Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου στην Πρωινή Ζώνη: Τα ναρκωτικά του προεδρικού υιού Χάντερ Μπάιντεν, “εν μέσω” της επίσκεψης του νεοσουλτάνου στην Αθήνα

Ο ανταποκριτής της Hellas Journal, του Action24 και του Omega Channel στο Λευκό Οίκο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μιχάλης Ιγνατίου με τους παρουσιαστές της Πρωινής Ζώνης, Γιώργο Κακούση και Αννα Λιβαθηνού. Φωτογραφία από το Action24.




Η συζήτηση του Μιχάλη Ιγνατίου, ανταποκριτή της ιστοσελίδας μας Hellas Journal στο Λευκό Οίκο, με την Άννα Λιβαθυνού και τον Γιώργο Κακούση στην Πρωινή Ζώνη του καναλιού Action24, ήταν και σήμερα αφιερωμένη στην επίσκεψη του ισλαμιστή Ταγίπ Ερντογάν, χθες στην Αθήνα.

Αναφέρθηκαν και στην απαγγελία κατηγοριών εναντίον του Χάντερ Μπάιντεν, υιού του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζό Μπάιντεν (κείμενο ΕΔΩ).

Στις βασικές ξένες πρωτεύουσες, και ειδικά στην Ουάσιγκτον, παρακολούθησαν με περισσή προσοχή τα νέα από την Αθήνα, καθώς υπήρχε πάντα ο φόβος ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας θα δημιουργούσε προβλήματα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως έπραξε κατά την επίσκεψη του στο Βερολίνο.

Η απάντηση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ερώτημα της ιστοσελίδας μας, Hellas Journal, ήταν η αναμενόμενη. Δήλωσε:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν με σθεναρό τρόπο τη συνάντηση του Τούρκου προέδρου Ερντογάν με τον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τις διμερείς συζητήσεις σε όλα τα επίπεδα ώστε η Ελλάδα και η Τουρκία να συνεργαστούν για την προώθηση της ειρήνης, της ασφάλειας και της ευημερίας στην περιοχή.

Ακολουθεί το βίντεο:

  • Ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ Γιάννης Μανδαλίδης, μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη:

Λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στην Αθήνα και τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στην πλατφόρμα Χ παρουσίασε στιγμιότυπα από την επίσκεψή του στην ελληνική πρωτεύουσα και δημοσίευσε αποσπάσματα από τις δηλώσεις που έκανε από κοινού με τον πρωθυπουργό.

Ο Τούρκος πρόεδρος ζητά η Ελλάδα και η Τουρκία να δώσουν το παράδειγμα σε όλο τον κόσμο με τα κοινά βήματά τους και υποστηρίζει ότι “δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μεταξύ μας που να μην μπορεί να λυθεί”.

Η ανάρτηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει ως εξής:

«Πραγματοποιήσαμε σήμερα την πέμπτη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Τουρκίας-Ελλάδας με τον Έλληνα πρωθυπουργό στην Αθήνα

»Με τη Διακήρυξη των Αθηνών για Φιλία και Καλή Γειτονία, επιβεβαιώσαμε στο υψηλότερο επίπεδο τη βούλησή μας να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας.

»Συμφωνούμε να αυξήσουμε τον όγκο των εμπορικών μας συναλλαγών από περίπου 5 δισ. δολάρια σε 10 δισ. δολάρια.

»Στις συνομιλίες μας, επισημάναμε τη σημασία των συγκοινωνιακών έργων, όπως η κατασκευή δεύτερης γέφυρας στο συνοριακό πέρασμα των Ιψάλων-Κήπων.

»Συζητήσαμε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τη συνεργασία μας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Χαιρετίσαμε το κλείσιμο του καταυλισμού του Λαυρίου.

Η τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα και η ελληνική μειονότητα στη χώρα μας αποτελούν τα δομικά στοιχεία του ανθρώπινου και πολιτιστικού μας πλούτου.

»Η ενίσχυση της ηρεμίας και της ευημερίας των μειονοτήτων θα επηρεάσει θετικά τις σχέσεις μας.

»Μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη διευθέτηση του Κυπριακού στη βάση των πραγματικοτήτων στο νησί θα ωφελήσει ολόκληρη την περιοχή.

»Είναι ειλικρινής επιθυμία μας να επιλύσουμε τα υφιστάμενα προβλήματά μας μέσω εποικοδομητικού διαλόγου, καλής γειτονίας και κοινών προσπαθειών στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.

»Είμαστε δύο γειτονικές χώρες που μοιραζόμαστε την ίδια θάλασσα, την ίδια γεωγραφία, το ίδιο κλίμα και ακόμη και τον ίδιο πολιτισμό σε πολλούς τομείς.

»Θέλουμε να μετατρέψουμε το Αιγαίο σε μια θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας.

»Θέλουμε να δώσουμε το παράδειγμα σε όλο τον κόσμο με κοινά βήματα που θα κάνουμε ως Τουρκία-Ελλάδα.

»Σας λέω ειλικρινά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μεταξύ μας που να είναι τόσο μεγάλο ώστε να μην μπορεί να λυθεί»…

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου για την αμερικανική αντίδραση: “Χαιρετίζουμε με σθεναρό τρόπο” τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Ταγίπ Ερντογάν (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: