Ο Κούρδος αγωνιστής δεν ξεχνά την Κύπρο που η ίδια τον έστειλε στη Γερμανία και απ’ εκεί στην Τουρκία;

FILE PHOTO: Συγκέντρωση του ΚυπροΚουρδικού Σύνδεσμου Αλληλεγγύης – Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν «Θεόφιλος» στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Λευκωσία, 20 Μαρτίου 2023. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Του ΑΛΕΚΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, Φιλελεύθερος

Ξέρετε, κύριοι δικαστές, ποιά είναι η έγνοια του Κενάν Αγιάς ενώ δικάζεται στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Αμβούργου για συμμετοχή δήθεν σε τρομοκρατική οργάνωση;

Η Κύπρος. Να στείλει όσα μηνύματα μπορεί στον λαό της, που τον θεωρεί δικό του λαό και στην πατρίδα που θεωρεί δική του.

Δεν τον ενδιαφέρει που τον εκδώσαμε σαν τον χειρότερο εγκληματία της Ευρώπης, δεν κρατάει κακία στην κυπριακή εξουσία (δικαστική και εκτελεστική) που υπέκυψε στις τουρκικές εντολές και τον έστειλε στη Γερμανία υπογράφοντας την καταδίκη του.

  • Θέλει να επικοινωνεί με τον κυπριακό λαό, να εκφράζει την αλληλεγγύη στο δράμα του, να υπενθυμίζει συνεχώς την κοινή πορεία Κυπρίων και Κούρδων.

Εξού και το τελευταίο του μήνυμα, το οποίο στέλνει μετά τη δήλωση Ερντογάν και την ευγνωμοσύνη του για τη δίκη εναντίον του Κούρδου αγωνιστή. Μες στην αγωνία του για τη δικαστική διαδικασία, προσπαθώντας να καταλάβει τις κακές μεταφράσεις των Γερμανών και να μη γονατίσει από τις σκληρές συνθήκες κράτησης, δεν ξεχνά την Κύπρο που τον αγκάλιασε μέχρι τον Μάρτη του 2023.

Κι όποτε ανταμώσει με έναν εκ των δικηγόρων του, τον Ευστάθιο Ευσταθίου, κλέβει χρόνο από το διάλειμμα της δίκης και υπογραμμίζει την αλήθεια για την Κύπρο, το Κουρδιστάν, την κατοχή, τον φασισμό, την εθνοκάθαρση. Και αφιερώνουμε, τούτες τις λίγες γραμμές, για το μήνυμα αυτού του ανθρώπου, που τα έβαλε με μια δικτατορία για την ιστορία, τη γλώσσα, την οικογένεια, την ταυτότητα και τη συνείδησή του:

«Το φασιστικό τουρκικό κράτος δεν δολοφόνησε μόνο τον Θεόφιλο», επεσήμανε ο Κενάν Αγιάς. «Ήθελαν επίσης να δολοφονήσουν τη σκέψη, τον αγώνα και το μανιφέστο της ζωής του. Γιατί ο Θεόφιλος είδε την ελευθερία της Κύπρου στα βουνά του Κουρδιστάν. Γιατί η ελευθερία της Κύπρου περνάει πραγματικά μέσα από τα βουνά του Κουρδιστάν».

Ο Κενάν δεν αντέχει ότι τα ευρωπαϊκά κράτη εγκρίνουν την κατοχή της Κύπρου, δεν αντέχει και το σημειώνει ότι οι διαπραγματεύσεις γίνονται για να παρατείνουν την κατοχή, για να συνηθίσει ο κυπριακός λαός την κατοχή.

  • «Λυπάμαι, αλλά δυστυχώς τα κατάφεραν». Αλλά ο ίδιος υπομένει και επιμένει ότι δεν θα εγκαταλείψει τον αγώνα του Θεόφιλου Γεωργιάδη. «Θα ζήσω σε αυτές τις βαριές συνθήκες βασανιστηρίων για μια ζωή, αλλά δεν θα εγκαταλείψω τη γραμμή του Θεόφιλου».

Καλεί τον κυπριακό λαό, μέσω του δικηγόρου του, να ενωθεί ενάντια στον φασισμό του Ερντογάν. Καλεί όσους έπαιξαν το παιχνίδι του, εκδίδοντάς τον στη Γερμανία, να ζητήσουν συγγνώμη από τον Θεόφιλο.

«Έχουν ήσυχη τη συνείδησή τους όσοι διέπραξαν αυτή την προδοσία στον Θεόφιλο;», διερωτάται και τονίζει, για να ακούσουν στο Προεδρικό, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, στα δύο δικαστήρια που τον καταδίκασαν, ότι εκεί υπερασπίζεται τον κουρδικό και τον κυπριακό λαό από κοινού και εξίσου.

«Αντιτίθεμαι τόσο στην κατοχή του Κουρδιστάν όσο και στην κατοχή της Κύπρου. Θυσιάζομαι τόσο για τον λαό του Κουρδιστάν όσο και για τον λαό της Κύπρου. Με αυτή την έννοια, το να αγκαλιάσει ο κυπριακός λαός αυτή την υπόθεση, σημαίνει και τη δική του ελευθερία, στη βάση της κληρονομιάς του Θεόφιλου Γεωργιάδη».

Ο Κενάν Αγιάς, έντονος και φορτισμένος, διερωτάται αν το κυπριακό κράτος είναι ο θεματοφύλακας του φασιστικού τουρκικού κράτους και αν θα αποδεχτεί την όποια καταδίκη του με την κράτησή του στις κυπριακές φυλακές. Διότι, όπως δηλώνει, απέδειξε ότι ο Ερντογάν έστησε αυτό το δικαστήριο και η κοινή γνώμη θα το διαπιστώσει πολύ καθαρά.

Και άδραξε την ευκαιρία να ευχαριστήσει τον κυπριακό λαό, για άλλη μια φορά και να δηλώσει ξανά «ελευθερία στην Κύπρο, ελευθερία στο Κουρδιστάν». Εκθέτοντας, ξανά, όσους (άμεσα ή έμμεσα) τον έστειλαν στη Γερμανία υπακούοντας τα τουρκικά φιρμάνια και διαπράττοντας μια ανυπόφορη πράξη ντροπής εναντίον ενός ανθρώπου που πολεμά και για την Κύπρο.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Οι Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο διατηρούνται για να θυμίζουν την αποικιοκρατία: Δεν νομιμοποιούνται να χρησιμοποιούνται ως ορμητήριο εναντίον ξένων δυνάμεων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: