Στη δίνη σκανδάλου ασφαλείας η Daihatsu: Σταματά κάθε παραγωγή έως τα τέλη Ιανουαρίου

Ministry of Land, Infrastructure and Transport (MLIT) officials enter Daihatsu Motors head office in Ikeda, Osaka Prefecture, western Japan, 21 December 2023. MLIT officials conducted an on-site inspection of Daihatsu Motor’s head office after Daihatsu decided to temporarily suspend shipment of all Daihatsu models currently in production, both in Japan and overseas, following safety test irregularities. EPA/JIJI PRESS JAPAN OUT EDITORIAL USE ONLY




Η αυτοκινητοβιομηχανία Daihatsu που ανήκει στην Toyota έκλεισε και τα τέσσερα εργοστάσιά της μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, αφού παραδέχτηκε ότι είχε παραποιήσει δοκιμές ασφαλείας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το BBC, η Daihatsu παραδέχτηκε ότι χειραγωγούσε τις δοκιμές ασφαλείας σε 64 μάρκες για τρεις δεκαετίες, θέτοντας σε κίνδυνο 9.000 εργαζόμενους στη χώρα, ενώ θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη φήμη του παγκόσμιου «γίγαντα» αυτοκινήτων Toyota.

Από τα 64 μοντέλα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο, τα 24 πωλούνται με το εμπορικό σήμα της Toyota.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τώρα ότι θα αποζημιώσει 423 εγχώριους προμηθευτές με τους οποίους έχει άμεσες επιχειρηματικές σχέσεις, καθώς τα εργοστάσιά της στην Ιαπωνία παραμένουν σε αδράνεια.

Επίσης θα εξετάσει το ενδεχόμενο αποζημίωσης των προμηθευτών με βάση τον όγκο των εργασιών του παρελθόντος και εργάζεται για να αξιολογήσει τον αντίκτυπο της διακοπής στο εκτεταμένο δίκτυο προμηθευτών της, πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από BBC

Αθώος πια από τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση, ο Κέβιν Σπέισι κατακεραυνώνει το Netflix: «Τους έβαλα στον χάρτη, προσπάθησαν να με βάλουν στο χώμα»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: