχική έρευνα της ΓΑΔΑ για το «αντάρτικο» 6 διμοιριών των ΜΑΤ* Ηχητικό ντοκουμέντο από την άρνησή τους να πάνε στη Λεωφόρο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: