Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ επισκέφθηκε φυλάκια της Εθνικής Φρουράς: Ευγνωμοσύνη για τους εθνοφρουρούς που παραμένουν πιστοί στο καθήκον προς την Πατρίδα

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος κατά την επίσκεψη του σε φυλάκια της Εθνικής Φρουράς. Φωτογραφία via ΔΗΚΟ




Με την ευκαιρία των εορτών ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος και αντιπροσωπεία του κόμματος επισκέφθηκαν σήμερα φυλάκια της Εθνικής Φρουράς στη Λευκωσία όπου χάρισαν δώρα και ευχές.

Εξέφρασαν ακόμα περηφάνεια και ευγνωμοσύνη στα παλικάρια που επανδρώνουν τα φυλάκια, ιδιαίτερα κατά τις μέρες τις εορταστικής περιόδου.

Ο κ. Παπαδόπουλος «ευχαρίστησε τα στελέχη της ΕΦ και τους εθνοφρουρούς και εξέφρασε ευγνωμοσύνη γιατί ιδιαίτερα αυτές τις γιορτινές μέρες παραμένουν στο καθήκον παρέχοντας ασφάλεια για να μπορεί να λειτουργεί η πολιτεία, για να μπορεί να λειτουργεί η Κυπριακή Δημοκρατία, και για τη ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης που πρέπει να έχει η χώρα μας απέναντι στον επεκτατισμό της Τουρκίας.»

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ «ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και εξέφρασε την ελπίδα αυτή να είναι η τελευταία χρονιά που θα βρει την πατρίδα μας υπό κατοχή και μοιρασμένη.»

Στο περιθώριο των επισκέψεων του ο κ. Παπαδόπουλος προέβη σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους σε σχέση με θέματα της επικαιρότητας.

Ερωτηθείς σχετικά με τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «το ΔΗΚΟ ολοκλήρωσε τον κύκλο των επαφών του με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις αλλά και την ευρύτερη κοινωνία» και πρόσθεσε ότι «πρόθεση μας στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι να στηρίξουμε τους καταλληλότερους ανεξαρτήτως κομματικής ή πολιτικής προέλευσης».

«Αυτό που επιδιώκουμε», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, «είναι να βρούμε αξιωματούχους της τοπικής αυτοδιοίκησης που θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στα πάρα πολύ σημαντικά καθήκοντα που τους επιβάλλουν οι συνθήκες ιδιαίτερα μετά τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης.»

«Θέλουμε», πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος, «να έχουμε την τοπική αυτοδιοίκηση που αρμόζει στους πολίτες, ποιοτικές υπηρεσίες αλλά και βιώσιμους δήμους και κοινότητες και πιστεύουμε ακριβώς ότι οι προσπάθειες του Δημοκρατικού Κόμματος για να βρούμε αυτούς τους κατάλληλους υποψηφίους θα τύχουν της ανταπόκρισης της ευρύτερης κοινωνίας των πολιτών.»

Ερωτηθείς σχετικά με τα τεκταινόμενα στον τομέα της Υγείας και για τις αναφορές των οργανωμένων ασθενών σε σχέση με το ΓεΣΥ ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «οι όποιες απόψεις είναι καθ’ όλα σεβαστές και συμμεριζόμαστε και εμείς μέρος της ανησυχίας.»

«Όμως» πρόσθεσε, «η συζήτηση για το ΓεΣΥ πρέπει να λαμβάνει υπόψη πάρα πολλούς παράγοντες, κυρίως το μεγάλο ύψος των δαπανών που οφείλονται στην κακή διαχείριση, του οργανισμού ασφάλισης υγείας, στην κατάχρηση που υπάρχει στο σύστημα, στη μη έγκαιρη μέχρι στιγμής αυτονόμηση των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων και όλοι οφείλουν να γνωρίζουν ότι αυτό το σύστημα δεν μπορεί να συντηρείται στο διηνεκές από τον κύπριο φορολογούμενο και πρέπει να ληφθούν μέτρα για καλύτερη και πιο αποτελεσματική εποπτεία του συστήματος και μέτρα για την ποιοτική αναβάθμιση του ΓεΣΥ με κόστος διαχειρίσιμο για την οικονομία του τόπου.»

Σε ότι αφορά στο Κυπριακό ο κ. Παπαδόπουλος αφού χαρακτήρισε θετικό βήμα το διορισμό ειδικής απεσταλμένης του Γ.Γ. του ΟΗΕ, αναφέρθηκε στις μεθοδεύσεις της τουρκικής πλευράς που επιδιώκει αλλαγή βάσης λύσης του κυπριακού και επιδιώκει να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις στη βάση των δυο κρατών, τονίζοντας ότι «κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από τη δική μας πλευρά.»

«Γι’ αυτό», πρόσθεσε, «στηρίζουμε τις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας για μια ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της διεθνούς κοινότητας στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.»

Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων
Λευκωσία, Κύπρος

Βρισκόμαστε «σε ευαίσθητο σημείο» για το Σχέδιο Αμάλθεια δηλώνει στο ΚΥΠΕ κυπριακή πηγή: Ανθρωπιστική βοήθεια προς το Ισράηλ και τη Γάζα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: