Στα άκρα και παραπέρα η σύγκρουση του Πρωθυπουργού του Ισραήλ με τον νεοσουλτάνο: Ο Νετανιάχου σήκωσε το γάντι εναντίον του Ερντογάν, μίλησε για γενοκτονία των Κούρδων

epa11042787 Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu (2-L), chairs a cabinet meeting at the Kirya military base, which houses the Israeli Ministry of Defence, in Tel Aviv, Israel, 24 December 2023. EPA, Ohad Zwigenberg, POOL




Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου εξαπέλυσε μία άνευ προηγουμένυ επίθεση εναντίον του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επιχείρησε να τν προσβάλει και να τον “χρεώσει” με την αλήτικη κατηγορία ότι είναι -λίγο πολύ- …”ναζί”!

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος διαπράττει γενοκτονία κατά των Κούρδων και φυλακίζει δημοσιογράφους, είναι ο τελευταίος που μπορεί να κάνει ηθικό κήρυγμα σε άλλους.

Ο Νετανιάχου απάντησε σε μια ανάρτηση στο X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter, ότι ο Ερντογάν διαπράττει γενοκτονία κατά των Κούρδων – μια αναφορά στον μακροχρόνιο πόλεμο της Τουρκίας με τους αντάρτες του PKK, που έχει προκαλέσει περισσότερους από 40.000 θανάτους, πολλοί από τους οποίους ήταν άμαχοι.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατηγόρησε επίσης τον Ερντογάν ότι κατέχει «το παγκόσμιο ρεκόρ για τη φυλάκιση δημοσιογράφων που αντιτίθενται στο καθεστώς του» και είπε ότι οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ είναι «ο πιο ηθικός στρατός στον κόσμο».

Σημείωσε συγκεκριμένα:

Ο Ερντογάν, ο οποίος διαπράττει γενοκτονία κατά των Κούρδων και που κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ φυλάκισης δημοσιογράφων που αντιτίθενται στο καθεστώς του, είναι ο τελευταίος άνθρωπος που μπορεί να κάνει κήρυγμα για την ηθική.

Ο Ισραηλινός Στρατός, που είναι ο πιο ηθικός στρατός στον κόσμο, μάχεται για να εξαλείψει την πιο απεχθή και βάναυση τρομοκρατική οργάνωση στον κόσμο, τη Χαμάς-ISIS, η οποία έχει διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και την οποία ο Ερντογάν έχει επαινέσει και τους ηγέτες της οποίας φιλοξενεί.

Λίγο νωρίτερα, ο Ερντογάν δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση στην Άγκυρα, ότι δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε αυτό που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κάνει με τις επιθέσεις στη Γάζα και αυτό που έκανε ο Χίτλερ, παραβάλλοντας τις ισραηλινές επιθέσεις κατά της Γάζας με τη μεταχείριση των Εβραίων από τους Ναζί.

«Κατά ποιον τρόπο είσαι διαφορετικός από τον Χίτλερ;…Αυτά που κάνει ο Νετανιάχου είναι λιγότερα από αυτά που έκανε ο Χίτλερ; Οχι», είπε ο τούρκος πρόεδρος κατά την διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση στην Αγκυρα.

Ο Ερντογάν επανέλαβε τις επικρίσεις του για την δυτική υποστήριξη προς το Ισραήλ και πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να υποδεχθεί πανεπιστημιακούς και επιστήμονες που αντιμετωπίζουν διώξεις λόγω των απόψεών τους για τον πόλεμο στην Γάζα.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ο πρόεδρος της Γαλλίας είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, κατά την οποία ο Εμανουέλ Μακρόν απήθυνε στον Μπενιαμίν Νετανιάχου έκκληση να καταβάλει προσπάθειες με στόχο την επίτευξη «εκεχειρίας διαρκείας» στον πόλεμο με τη Χαμάς, με τη συμβολή των περιφερειακών δυνάμεων και της διεθνούς κοινότητας, αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η γαλλική προεδρία.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η Γαλλία θα συνεργαστεί με την Ιορδανία σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας τις επόμενες ημέρες.

  • Ο Αντονι Μπλίνκεν ξανά στην Μέση Ανατολή

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αντονι Μπλίνκεν θα ταξιδέψει στην Μέση Ανατολή στο τέλος της επόμενης εβδομάδας για να συζητήσει το θέμα του πολέμου στην Γάζα, μετέδωσε το Axios επικαλούμενο πέντε αμερικανούς, ισραηλινούς και άραβες αξιωματούχους.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών σχεδιάζει να επισκεφθεί το Ισραήλ, την Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ιερουσαλήμ, Israel / Ουάσιγκτον, United States / Άγκυρα, Turkey / Παρίσι, France

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για πόλεμο και στο Λίβανο εναντίον της Χεζμπολά: Το Εβραϊκό Κράτος πρέπει να είναι έτοιμο για επίθεση, δηλώνει ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: