Αναζητούν στις κάμερες τον χούλιγκαν που έριξε τη φωτοβολίδα στον άνδρα των ΜΑΤ: Σε καταστολή ο παραμένει ο άτυχος αστυνομικός. Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης [βίντεο]  

Στιγμιότυπο από τη στιγμή της επίθεσης των χούλιγκαν στις αστυνομικές δυνάμεις έξω από το γήπεδο που διεξαγόταν ο αγώνας βόλλεϊ Ολυμπιακού Παναθηναϊκού via Glomex / Action 24




Δραστικές παρεμβάσεις για την εκρίζωση της οπαδικής βίας, εξετάζει η κυβέρνηση με αφορμή τα πρόσφατα βίαια επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο στου Ρέντη και τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, ο οποίος παραμένει διασωληνωμένος και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Την ίδια ώρα οι αρχές αναλύουν αντικείμενα και υλικό από κάμερες γύρω από το γήπεδο με στόχο τον άμεσο εντοπισμό του χούλιγκαν που έριξε την ναυτική φωτοβολίδα.




To ιατρικό ανακοινωθέν για τον 31χρονο το μεσημέρι του Σαββάτου ανέφερε πως: «Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.

Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση. Δερματικό θερμικό έγκαυμα στον μηρό και πέριξ του τραύματος».




«Οι χούλιγκαν έριξαν περισσότερες από 10 ναυτικές φωτοβολίδες»

Παράλληλα, με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του δράστη που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό.

Μέσα από τη μέθοδο του DNA, των αποτυπωμάτων, τις καταθέσεις και την ανάλυση του οπτικού υλικού επιχειρεί να συλλέξει τα στοιχεία που θα οδηγήσουν στον δράστη της δολοφονικής επίθεσης.

Μάλιστα, οπτικό υλικό από δύο κάμερες εκτός από αυτές που υπάρχουν εξωτερικά του γηπέδου, αναλύεται στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ για να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Στα εργαστήρια της αστυνομίας βρίσκονται επίσης πολλά αντικείμενα που άφησαν πίσω τους οι χούλιγκαν.

Ένα από αυτά είναι και ο μοχλός εκτόξευσης ναυτικής φωτοβολίδας και άλλα στοιχεία που άφησαν πίσω τους οι δράστες στις τουαλέτες του γηπέδου, αλλά και στα μέρη των επεισοδίων.

«Οι χούλιγκαν έριξαν περισσότερες από 10 ναυτικές φωτοβολίδες», λέει αστυνομικός των ΜΑΤ στην ΕΡΤ.

«Δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια»

Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για το θέμα, με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση των υπουργών Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσου και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου.,

Τις προθέσεις της κυβέρνησης σκιαγράφησε ο εκπρόσωπός της. “Δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια”, διαμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης, μέσω του Σκάι, και προανήγγειλε χαρακτηριστικά “την εφαρμογή αποφάσεων που κάποιοι φοβόντουσαν να εφαρμόσουν για δεκαετίες”, ενώ σημείωσε πως με τις νέες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα όσοι καταδικάζονται πλέον για οπαδική βία θα μπαίνουν φυλακή.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, όπως αναφέρουν πηγές από την κυβέρνηση ανακοινώσεις θα γίνουν τη Δευτέρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη.

Το πρωί αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς να γίνει καμία σύλληψη, και οι υπόλοιποι από τους 424 προσαχθέντες για την υπόθεση, με τις έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των δραστών να είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Όπως έγινε γνωστό πάνω από 40 εξ αυτών είναι παλιοί γνώριμοι των αρχών από ανάλογα περιστατικά.




Τα επεισόδια καταδίκασε σύσσωμη η αντιπολίτευση, εξαπολύοντας παράλληλα βολές κατά της κυβέρνησης.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» της ΕΡΤ με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Κοτταρίδη και Νίνα Κασιμάτη ήταν σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.

Με αφορμή το νέο περιστατικό αθλητικής βίας στου Ρέντη, ο Θ. Γλαβίνας, αφού ευχήθηκε ο τραυματίας αστυνομικός να ξεπεράσει τον κίνδυνο, υπογράμμισε πως «η Κυβέρνηση έχει αποτύχει, καθώς είμαστε στο ίδιο έργο θεατές, με τη βία να είναι διάχυτη σε όλο το φάσμα της κοινωνίας μας. Η δολοφονία του Άλκη Καμπανού θα μπορούσε να είναι ορόσημο αλλαγής, αλλά βλέπουμε ότι τα επεισόδια συνεχίζονται. Επομένως, το αυστηροποιημένο πλαίσιο που υπάρχει, φαίνεται πως δεν αρκεί».

Έκανε λόγο για ανάγκη διάλυσης του «πυρήνα του οργανωμένου εγκλήματος το οποίο, υπό τη σκέπη μίας ομάδας και μίας υποτιθέμενης αγάπης για αυτήν, εξελίσσεται σε κάτι πολύ δυσάρεστο για την ελληνική κοινωνία» και τόνισε:

«Η άποψή μας είναι ότι πρέπει οι ανακρίσεις να πάνε πολύ βαθιά, να πιαστούν τα μεγάλα κεφάλια που όπως φαίνεται διευθύνουν όλες αυτές τις οργανώσεις και οι ομάδες να συμβάλουν σε αυτό με καθοριστικό τρόπο. Καμία ανοχή, πολύ σκληρά μέτρα και καλλιέργεια σωστής παιδείας και ευγενούς άμιλλας στον Αθλητισμό στις νεότερες γενιές. Είναι διαφορετικά πια τα αίτια της βίας και δεν σχετίζονται με τη διεξαγωγή ή την έκβαση αθλητικών αγώνων. Πρέπει να κόψουμε αυτόν τον ομφάλιο λώρο».

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: