“Κατεβαίνει” για να αντιμετωπίσει τον Ντόναλντ Τραμπ: “Δεν είμαι σίγουρος” ότι θα έθετα υποψηφιότητα στις Προεδρικές Εκλογές του 2024, δηλώνει ο Τζο Μπάιντεν

epa11012001 US President Joe Biden walks to board Marine One on the South Lawn of the White House in Washington, DC, USA, 05 December 2023. EPA, SHAWN THEW




“Αν ο Τραμπ δεν ήταν υποψήφιος, δεν είμαι σίγουρος ότι θα έθετα υποψηφιότητα”, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος θα διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στις προεδρικές εκλογές του 2024.

“Αλλά δεν μπορούμε να τον αφήσουμε να κερδίσει”, πρόσθεσε ο Δημοκρατικός πρόεδρος, 81 ετών, κατά τη διάρκεια συνάντησης με δωρητές του Δημοκρατικού Κόμματος κοντά στη Βοστόνη, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, αναφερόμενος στον Ρεπουμπλικανό πρώην πρόεδρο.

Ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν, του οποίου η ηλικία ανησυχεί τους ψηφοφόρους και ο ίδιος προσπαθεί να προβάλλει το έργο του στην οικονομία, επαναλαμβάνει συχνά ότι η ίδια η δημοκρατία διακυβεύεται σε αυτή τη προαναγγελθείσα νέα αντιπαράθεση με τον πρώην επιχειρηματία.

Παρά τη χαμηλή δημοτικότητά του, και εκτός από μια μεγάλη έκπληξη ή ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που θα τον ανάγκαζαν να αποσυρθεί, ο Αμερικανός πρόεδρος είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κερδίσει το χρίσμα του κόμματός του για τις εκλογές του Νοεμβρίου 2024.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, από την πλευρά του, είναι επί του παρόντος το μεγάλο φαβορί των προκριματικών εκλογών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters
Γουέστον, United States

Δυο Γερουσιαστές ζητούν εξηγήσεις από τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ: «Γιατί αγοράζει ρωσικό πετρελαίο στην Ελλάδα, μέσω της Motor Oil»; Η απάντηση της εταιρείας…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: