Πράκτορες πήραν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή ενός εκ των δικηγόρων του Κούρδου μαχητή, Κενάν Αγιάζ: Το Παρατηρητήριο καταγγέλλει βρώμικη επίθεση από ξένες Μυστικές Υπηρεσίες

Ο Ευστάθιος Ευσταθίου, δικηγόρος του Κενάν Αγιάς, τοποθετείται γαι την απόφαση του δικαστηρίου. Φωτογραφία Alpha TV Cyprus




Επίθεση καταγγέλλει το Παρατηρητήριο για την δίκη του Κούρδου μαχητή, Κενάν Αγιάζ, από πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών σε βάρος δικηγόρου.

Όπως αναφέρεται, στις 18 Δεκεμβρίου, ημέρα Δευτέρα, η αποστολή του Παρατηρητηρίου αναχώρησε από την Κύπρο συγκροτούμενη από δικηγόρους και μέλη, για το Αμβούργο όπου εδώ και μήνες διεξάγεται η δίκη του Κενάν Αγιάζ.

Συμμετείχε και παρακολούθησε δύο ιστορικές δικαστικές διαδικασίες στις οποίες αναλύθηκε η ιστορία, η φιλοσοφία, η οργανωτική δομή και η στρατιωτική δράση του κουρδικού κινήματος ελευθερίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του παρατηρητηρίου, στις 22 Δεκεμβρίου η αποστολή αναχώρησε από το Αμβούργο για να επιστρέψει στην Κύπρο. Ένας εκ των δικηγόρων της αποστολής ενώ βρισκόταν στο Βερολίνο για την επιστροφή, πράκτορες επέδραμαν και αφαίρεσαν τον προσωπικό του ηλεκτρονικό υπολογιστή στον οποίο περιέχονταν ευαίσθητες πληροφορίες για την δίκη και την υπεράσπιση του Κεναν Αγιάζ.

Ο συγκεκριμένος υπολογιστής χρησιμοποιούνταν σε όλες τις δίκες πάνω στην έδρα των δικηγόρων, ενώ ήταν και ο Η/Υ που η ομάδα του παρατηρητηρίου αναρτούσε τις ενημερώσεις για την δίκη του Κενάν Αγιάς στην ιστοσελίδα KenanWatch.org.

Η δικηγόρος του Κενάν στη Γερμανία προχώρησε σε άμεση καταγγελία ενώ για το θέμα ενημερώθηκε και ο ομοσπονδιακός
Εισαγγελέας ο οποίος ασχολείται με την υπόθεση ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να διερευνήσει το θέμα.

Παράλληλα αναφέρεται ότι, δεν υπάρχει αμφιβολία εκ μέρους μας ότι ήταν μια σοβαρή επίθεση των μυστικών υπηρεσιών του τουρκικού ή του γερμανικού κράτους, ή και των δύο σε συνεργασία, μια επιχείρηση στα πλαίσια του ειδικού πολέμου κατά των επαναστατικών κινημάτων και ειδικά του κουρδικού.

Εξ αρχής ο Κενάν Αγιάς και το κίνημα του φωνάζουν ότι το γερμανικό και τουρκικό κράτος βρίσκονται σε απόλυτη συνεργασία και ότι το κυπριακό κράτος έχει ενταχθεί σε τούτη την λυκοσυμμαχία ενάντια στους αγωνιζόμενους. Μετά από την πρακτόρικη επίθεση, πλέον δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις.

Η δίωξη και οι μέθοδοι καταστολής εναντίον του κινήματος, είναι κομμάτι της διεθνούς συνωμοσίας που ξεκίνησε με τον Οτσαλάν και συνεχίζεται αδιάλειπτα μέχρι σήμερα. Άλλωστε οι νατοϊκές δυνάμεις έχουν φρέσκιες ακόμα τiς εμπειρίες από τις επιχειρήσεις Gladio.

Τέλος στην ανακοίνωση του παρατηρητήριο για την δίκη του Κενάν Αγιάς δηλώνει ότι θα συνεχίσουν απτόητοι την δραστηριότητα τους, δυναμώνοντας τη συμπαράσταση τους και κλιμακώνοντας την παρουσία τους στο Αμβούργο και τις δημόσιες δράσεις τους.

Σκάνδαλο με μίζες 50 εκατ. δολαρίων στην κατεχόμενη Κύπρο: Πολιτικός «σεισμός» με αφορμή τους ισχυρισμούς για δωροδοκία του τέως Αντιπροέδρου της Τουρκίας μέσω του Τατάρ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: