Σενάριο τριετούς αποκλεισμού της Μπαρτσελόνα από το Champions League λόγω παραβιάσεων του FFP [video]

FILE PHOTO: Barcelona players celebrate on the podium after winning the Spanish Super Cup final match between Real Madrid and Barcelona, in Riyadh, Saudi Arabia, 15 January 2023. EPA,STR




Με δύο έως τρία χρόνια αποκλεισμού από το Champions League απειλείται η Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με γερμανικό δημοσίευμα, καθώς οι πολλές παραβιάσεις της ομάδας στον τομέα του FFP βάζουν σε κίνδυνο τη συμμετοχή του κλαμπ στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Μπορεί ο ισπανικός σύλλογος να έχει ρίξει το βάρος στην ίδρυση του European Super League μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο τα τελευταία δεδομένα βρίσκουν τον σύλλογο με την πλάτη στον τοίχο, όσον αφορά τον οικονομικό τομέα της ομάδας και τη συνέχεια στις διοργανώσεις της UEFA.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Welt, η UEFA έχει εντοπίσει πολλές παραβιάσεις των «μπλαουγκράνα» στον κανονισμό του Financial Fair Play και δεν αποκλείεται να τιμωρήσει τον σύλλογο της Καταλονίας με αποκλεισμό από το Champions League, από δύο έως και τρία χρόνια.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της UEFA, κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να συμψηφίζει τα έσοδα με τα αντίστοιχα έξοδά της. Μπορεί οι Ισπανοί να ανακοίνωσαν στο τέλος της περασμένης σεζόν κέρδη 300 εκατομμυρίων ευρώ, από την πώληση μελλοντικών τηλεοπτικών και διαφημιστικών δικαιωμάτων, ωστόσο η αξιολόγηση της UEFA έχει να κάνει με τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές περιόδους και δεν επηρεάζεται από αυτά. Η Μπαρτσελόνα μπήκε για τα καλά… μέσα τις περασμένες σεζόν, πληρώνοντας τα λάθη της περασμένης διοίκησης η οποία απέκτησε ποδοσφαιριστές δαπανώντας υπέρογκα ποσά και προσφέροντας τους «μυθικά» συμβόλαια τα οποία δεν αντιστοιχούσαν με τις ικανότητες τους.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα, «οι γνώστες του ζητήματος λένε ότι οι ισολογισμοί του συλλόγου είναι “ένα χάος”», με αποτέλεσμα τώρα να κινδυνεύει ακόμη και με 3ετή αποκλεισμό. «Όσο μεγαλύτερη η απώλεια, τόσο μεγαλύτερη η ποινή», είπαν στην εφημερίδα οι γνωρίζοντες.

Με πληροφορίες από Welt

 

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Στην κορυφή του κόσμου, ακόμη και χωρίς τη βοήθεια του Χάαλαντ, για πρώτη φορά η Μάντσεστερ Σίτι

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: