Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου για την αμερικανική αντίδραση: “Χαιρετίζουμε με σθεναρό τρόπο” τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Ταγίπ Ερντογάν (video)

Ο ανταποκριτής της Hellas Journal, του Action24 και του Omega Channel στο Λευκό Οίκο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μιχάλης Ιγνατίου με τον παρουσιαστή του δελτίου ειδήσεων, Βασίλη Τσεκούρα. Φωτογραφία Hellas Journal via Action24




Η αμερικανική κυβέρνηση εξέδωσε ανακοίνωση για τη συνάντηση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν και την κοινή δήλωση των δύο ηγετών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν με σθεναρό τρόπο τη συνάντηση του Τούρκου προέδρου Ερντογάν με τον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τις διμερείς συζητήσεις σε όλα τα επίπεδα ώστε η Ελλάδα και η Τουρκία να συνεργαστούν για την προώθηση της ειρήνης, της ασφάλειας και της ευημερίας στην περιοχή.

Ο Μιχάλης Ιγνατίου, διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ της ιστοσελίδας μας Hellas Journal, στην ανταπόκριση του στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού Action24 και του Omega Channel της Κύπρου, αναφέρθηκε στην ανταπόκριση του για την αμερικανική αντίδραση, πριν εκδοθεί η επίσημη ανακοίνωση.

Μετέδωσε σχετικά:

Δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία ότι από τις σημερινές εξελίξεις οι Αμερικανοί είναι ενθουσιασμένοι, καθώς θα συνεχίσει η σημερινή ηρεμία στο Αιγαίο. Η αμερικανική πλευρά επιθυμεί να υπάρξει ηρεμία και στην ανατολική Μεσόγειο και αυτό δεν αφορά την Ελλάδα, αλλά μόνο την Τουρκία.

Η Τουρκία είναι αυτή που δημιουργούσε τα προβλήματα στο Αιγαίο. Μετά τους σεισμούς σταμάτησε. Η Τουρκία είναι αυτή που δημιουργεί τα προβλήματα στην ανατολική Μεσόγειο. Εκεί δεν σταμάτησε ακόμα, οπότε η Αμερική πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με τις τουρκικές προκλήσεις.

Για τη νέα ελληνοτουρκική προσέγγιση, η αμερικανική κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη και χαιρετίζει τις εποικοδομητικές επαφές μεταξύ των δύο νατοϊκών συμμάχων, της Τουρκίας και της Ελλάδας.

Η Ουάσιγκτον είναι ενθαρρυμένη με τη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τις διμερείς συζητήσεις σε όλα τα επίπεδα ώστε η Ελλάδα και η Τουρκία να συνεργαστούν για την προώθηση της ειρήνης, της ασφάλειας και της ευημερίας στην περιοχή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να ενθαρρύνουν την ηρεμία στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο μεταξύ των Συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ.

Για το τελευταίο, όπως είπα και παραπάνω, να επαναλάβουμε ότι είναι η Τουρκία που δημιουργεί τα προβλήματα, όχι η Ελλάδα. Είναι η Τουρκία που απαιτεί εδάφη γειτονικών χωρών.

  • Να αναφέρω ακόμα ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απάντησε στον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος χθες προσπάθησε να εκβιάσει τους Δυτικούς -και ειδικά τους Αμερικανούς- για να επιτρέψει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Το Omega έθεσε στον εκπρόσωπο του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών τον τουρκικό εκβιασμό για να αποσπάσει την έγκριση του Κογκρέσου για την πώληση των F-16 στην Τουρκία.

Ο εκπρόσωπος χαιρέτισε μεν την απόφαση του Ερντογάν να μεταφέρει στο Τουρκικό Κοινοβούλιο για επικύρωση τα ενταξιακά πρωτόκολλα της Σουηδίας, και στη συνέχεια είπε:

Προσβλέπουμε σε μια γρήγορη, θετική ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας. Το ΝΑΤΟ είναι πιο σημαντικό από ποτέ.

Η τελευταία κουβέντα θεωρήθηκε ως προειδοποίηση στην Τουρκία.

Βεβαίως πρέπει να τονίσουμε -για να μην ξεχνιόμαστε- ότι η παρούσα αμερικανική κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν υποστηρίζει την πώληση των F-16 στην Τουρκία, αλλά προς το παρόν το Κογκρέσο αρνείται να εγκρίνει το τουρκικό αίτημα. Ας ελπίσουμε ότι οι νομοθέτες δεν θα λυγίσουν στις πιέσεις του Λευκού Οίκου.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου για την επίσκεψη του “Σουλτάνου”, που γίνεται μέρα, όχι… νύχτα: Η ειρωνική απάντηση των Αμερικανών στον απρόβλεπτο Ερντογάν (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: