Για υποκινητές που ίσως δεν φανταζόμαστε μιλά ο Οικονόμου: Σφίγγει ο κλοιός για εγκέφαλους και καθοδηγητές, στα ίχνη του σκληρού πυρήνα των χούλιγκαν η ΕΛ.ΑΣ, ανοίγουν τηλέφωνα οπαδών

Στιγμιότυπο από βίντεο της ΕΡΤ via Glomex




Στο άνοιγμα των τηλεφωνικών επικοινωνιών τουλάχιστον 18 ατόμων καθώς και στη σάρωση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην ευρύτερη περιοχή του Ρέντη, προχωρούν οι Αρχές προκειμένου να εντοπιστούν οι πρωταίτιοι των αιματηρών επεισοδίων που οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Στο στόχαστρο των ερευνών έχουν μπει τουλάχιστον τέσσσερις συγκεκριμένοι επικεφαλής συνδέσμων οπαδών από την αστυνομία και, σύμφωνα με πληροφορίες, τα εντάλματα σύλληψης βρίσκονται προ των πυλών.

Η αστυνομία βρίσκεται στο στάδιο αξιολόγησης βίντεο, dna και αποτυπωμάτων, προκειμένου να προχωρήσει στα επόμενα καθοριστικά βήματα.




Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αστυνομία έχει καταλήξει σε έναν σκληρό πυρήνα 18-25 ατόμων, στα οποία δόθηκαν τα βαριά όπλα, δηλαδή οι φωτοβολίδες και οι βόμβες μολότοφ.

Υπάρχουν επίσης άλλα περίπου 80 άτομα, τα οποία προμηθεύτηκαν αυτοσχέδια όπλα, όπως σίδερα και λοστάρια.

Στα επόμενα 24ωρα αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις, ειδικότερα στο σκέλος της έρευνας για τον εντοπισμό των καθοδηγητών και των οργανωτών της επίθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξει άρση απορρήτου των συνομιλιών και σάρωση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να αποδειχθεί η συμμετοχή ατόμων που ενδεχομένως να βρίσκονται ήδη στο κάδρο των υπόπτων της αστυνομίας.

Η άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών θα έχει χρονικό εύρος αρκετών ημερών πριν από την τέλεση των αδικημάτων έτσι ώστε να ξετυλιχτεί όλο το κουβάρι από την ηθική αυτουργία έως την τέλεση της αξιόποινης πράξης

 

Οικονόμου: «Υπάρχει πλήθος στοιχείων που θα ξετυλίξει το κουβάρι»

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στα δελτία ειδήσεων του Αντ1 και του Star υπεραμύνθηκε των κυβερνητικών αποφάσεων για δίμηνο αποκλεισμό των οπαδών στην  Super League.




«Η πολιτική αντιμετώπιση της οπαδικής βίας οφείλει να είναι δυναμική και να προσαρμόζεται στις εξελίξεις κάθε φορά. Έχουμε κάνει πράγματα. Βρίσκονται άνθρωποι στην φυλακή επειδή άλλαξε το νομικό πλαίσιο, έχει εργαλεία στα χέρια της η Αστυνομία. Οφείλουμε να προσαρμόσουμε τις δράσεις μας στο κλίμα αποκτήνωσης του χουλιγκανισμού», είπε ο Γιάννης Οικονόμου, ενώ μιλώντας για τις έρευνες της αστυνομίας είπε:

«Υπάρχει πλήθος στοιχείων που θα οδηγήσει και θα ξετυλίξει το κουβάρι ακόμη παραπέρα, ενδεχομένως μέχρι και υποκινητές που να μπορεί να μην φανταζόμαστε αυτήν την ώρα».

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε εξάλλου ότι κατά την επίσκεψή του, αύριο, μαζί με τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, θα ζητήσουν αναβάθμιση της έρευνας της υπόθεσης και ένταξή της στα όσα προβλέπονται για τις εγκληματικές οργανώσεις. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε «εγκληματικές οργανώσεις με πρόγραμμα, σχέδιο και ιεραρχία» επισημαίνοντας ότι αυτό άλλωστε το απέδειξε η συγκεκριμένη υπόθεση (στου Ρέντη) όπως και άλλες.

«Έπεσε και δεύτερη φωτοβολίδα», υποστηρίζει ο 18χρονος συλληφθείς

Σημειώνεται ότι ο 18χρονος καθ΄ ομολογίαν δράστης πήρε σήμερα προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη το πρωί.

Ο συνήγορός του Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε ότι ο πελάτης του έχει δώσει ήδη μία κατάθεση και έχει ισχυριστεί ότι πρόθεσή του ήταν να πετάξει τη φωτοβολίδα ψηλά και δεν είχε χρησιμοποιήσει άλλη φορά τέτοιου είδους βεγγαλικό.

Υποστήριξε επίσης ότι τη ναυτική φωτοβολίδα του την είχε δώσει κάποιος από τους οργανωμένους οπαδούς με καλυμμένα χαρακτηριστικά (full face) ώστε όταν βγουν από το γήπεδο να πραγματοποιήσουν την επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.




Ισχυρίστηκε επίσης ότι την ώρα που σημειώθηκε το αιματηρό περιστατικό εναντίον του αστυνομικού είχε εκτοξευθεί και δεύτερη φωτοβολίδα χωρίς ωστόσο ο ίδιος να μπορεί να γνωρίζει αν η δική του φωτοβολίδα είναι αυτή που τραυμάτισε το 30χρονο αστυνομικό.

Βίντεο – ντοκουμέντο: Το τάγμα εφόδου των χούλιγκαν λίγα λεπτά μετά την επίθεση στον αστυνομικό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: