Πυρίτιδα στα χέρια του 18χρονου έδειξαν τα εγκληματολογικά της ΕΛΑΣ: Στο μικροσκόπιο ο ρόλος μάνατζερ γνωστού τράπερ

File Photo Ομάδα των χούλιγκαν επιστρέφει στο γήπεδο λίγο αφότου έχει συμβεί το η επίθεση στον αστυνομικό. Στιγμιότυπο από ΕΡΤ via Glomex




Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της αστυνομίας ώστε να φτάσουν στη Δικαιοσύνη οι υπαίτιοι των επεισοδίων έξω από το κλειστό του Ρέντη αλλά και για τον τραυματισμό του αστυνομικού που συνεχίζει να χαροπαλεύει στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, οι Αρχές έχουν πλέον στα χέρια τους και το τελευταίο στοιχείο, πλην της ομολογίας του 18χρονου ότι εκτόξευσε ναυτική φωτοβολίδα κατά των αστυνομικών, ώστε να «δέσουν» τις εναντίον του κατηγορίες, αφού οι εξετάσεις από τα εγκληματολογικά εργαστήρια εντόπισαν ίχνη πυρίτιδας στα δείγματα που είχαν ληφθεί στα χέρια του.

Στο «κάδρο» των ερευνών έχει μάλιστα μπει και ο 16χρονος αδερφός του 18χρονου συλληφθέντος για τον τραυματισμό του αστυνομικού. Οι αρχές ζήτησαν με εισαγγελική εντολή και DNA από τον 16χρονο καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι βρισκόταν και εκείνος στον χώρο των επεισοδίων.

Η Αστυνομία εξετάζει ακόμα και τον ρόλο του «μάνατζερ γνωστού τράπερ», στην κατάθεση του οποίου φέρονται, σύμφωνα με το MEGA, να εντοπίζουν κενά. Ο 26χρονος φέρεται να ήταν το πρώτο πρόσωπο το οποίο ενημέρωσε ο 18χρονος για τον τραυματισμό του αστυνομικού, όπως παραδέχτηκε στην Τρίτη του κατάθεση ενώπιον των Αρχών. Σύμφωνα εξάλλου με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο 26χρονος εμφανίζεται σε άλλες 4 δικογραφίες καθώς είναι σεσημασμένος για περιπτώσεις αθλητικής βίας.

Παράλληλα η ΕΛ.ΑΣ φέρεται να επικεντρώνεται σε σύνδεσμο οπαδών στα δυτικά προάστια, τα μέλη του οποίου έδρασαν σαν οργανωμένος στρατός.

Την ίδια ώρα, η οικογένεια του 18χρονου κάνει λόγο για απειλητικά μηνύματα προς τον 18χρονο, προκειμένου αυτός να μην υποδείξει τον καθοδηγητή του.

«Δέχτηκα απειλητικό μήνυμα σήμερα το πρωί με το που άνοιξα το κινητό μου, το έχω καταθέσει στην Ασφάλεια», είπε η μητέρα του, η οποία μίλησε στον Alpha.

Το μήνυμα έγραφε:

«Τη ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν, τον ρουφιάνο κανείς. Ο Θεός τιμωρεί [….[ οικογένειες σαν τη δική σας. Πόσους βιασμούς να αντέξει το παιδί πριν κρεμαστεί; Σύντομα δεύτερη κηδεία».

 




 

«Δεν ήξερε αυτόν που τού έδωσε τη φωτοβολίδα»

Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε και ο 16χρονος αδερφός του καθ΄ ομολογίαν δράστη.




Ο 16χρονος έφθασε στη ΓΑΔΑ συνοδευόμενος από τους γονείς και τον δικηγόρο του και φέρεται να είπε : «Μόλις γύρισε, μας είπε ότι είχε κάνει μ… Ότι πήγε να ρίξει μια φωτοβολίδα όμως αντί να τη ρίξει στον αέρα την έριξε στο πόδι του Αστυνομικού. Τη φωτοβολίδα του την έδωσε ένας άλλος που δεν τον ήξερε και του είπε να τη ρίξει προς τους Αστυνομικούς. Αυτός του έδειξε και πως θα τραβήξει το σχοινί και θα τη ρίξει».

Στόχος ο καθοδηγητής

Η Αστυνομία ερευνά κάθε μαρτυρία και το υλικό από τις κάμερες για να φτάσει στον καθοδηγητή των βίαιων επεισοδίων. Στο κάδρο βρίσκεται σύνδεσμος οπαδών του Ολυμπιακού στα Δυτικά Προάστια και νεαρός συνδεσμίτης με ποινικό παρελθόν.

Η έρευνα προσπαθεί να ταυτοποιήσει τόσο το σύνολο αυτών των ατόμων που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, όσο φυσικά και τους καθοδηγητές αυτών και αυτούς που τους όπλισαν ώστε να επιτεθούν στους συναδέλφους μας» δήλωσε στην ΕΡΤ Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, μια ημέρα μετά τη λίστα με τα 200 ονόματα χούλιγκαν που παρέδωσαν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου οι συναρμόδιοι υπουργοί Γιάννης Οικονόμου και Γιάννης Βρούτσης.

Ανοίγουν τα τηλέφωνα

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί αναζητούν στοιχεία προκειμένου να συνθέσουν το παζλ της εγκληματικής οργάνωσης που έδρασε στο γήπεδο.

Μέχρι στιγμής, έχουν σημαντικά στοιχεία όσον αφορά τους καθοδηγητές ακόμα και για τις ομάδες κρούσης. Οι Αρχές αναζητούν στοιχεία και από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και κυρίως από τις απαντήσεις που θα λάβουν από τα εγκληματικά εργαστήρια που αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται επίσης πρόσωπα που όπως φαίνεται ανακυκλώνονται από μια δεξαμενή χούλιγκαν τα τελευταία 16 χρόνια.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πρόκειται για συμμορίες συγκοινωνούντα δοχεία που τροφοδοτούν το έγκλημα.

Ανάμεσα στη λίστα των 200 και ανθρώπων που έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ, οι μισοί είναι σεσημασμένη για σοβαρά ποινικά αδικήματα. Επίσης, κάποια άτομα παρέρχονται και από τον αντιεξουσιαστικό χώρο και από την ακροδεξιά.

Με πληροφορίες από Alpha, ΣΚΑΙ, EΡΤ

«Έκανα μ…..πρέπει να χτύπησα αστυνομικό» είπε ο 18χρονος δράστης στον μικρό αδελφό του αφού έριξε την φωτοβολίδα στου Ρέντη

Mαφιόζικες απειλές κατά του 18χρονου για να μην «δείξει» τους καθοδηγητές: Φρικτά SMS στην οικογένειά του για «βιασμούς και κρεμάλες»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: