Παύλος Μαρινάκης: Τα ζητήματα που αποτελούν “κόκκινες γραμμές” με την Τουρκία δεν τίθενται σε διαπραγμάτευση

FILE PHOTO: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης προσέρχεται για την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας & Ενημέρωσης, Αθήνα Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Είναι σημαντικό οι διαφωνίες να μην παράγουν κρίσεις και κάθε επιμέρους επεισόδιο του διαλόγου να μας οδηγεί σε σταθερά βήματα μπροστά, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινακής, απαντώντας σε ερώτηση για την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ερντογάν στην Αθήνα και στις προσδοκίες που έχει η ελληνική κυβέρνηση, σε τηλεοπτική του συνέντευξή σήμερα στην  ΕΡΤ.

«Η αμυντική πολιτική της χώρας, όλα αυτά τα ζητήματα, που αποτελούν «κόκκινες γραμμές» δεν τίθενται σε διαπραγμάτευση, δεν είναι στη συζήτηση» ανέφερε ο κ. Μαρινάκης, εξηγώντας:

«Η διαφορά μας είναι μία. Ο καθορισμός ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας. Όμως υπάρχουν μια σειρά από σοβαρά θέματα, σημαντικά ζητήματα τα οποία και είναι σημαντικό να συζητούνται. Και γενικότερα ο διάλογος, ως μια διαδικασία που προσπαθούμε να θωρακίσουμε και είναι καθήκον και των δύο πλευρών να τον προστατεύουν, είναι σημαντικός. Γιατί; Το είπα και χθες, το επαναλαμβάνω, το έχει πει σ’ όλους τους τόνους ο πρωθυπουργός. Διαφωνίες υπάρχουν και θα υπάρχουν σε πολύ σημαντικά ζητήματα. Σημαντικό είναι οι διαφωνίες αυτές να μην παράγουν κρίσεις και κάθε επιμέρους επεισόδιο του διαλόγου, όπως είναι μια πολύ σημαντική ημέρα η μεθαυριανή, η 7η Δεκεμβρίου, να μας οδηγεί σε σταθερά βήματα μπροστά. Το ξαναλέω, όμως, εμείς δεν υποχωρούμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ενώ ο Ερντογάν ετοιμάζεται για την επίσκεψη του στην Αθήνα: Τα τσιράκια του θυμίζουν ότι δεν θα δώσουν βορά τα δήθεν “δικαιώματά” τους στην παράνομη “Γαλάζια Πατρίδα”!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: