Ψάχνουν στοιχεία για να «δέσουν» τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης στο Ρέντη: Δύο άτομα που διέφυγαν στο στόχαστρο των αρχών [βίντεο]

Ασθενοφόρα και ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη. photo screenshot via ERT TV




Με κομμένη την ανάσα η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση των χούλιγκαν το βράδυ της Πέμπτης στο Ρέντη.

Ο πρωθυπουργός συγκάλεσε ευρεία υπουργική σύσκεψη στο Μαξίμου για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, την ώρα που η αστυνομία κάνει λόγο για δολοφονική επίθεση κατά του αστυνομικού που παλεύει για τη ζωή του στο νοσοκομείο.

Παράλληλα εξελίσσονται οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό του δράστη και των πρωταίτιων των επεισοδίων.

Απόψε δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από όσα βρήκε η Αστυνομία στο γήπεδο αλλά και στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του αστυνομικού των ΜΑΤ.

Πρόκειται για φωτοβολίδες, κροτίδες και υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, ρούχα (μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face) κάποια από τα οποία βρέθηκαν μισοκαμμένα στις τουαλέτες του γηπέδου, καθώς όπως φαίνεται κάποιοι προσπάθησαν να ξεφορτωθούν ενοχοποιητικά στοιχεία.




Θα ζητηθεί μαγνητοσκοπημένο υλικό και από την ΕΡΤ3

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ οι αρχές έχουν στα χέρια τους δύο βίντεο, εκτός από αυτές που υπάρχουν εξωτερικά του γηπέδου, με αξιοποιήσιμο υλικό και προσπαθούν να εντοπίσουν τον δράστη που πέταξε την ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε τον αστυνομικό.

Eπίσης αναμένεται να ζητήσουν και το βίντεο του αγώνα που μετέδιδε η ΕΡΤ-3, καθώς θέλουν να δουν εικόνες από τις κερκίδες τη στιγμή που ξέσπασαν τα επεισόδια έξω από το γήπεδο.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια προσπαθούν να συνδέσουν ευρήματα με ύποπτα άτομα, μέσω συγκριτικών εξετάσεων σε αποτυπώματα ή γενετικό υλικό, μια χρονοβόρα διαδικασία, ενώ αναλύουν και βίντεο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η Ασφάλεια διαθέτει πληροφορίες κατά τις οποίες περισσότερα από δυο άτομα μετά τις επιθέσεις στα ΜΑΤ δεν κατέφυγαν στο γήπεδο, δηλαδή διέφυγαν και δεν προσήχθησαν.




Σκληροπυρηνικοί χούλιγκαν με πλούσιο ποινικό μητρώο

Αργά χθες το βράδυ αφέθηκαν ελεύθεροι οι 423 προσαχθέντες που βρίσκονταν στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη αφού δεν βρέθηκε κάτι επιβαρυντικό εναντίον τους.

«Το παιδί ήταν στο γήπεδο μέσα και 9 η ώρα μου έστειλε μήνυμα και μου λέει μπαμπά γυρνάω σπίτι γιατί εδώ γίνεται χαμός και θέλω να το δω από την τηλεόραση.

Του λέω πρόσεχε και έλα ήρεμα. Και στο δίλεπτο μου στέλνει μήνυμα και μου λέει δεν μπορώ μας έχουν αποκλείσει με τις κλούβες και πετάνε και δακρυγόνα» είπε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» πατέρας εκ των προσαχθέντων από την Αστυνομία.

Ένας από τους προσαχθέντες συνελήφθη καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για άλλη απόφαση.

Περίπου 60 από τους 424 που προσήχθησαν είναι παλιοί γνώριμοι της αστυνομίας για επεισόδια οπαδικης βίας και κάποιοι από αυτούς έχουν βαρύ ποινικό μητρώο.

Οι 20 από αυτούς χαρακτηρίζονται ως σκληροπυρηνικοί και είναι καταγεγραμμένοι στη λίστα με υπόπτους στο τμήμα αθλητικής βίας.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ βρίσκονται ακόμα 40 άτομα τα οποία έχουν απασχολήσει κατά περίπτωση για ναρκωτικά, επεισόδια, παράβαση του νόμου περί όπλων, σωματικές βλάβες, κλοπές, ληστείες.

Είναι πολύ νωρίς ακόμα για αποτελέσματα από τις έρευνες. Στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών βρίσκεται σε εξέλιξη μια χρονοβόρα διαδικασία.

Εξετάζονται καρε καρέ τα βίντεο ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα από τα αποτυπώματα και το DNA. Από την αθλητική βία εστιάζουν στο πληροφοριακό δίκτυο και στις καταθέσεις των αστυνομικών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές μόνο οκτώ φίλαθλοι αρνήθηκαν να δώσουν γενετικό υλικό.

Όσον αφορά τα υπολείμματα από φωτοβολίδα που έχουν βρεθεί, δεν γνωρίζουν ακόμα αν είναι από τη φωτοβολίδα που τραυμάτισε τον αστυνομικό καθώς εναντίον των ανδρών της αστυνομίας εκτοξεύθηκαν κι άλλες φωτοβολίδες.

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 31χρονος αστυνομικός

Εν τω μεταξύ ο αστυνομικός που παραλίγο να χάσει τη ζωή του παραμένει στην Εντατική του νοσοκομείου της Νίκαιας και σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε το μεσημέρι η κατάστασή του είναι κρίσιμη.

Βρίσκεται σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, και υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με φάρμακα. Αυτό που είναι ανησυχητικό είναι οι αιμορραγίες στο μηρό του.

Στο νοσοκομείο βρίσκονται συνεχώς οι γονείς του, ενώ συνάδελφοί του έσπευσαν και έδωσαν αίμα.

Τις προσπάθειες των ανδρών των ΜΑΤ να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στον βαριά τραυματισμένο συνάδελφό τους, περιέγραψε στην ΕΡΤ αστυνομικός που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «η επιχείρηση μεταφοράς του στο νοσοκομείο έγινε σε συνθήκες πολέμου».




«Μιλάμε για μία δολοφονική επίθεση εναντίον των αστυνομικών των ΜΑΤ. Οι άνθρωποι αυτοί εξήλθαν από το γήπεδο, αναζήτησαν τη διμοιρία που βρισκόταν σε απόσταση από το γήπεδο και επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών. (…)

Άρα δεν μπορούμε να μιλάμε για διαμάχη μεταξύ οπαδών. Μιλάμε για μία επίθεση εναντίον της Αστυνομίας» είπε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» Κωνσταντια Δημογλιδου, Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

«Η παραβατική αυτή συμπεριφορά είναι κλιμακούμενη, είναι αυξανόμενη ξεκινούν από κάποια πλημμελήματα που είναι πάρα πολύ σοβαρά. Οι υπεύθυνοι πλημμεληματικών παραβάσεων δικαζόταν και βγαίνανε έξω και σε δύο βδομάδες ξανά πήγαιναν στο γήπεδο.

Τώρα θα μένουν μέσα, φυλακή ένα χρόνο, δύο χρόνια» είπε στον Σκάι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο αστυνομικός πήγε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν είναι ανεκτό ο υπουργός να μένει στη θέση του μετά από όλα αυτά. Αν ο ίδιος δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί, θα πρέπει ο πρωθυπουργός να τον «παραιτήσει» σήμερα.

Χρειάζονται πολιτικές που θα μειώνουν τις ανισότητες ώστε να μην υπάρχουν αποκλεισμένοι νέοι που στρέφονται στη βία» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης,




«Πρέπει οι ανακρίσεις να πάνε πολύ βαθιά, να πιαστούν τα μεγάλα κεφάλια που όπως φαίνεται διευθύνουν όλες αυτές τις οργανώσεις και οι ομάδες να συμβάλουν σε αυτό με καθοριστικό τρόπο» σημείωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Θανάσης Γλαβίνας στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» της ΕΡΤ.

«Έξω η ελληνική αστυνομία από τα γήπεδα, ποινική και αστική ευθύνη των ιδιοκτητών για όλα τα έκτροπα των «οπαδών» τους» προτείνει η Ελληνική Λύση.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

 

Αναζητούν στις κάμερες τον χούλιγκαν που έριξε τη φωτοβολίδα στον άνδρα των ΜΑΤ: Σε καταστολή ο παραμένει ο άτυχος αστυνομικός. Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης [βίντεο]  

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: