Ουκρανοί σαμποτέρ ανατίναξαν το σιδηροδρομικό δίκτυο που συνδέει τη Ρωσία με την Κίνα: Μπλόκο στον ρωσικό ανεφοδιασμό [video]

FILE PHOTO A Ukrainian servicemen of an anti-aircraft unit carries the debris of a downed Russian Shahed -136 strike drone, near Kyiv, Ukraine, EPA/Oleg Petrasyuk




Σημαντική φθορά στην σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίαςκαι της Κίνας προκάλεσαν Ουκρανοί, όπως όλα δείχνουν, σαμποτέρ, με τη Μόσχα να προσπαθεί να καταλάβει ακόμη πώς πιάστηκε στον ύπνο.

Οι πρώτες έρευνες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το τρένο στο οποίο προκλήθηκε προχθές η πυρκαγιά στη μεγαλύτερη σε μήκος σήραγγα της Ρωσίας, ανατινάχθηκε σε μια «τρομοκρατική ενέργεια» από άγνωστης ταυτότητας άτομα, γράφει σήμερα η εφημερίδα Kommersant.

Ανώτερος Ουκρανός αξιωματούχος με άμεση γνώση της επιχείρησης μιλώντας στο POLITICO ανέφερε πως την έκρηξη στη σήραγγα Σεβερομάϊσκι πυροδότησε η SBU (Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας).

«Αυτή είναι η μόνη σοβαρή σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Κίνας. Και επί του παρόντος, αυτή η διαδρομή, την οποία χρησιμοποιεί η Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών προμηθειών, έχει παραλύσει», συνέχισε ο αξιωματούχος.

 


Η σήραγγα μήκους 15,3 χιλιομέτρων που βρίσκεται στην κεντρική σιδηροδρομική αρτηρία Μπαϊκάλ -Αμούρ είναι η μεγαλύτερη σε μήκος σήραγγας της Ρωσίας, εξαιρουμένων των υπόγειων σηράγγων των αστικών μέσων σταθερής τροχιάς.

Τέσσερις εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν την ώρα που ένα φορτηγό τρένο κινούνταν μέσα στη σήραγγα. «Τώρα η (Ρωσική) Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας εργάζεται επί τόπου, οι εργαζόμενοι των σιδηροδρόμων προσπαθούν ανεπιτυχώς να ελαχιστοποιήσουν τις συνέπειες της ειδικής επιχείρησης της SBU», πρόσθεσε ο Ουκρανός αξιωματούχος.

Η εφημερίδα Kommersant επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, γράφει ότι μια ποινική υπόθεση άνοιξε για το εν λόγω περιστατικό.

Τα πρώτα ευρήματα δείχνουν ότι τα εκρηκτικά είχαν τοποθετηθεί κάτω από το τρένο, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται η εφημερίδα Kommersant. Δεν υπήρξαν θύματα. Το πρακτορείο Reuters που επικαλείται το ΑΠΕ δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει εάν η σιδηροδρομική διαδρομή χρησιμοποιείται για στρατιωτικές προμήθειες.

Η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας δεν έχει επιβεβαιώσει δημόσια την επίθεση. Η Ρωσία επίσης δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής το σαμποτάζ.

«Οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες θα πρέπει να συνηθίσουν στο γεγονός ότι οι άνθρωποι μας είναι παντού. Ακόμη και στη μακρινή Μπουριατία», προειδοποίησε ο Ουκρανός αξιωματούχος.

Με πληροφορίες από Politico, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ευρώπη ξύπνα! Ο Εconomist φοβάται ότι ο Πούτιν μπορεί να νικήσει στην Ουκρανία και καλεί τη Γηραιά Ηπειρο να βγει από τον λήθαργό της

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: