Στην ανακρίτρια σήμερα ο 18χρονος που πέταξε τη φωτοβολίδα στον αστυνομικό: Στο κάδρο των ερευνών ο ανήλικος αδελφός του και ο 26χρονος μάνατζερ [video]

File Photo: Στιγμιότυπο από τη μεταφορά του 18χρονου στα δικαστήρια Πειραιά / screenshot via YouTube




Στην ανακρίτρια Πειραιά οδηγηθείται σήμερα το πρωί στις 11:00, ο 18χρονος που συνελήφθη για την επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού στη διάρκεια επεισοδίων στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη του Ρέντη.

Εναντίον του συλληφθέντα έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την αθλητική βία.

Ο 18χρονος κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών,για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο,διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών. Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Ίχνη πυρίτιδας στα χέρια του

Η ομολογία του για την ρίψη της φωτοβολίδας, επικυρώθηκε και από τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων, καθώς εντοπίστηκαν ίχνη πυρίτιδας στα χέρια του, έπειτα από την εξέταση δείγματος που είχε ληφθεί κατά την αρχική του προσαγωγή στη Διεύθυνση Μεταγωγών, μαζί με ακόμα 423 άτομα.

Ερωτηματικά για τον 16χρονο αδελφό του και τον 26χρονο μάνατζερ

Ωστόσο η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε χθες Τετάρτη και για τον ανήλικο αδερφό του, 16 ετών, που ήταν μαζί του στο γήπεδο του Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη».




 

Τεστ DNA και αποτυπώματα θα δώσουν απαντήσεις για το εάν ο ανήλικος – που έδωσε παράλληλα και συμπληρωματική κατάθεση ενώπιον των αξιωματικών της υποδιεύθυνσης αθλητικής βίας- συμμετείχε και αυτός στην δολοφονική επίθεση εναντίον των αστυνομικών.

Εκτός από τον ανήλικο αδελφό του καθ’ ομολογία δράστη της δολοφονικής επίθεσης, στο μικροσκόπιο των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται ο 26χρονος μάνατζερ τράπερ, ο οποίος ανήκει σε σύνδεσμο των Δυτικών Προαστίων και εκτιμάται ότι έχει κομβικό ρόλο στην υπόθεση.

Πρόκειται για ένα άτομο το οποίο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές όπως το 2019 που το όνομα του ήταν μεταξύ άλλων σε επεισόδιο με θύμα φίλαθλο αντίπαλης ομάδας.

Ο 26χρονος είναι το άτομο με το οποίο φέρεται να επικοινώνησε τηλεφωνικά ο 18χρονος, ενημερώνοντάς τον για τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.




Αυτό το τηλεφώνημα φέρεται να είχε αποκρύψει  κατά την αρχική του κατάθεση και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν είχε παραδεχτεί.

Απειλητικά μηνύματα

Την ίδια ώρα, η οικογένεια του 18χρονου κάνει λόγο για απειλητικά μηνύματα προς τον 18χρονο, προκειμένου αυτός να μην υποδείξει τον καθοδηγητή του.

«Δέχτηκα απειλητικό μήνυμα σήμερα το πρωί με το που άνοιξα το κινητό μου, το έχω καταθέσει στην Ασφάλεια», είπε η μητέρα του, η οποία μίλησε στον Alpha.

Το μήνυμα έγραφε:

«Τη ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν, τον ρουφιάνο κανείς. Ο Θεός τιμωρεί [….[ οικογένειες σαν τη δική σας. Πόσους βιασμούς να αντέξει το παιδί πριν κρεμαστεί; Σύντομα δεύτερη κηδεία».

Σε εξωνεφρική αιμοκάθαρση ο 31χρονος αστυνομικός

Κι ενώ οι έρευνες για τη συμπλήρωση του παζλ των εμπλεκόμενων στα επεισόδια συνεχίζεται, η κατάσταση της υγείας του τραυματισμένου αστυνομικού παραμένει κρίσιμη. Ο υπαρχιφύλακας των ΜΑΤ, που τού ακρωτηρίασαν το αριστερό άκρο στο πόδι μετά τα επεισόδια στου Ρέντη, βρίσκεται ακόμη σε φαρμακευτική καταστολή, με τους γιατρούς να μην έχουν διευκρινίσει το πότε θα περιορίσουν την κατασταλτική, φαρμακευτική αγωγή που του δίνουν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληρηφορίες, ο 31χρονος υποβάλλεται σε εξωνεφρική αιμοκάθαρση, καθώς ζωτικά του όργανα, όπως αναφέρουν γιατροί στο Νοσοκομείο Νίκαιας, δεν λειτουργούν, μεταξύ αυτών και τα νεφρά.

Πυρίτιδα στα χέρια του 18χρονου έδειξαν τα εγκληματολογικά της ΕΛΑΣ: Στο μικροσκόπιο ο ρόλος μάνατζερ γνωστού τράπερ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: