Λόγο για «ακροβατικά» και «ψέματα» των Ρεπουμπλικάνων κάνει ο Πρόεδρος Μπάιντεν: Μετά την έγκριση της έναρξης έρευνας σε βάρος του στην αμερικανική Βουλή

FILE PHOTO: epa11025624 US President Joe Biden (R) and Ukrainian President Volodymyr Zelensky (L) enter the room to hold a joint news conference in the Indian Treaty Room of the Eisenhower Executive Office Building, on the White House complex in Washington, DC, USA, 12 December 2023. EPA, MICHAEL REYNOLDS




Οι Ρεπουμπλικάνοι «επιλέγουν να χάσουν τον χρόνο τους μ’ ένα πολιτικό ακροβατικό» που δεν έχει απολύτως «καμία βάση», σχολίασε χθες Τετάρτη ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, μετά την έγκριση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της έναρξης έρευνας σε βάρος του για δοσοληψίες του γιου του στο εξωτερικό.

«Αντί να δουλέψουν για να κάνουν καλύτερη τη ζωή των Αμερικανών», οι Ρεπουμπλικάνοι επικεντρώνονται στο «να μου επιτεθούν με ψέματα», τόνισε ο Δημοκρατικός αρχηγός του κράτους, 81 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες του στον Λευκό Οίκο.

ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελέγχουν οι αντιπολιτευόμενοι Ρεπουμπλικάνοι, ενέκρινε χθες Τετάρτη και τυπικά την έναρξη έρευνας ενόψει της παραπομπής σε δίκη στη Γερουσία και της ενδεχόμενης παύσης από το αξίωμα του προέδρου Τζο Μπάιντεν, εξαιτίας των αμφιλεγόμενων δοσοληψιών του γιου του αρχηγού του κράτους στο εξωτερικό, παρότι οι Δημοκρατικοί χαρακτηρίζουν εντελώς ανυπόστατες τις κατηγορίες στελεχών της αμερικανικής δεξιάς.

Η έναρξη έρευνας εγκρίθηκε σε ψηφοφορία της ολομέλειας στην οποία τηρήθηκαν οι κομματικές γραμμές (221 ψήφοι υπέρ, 212 κατά).

Η διαδικασία δεν έχει πρακτικά καμιά πιθανότητα επιτυχούς έκβασης για τους Ρεπουμπλικάνους, αφού η Γερουσία ελέγχεται —οριακά— από τους Δημοκρατικούς, όμως ενδέχεται να προκαλέσει πονοκέφαλο στους Δημοκρατικούς ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου του 2024, στις οποίες ο Τζο Μπάιντεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του.

Η έρευνα της Βουλής των Αντιπροσώπων αφορά το εάν ο αρχηγός του κράτους επωφελήθηκε παράνομα από τις επιχειρηματικές δοσοληψίες του 53χρονου γιου του Χάντερ Μπάιντεν στο εξωτερικό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters
Ουάσιγκτον, United States

Οι Ρεπουμπλικάνοι σκληρά εναντίον του Προέδρου των ΗΠΑ, πλέον “μυρίζει” …αίμα: Ξεκινά επίσημα έρευνα σε βάρος του Τζο Μπάιντεν στο αμερικανικό Κογκρέσο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: