Stella Drivas: Η Ελληνοαμερικανίδα που κατέκτησε το Instagram με το πάθος της για τη μαγειρική και τις ελληνικές συνταγές της [video]

Η ελληνοαμερικανίδα Stella Drivas Photo via Instagram




Η απόφασή της, πριν τρία χρόνια, να μοιραστεί το πάθος της για τη μαγειρική στα social media της άλλαξε για πάντα τη ζωή. Η Ελληνοαμερικανίδα Stella Drivas σήμερα μετράει πάνω από τρία εκατομμύρια (3,3 Μ για την ακρίβεια) ακολούθους στο προφίλ της στο Instagram (@hungry.happens), όπου παρουσιάζει σε παγκόσμια κλίμακα μερικές από τις πιο νόστιμες ελληνικές -και όχι μόνο- συνταγές.

Ο πατέρας της ήταν ιδιοκτήτης δύο ελληνικών εστιατορίων, για πάνω από 35 χρόνια και στο σπίτι μιλούσαν μόνο ελληνικά. Μέσα στις κουζίνες τους έμαθε να αγαπάει τόσο την Ελλάδα όσο και την καλή μαγειρική.

Σε παλαιότερη συνέντευξή της στην ιστοσελίδα Hellenic News of America, θυμάται την έντονη επιρροή που είχαν ο παππούς και η γιαγιά της στον τρόπο που μαγειρεύει μέχρι σήμερα: «Με κακομάθαιναν στην κουζίνα, πράγμα που μου έδειξε ότι η μαγειρική είναι μια πράξη βαθιάς αγάπης και φροντίδας, την οποία κάνεις για τους ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν. Συνήθιζα να περνάω τα καλοκαίρια στην Ελλάδα. Εκεί ερωτεύτηκα την ομορφιά του τόπου, τη φιλικότητα των ανθρώπων και φυσικά όλα τα νόστιμα φαγητά».

«Αντιλήφθηκα γρήγορα το μεγάλο ενδιαφέρον από το κοινό μου για την ελληνική καταγωγή και τις συνταγές της χώρας μου. Η νόστιμη κουζίνα της Ελλάδας είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι από όλο τον κόσμο επιθυμούν και θέλουν να μάθουν», λέει.

Αν και έχει πτυχίο Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, δεν άσκησε ποτέ το επάγγελμα. Αφού έκανε οικογένεια, προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στο ασφυκτικό για εκείνη περιβάλλον μιας 8ωρης εργασίας.

Δύο εβδομάδες αφότου παραιτήθηκε, «η πανδημία χτύπησε και έμεινα στο σπίτι, οπότε αποφάσισα να δημοσιεύω τις μαγειρικές μου σε μορφή βίντεο. Μέσα σε δύο χρόνια ακριβώς, κέρδισα ένα εκατομμύριο ακόλουθους στο Instagram και ένα εκατομμύριο ακόλουθους στο TikTok, ήταν τρελό», λέει στην ίδια συνέντευξη.

Η Δρίβας δημιουργεί από την αρχή τις συνταγές και τα βίντεό της και τα επεξεργάζεται μόνη της, με τη βοήθεια της κόρης της.

Christmas chocolate cake by Stella

shutterstock-618928949.jpg

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο
  • ¾ κούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη εσπρέσο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 αβγά
  • ½ φλιτζάνι κακάο σε σκόνη (κοσκινισμένο)

Για τη γαρνιτούρα

  • Ζάχαρη άχνη
  • Μούρα

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180°C. Λαδώστε ελαφρά μια στρογγυλή φόρμα για κέικ. Σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρό σας σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας και λιώστε τα σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις η σοκολάτα γίνει λεία, μεταφέρετέ τη σ’ ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε τη ζάχαρη, τη σκόνη εσπρέσο, το αλάτι και τη βανίλια. Χτυπήστε γρήγορα με το σύρμα τα αβγά, μέχρι το μείγμα να γίνει ενιαίο και γυαλιστερό. Τέλος, προσθέστε το κακάο σε σκόνη και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μεταφέρετε το μείγμα σας στο ταψί και ψήστε για 25΄. Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για 5΄ μέσα στο ταψί. Στη συνέχεια, αναποδογυρίστε το κέικ σ’ ένα πιάτο σερβιρίσματος. Αφήστε το να κρυώσει άλλα 20΄ μετά κόψτε το σε φέτες και σερβίρετε με ζάχαρη άχνη και μούρα.

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για Επιστολική Ψήφο, εκκαθάριση εκλογικών καταλόγων, εκλογών Ευρωβουλευτών

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: