Στις ράγες και πάλι, 10 χρόνια μετά, το νυχτερινό τρένο από Βερολίνο προς Παρίσι: Σημαίες, πανηγυρισμοί και ελπίδες για πιο «καθαρά» ταξίδια στην Ευρώπη [video]

A person walks past a sleeping coach of a Nightjet train prior to the launch of the first Nightjet train from Berlin to Brussels and Paris at the Berlin Central Station, in Berlin, Germany, 11 December 2023. The Nightjet train will connect Berlin, Brussels and Paris via overnight trips. Nightjet is a joint service of the Austrian Federal Railways (OEBB), the Deutsche Bahn (DB), the Belgian NMBS/SNCB and the French SNCF. EPA/CLEMENS BILAN




Το πρώτο νυχτερινό τρένο από το Βερολίνο προς το Παρίσι εδώ και σχεδόν μια δεκαετία έφτασε μετά από 14 ώρες διαδρομή στο σταθμό Gare de l’Est του Παρισιού στις 10.24 το πρωί της Τρίτης, γεγονός που χαιρετίστηκε ως στιγμή ορόσημο που αφορά τις εναλλακτικές λύσεις για τα ταξίδια στην Ευρώπη.

Σε αυτήν την πρώτη μετά από καιρό νυχτερινή διαδρομή από την γερμανική στη γαλλική πρωτεύουσα παρών ήταν και ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών Κλεμάν Μπον ενώ ο Γερμανός ομόλογός του Φόλκερ Βίσινγκ παραβρέθηκε στην αναχώρηση.




 

Το τρένο σε αυτό το παρθενικό του ταξίδι νυχτερινές ώρες ήταν γεμάτο με τον Γάλλο υπουργό να το χαρακτηρίζει «υπέροχο». Το κλίμα ήταν πανηγυρικό καθ’ όλη τη διαδρομή. Μάλιστα, πριν από τις 6.00 το πρωί στο Στρασβούργο συγκεντρώθηκαν στην πλατφόρμα καθώς περνούσε το τρένο τοπικοί πολιτικοί κυματίζοντας γαλλικές, γερμανικές και ευρωπαϊκές σημαίες.

Η νυχτερινή αμαξοστοιχία μεταξύ Βερολίνου και Παρισιού ήταν πάγιο αίτημα από ταξιδιώτες, πολιτικούς αλλά και πράσινους ακτιβιστές.

Η επανέναρξη του νυχτερινού δρομολογίου χαιρετίστηκε μάλιστα ως ορόσημο στην αναζήτηση καθαρότερων εναλλακτικών λύσεων έναντι των αεροπορικών ταξιδιών στην Ευρώπη.

Με πληροφορίες από Guardian

 

Στο κενό για να αποφύγει τη σύλληψη: Αμερικανός που κατηγορούνταν για επιθέσεις με μαχαίρι στη Βραζιλία σκοτώθηκε πέφτοντας από το παράθυρο ξενοδοχείου

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: