Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ η μαθήτρια που υπέστη ανακοπή μετά από αλλεργικό σοκ: Εκανε η ίδια ένεση αδρεναλίνης στον εαυτό της

Η ταμπέλα του Βενιζέλειου νοσοκομείου στο Ηράκλειο. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ




Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου από την Κυριακή, η 17χρονη μαθήτρια από την Αθήνα, που υπέστη ανακοπή σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου, μετά από αλλεργικό σοκ.

Η μαθήτρια γνωρίζει, πως είναι αλλεργική στα γαλακτοκομικά προϊόντα και γι’ αυτόν τον λόγο, μόλις αντιλήφθηκε τις παρενέργειες από την κατανάλωση βουτύρου, που περιλάμβανε το πρωινό της στο ξενοδοχείο, έκανε η ίδια ένεση αδρεναλίνης στον εαυτό της, που είχε μαζί της.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η ένεση σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι πάντα αποτελεσματική.

Οι καθηγητές της ειδοποίησαν άμεσα το ΕΚΑΒ και μέχρι να έρθει έκαναν στην μαθήτρια ΚΑΡΠΑ. Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε εσπευσμένα στα επείγοντα του Βενιζέλειου σε καρδιακή ανακοπή.

Οι γιατροί κατάφεραν με πολλές προσπάθειες να την επαναφέρουν στην ζωή. Άμεσα η μαθήτρια διασωληνώθηκε και οδηγήθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, όπου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το ιατρικό ανακοινωθέν:

«Σήμερα Κυριακή 10-12-2023 διακομίστηκε στο ΤΕΠ του νοσοκομείου μας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και με συνοδεία ιατρού, ανήλικη 17 ετών σε καρδιακή ανακοπή (ασυστολία). Διασωληνώθηκε και μετά από 10 λεπτά εξειδικευμένης αναζωογόνησης ανέκτησε καρδιακό ρυθμό.

Η αρτηριακή πίεση υποστηρίχθηκε με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις. Μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου για σταθεροποίηση και νοσηλεία. Η κατάσταση της υγείας της παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη».

Πηγή: ertnews

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Τρία τσοπανόσκυλα κατακρεούργησαν την 50χρονη -Τα είχα για φύλακες λέει ο ιδιοκτήτης, οδηγείται στον εισαγγελέα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: